Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

Αχελωολογίες...

Σήμερα Τετάρτη 11/11/2009 στις 11.00 π.μ. εκδικάζεται στα Τρίκαλα η υπόθεση των αναγκαστικών απαλλοτριώσεων της Μεσοχώρας, όπου σχεδιάζεται η λίμνη του ομώνυμου φράγματος, του πρώτου στη σειρά των φραγμάτων που θα εκτρέψουν τη ροή του ποταμού Αχελώου προς τη Θεσσαλική πεδιάδα. Οι οργανώσεις πολιτών που αντιτίθενται στην εκτροπή (Πανελλαδική Επιτροπή κατά της Εκτροπής του Αχελώου, Αχελώου Ρους, Σύλλογος Κατακλυζομένων Μεσοχώρας) διοργανώνουν συγκέντρωση στα δικαστήρια των Τρικάλων, θέλοντας έτσι να ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη αλλά και να δημοσιοποιήσουν περαιτέρω το ζήτημα της εκτροπής του Αχελώου.

Το συγκεκριμένο ζήτημα ταλανίζει εδώ και δεκατείες την ευρύτερη περιοχή μας και σαφή και τεκμηριωμένη θέση κανείς δεν παίρνει. Από τη μια οι ανάγκες των αγροτών (οι οποίες με πολύ λαικίζοντα διάθεση προσεγγίζονται από πολιτικούς και συνδικαλιστές) και από την άλλη η περιβαλλοντική διάσταση του ζητήματος. Η αλήθεια είναι πως το συγκεκριμένο ζήτημα με το πέρας των χρόνων έχει πάρει άλλες διαστάσεις και πλέον θα πρέπει να το δούμε με διαφορετική ματιά. Δεν είναι δυνατόν σε μια χρονική στιγμή που το περιβάλλον δέχεται πλήγματα από παντού να ψάχνουμε για βραχυπρόθεσμες λύσεις εστιάζοντας κοντόφθαλμα στο πρόβλημα. Παράλληλα με αυτό υπάρχουν οι φωνές των κατοίκων από τα χωριά τα οποία απειλούνται με κατακλυσμό.
Με την αφορμή του δικαστηρίου διοργανώνεται μεγάλη κινητοποίηση και διαδήλωση έξω από το δικαστήριο των Τρικάλων με σύνθημα: ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΣΟΧΩΡΑ & ΤΟΝ ΑΧΕΛΩΟ, και δηλώνουν πως θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν την ευκαιρία και να ενημερωθούν οι πολίτες των Τρικάλων για το δίκαιο του αγώνα. Ταυτόχρονα επισημαίνουν πως θα πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι όχι μόνο δεν πουλάμε το Χωριό μας και την ιστορία του, αλλά ότι κάνουμε έναν μεγάλο και δύσκολο αγώνα για να αποτρέψουμε μια μεγάλη περιβαλλοντική καταστροφή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε μας τα σχόλια σας, χωρίς προσωπικές αναφορές και ύβρεις