Τρίτη 16 Ιουνίου 2009

Απαράδεκτες οι φωτιές για την καύση ελαστικών

Δεν είναι η πρώτη και απ ότι φαίνεται ούτε η τελευταία φωτιά που «μπαίνει» για την καύση ελαστικών στις παρυφές της πόλης μας.
Σήμερα πυκνοί, μαύροι καπνοί γέμισαν την περιοχή της Αγ. Παρασκευής αφού πίσω από το εκκοκκιστήριο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών της Ταυρωπού έκαιγαν παλιά ελαστικά.
Ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική προκειμένου να κατάσβεσει την φωτιά, που έβαλαν ηθελημένα άγνωστοι δράστες.
Η φωτιά των ελαστικών δημιουργεί τεράστια περιβαλλοντική ρύπανση και βασικά απαγορεύεται. Ωστόσο δεν είδαμε καμιά ευαισθησία από καμιά αρμόδια αρχή, η οποία να ενημερώνει τους πολίτες και κυρίως να τους πείσει ότι δεν πρέπει να καίνε τα ελαστικά.
Κάποτε ο Δήμος Καρδίτσας είχε ξεκινήσει μια προσπάθεια για ανακύκλωση των παλιών ελαστικών, ηλεκτρικών συσκευών, ηλεκτρονικών υπολογιστών,κ.α., τι έγινε με αυτή την προσπάθεια;
Ήξερα ότι μια εταιρία από Αθήνα έρχεται και μαζεύει τα παλιά ελαστικά από τα καταστήματα ελαστικών. Το ελέγχει κάποιος με κάποιο πρώτο ο δήμος ή μόνο κορώνες ξέρει να λέει για την καθαριότητα και το νέο τροποποιημένο κανονισμό λειτουργίας;

2 σχόλια:

  1. Η καύση ελαστικών απελευθερώνει διοξίνες, τις πλέον καρκινογόνες χημικές ενώσεις.
    Δεν μπορώ να αντιληφθώ το ώφελος πίσω απο την καύση η οποία άλλωστε δεν μπορεί να γίνει κρυφά.
    Όπως επισημάνατε είναι παράνομο. Πήγε όμως κανένας ποτέ αυτόφορο για την αναίτια αυτή έθκεση της δημόσιας υγείας?
    Όσο για τον Δήμο και την πολιτική διοίκησή του, αδυνατεί να καταννοήσει, να σχεδιασει και να υλοποιήσει οτιδήποτε σοβαρό. Τρέχει μόνο ως λιγούρης πίσω απο τις εξελίξεις, για μια φωτογραφία και ένα δελτίο τύπου. Πραγματικά για γέλια.Ή μήπως για κλαματα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βρε παιδιά το Παυσίλυπο ανοίγει απόψε βράδυ της Τρίτης. Έτσι μας διαβεβαίωσε κατηγορηματικά ο φύλακας του πάρκου περιχαρής μάλιστα, το απόγευμα της Κυριακής.
    Αφέλεια, αισιοδοξία ή απλώς βλακεία?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψτε μας τα σχόλια σας, χωρίς προσωπικές αναφορές και ύβρεις