Τρίτη 26 Μαΐου 2009

Eco Greens

Από τους Οικολόγους Πράσινους μας στάλθηκε το δελτίο τύπου που ακολουθεί στα πλαίσια της αυριανής επίσκεψης του υποψήφιου Ευρωβουλευτή κ. Διάκου στην πόλη μας. Ο κ. Διάκος κατάγεται από την περιοχή μας και είναι νομικός περιβάλλοντος, με χρόνια εμπλοκή σε ζητήματα οικολογίας, περιβάλλοντος και προστασίας του καταναλωτή.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι προτείνουν λύσεις για την έξοδο των αγροτών από την κρίση που βιώνουν και πρόκειται να βιώσουν στο μέλλον οι γεωργοί και οι κτηνοτρόφοι από την αδιέξοδη αγρο-κτηνοτροφική πολιτική των τελευταίων δεκαετιών. Οι λύσεις που προτείνουμε είναι εύκολα εφαρμόσιμες και μπορεί κάποιος να δει αυτές τις λύσεις στην πράξη. Η βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία φαίνεται διεθνών να κερδίζει όλο και περισσότερο τους καταναλωτές, προβλέπεται πως η ζήτηση για καθαρές τροφές στις επόμενες δεκαετίες θα έχει εκρηκτική αύξηση. Η βιολογική γεωργία & κτηνοτροφία ανταποκρίνονται πλήρως στις ανάγκες των καταναλωτών για την ασφάλεια των τροφίμων & την προστασία του περιβάλλοντος.
Για τους παραγωγούς αποτελεί μία σημαντική ευκαιρία καθώς

η βιολογική γεωργία υποστηρίζει :

• τη χρήση ντόπιων ποικιλιών & φυλών ζώων με ποικίλα & ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που προσφέρουν ανώτερα ποιοτικά προϊόντα

• την παραγωγή με ήπιες, οικολογικές μεθόδους ανακύκλωσης, κομποστοποίησης & εφαρμογής μικροοργανισμών

• την εφαρμογή αμειψισπορών & τις τεχνικές αύξησης της γονιμότητας των χωραφιών

• την ορθολογική χρήση νερού

• τη μείωση των εισροών & του κόστους παραγωγής

• την αύξηση της απασχόλησης & του εισοδήματος

• τη συνεργασία με οικοτουριστικές μονάδες & καταλύματα

Τα οικονομικά αποτελέσματα από την βιολογική γεωργία & κτηνοτροφία είναι πολύ ενθαρρυντικά για τους παραγωγούς που όλο και περισσότερο στρέφονται στην ήπια γεωργία και κτηνοτροφία.

Την Καρδίτσα πρόκειται να επισκεφτεί ο κος, Κώστας Διάκος υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο των Οικολόγων Πράσινων, την Τετάρτη 27 Μαίου. Το πρόγραμμα της επίσκεψης έχει ως εξής:

- Ενημέρωση καταναλωτών / διανομή φυλλαδίων στη Δημοτική Λαϊκή Αγορά 09:00 – 12:00

- Συνάντηση με μέλη και φίλους στο café ΡΟΠΤΡΟΝ στη Δημοτική Αγορά 12:30 – 14:00

- Συμμετοχή του κου Κώστα Διάκου, υποψήφιου των Ο-Π στις Ευρωεκλογές στην τηλεοπτική εκπομπή «Το Μαγκαζίνο της Θεσσαλίας» του ΘΕΣΣΑΛΙΑ TV 14:30 – 15:00

- Συνάντηση με μέλη και φίλους των Οικολόγων Πράσινων στο «Ζαχαροπλαστείο Αγγέλου» στην Ιτέα Καρδίτσας 19:00 – 20:00

2 σχόλια:

  1. ... ΑΠΟ ΜΑΟΪΚΟΣ ΟΙΚΟΛΟΓΟΣ;
    ΣΩΣΤΟ ΚΙ ΑΥΤΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τώρα την θυμήθηκε την Καρδίτσα! Πάντως στην Καρδίτσα δεν γεννήθηκε ούτε κατάγονται από εδώ οι γονείς του. Κύπριοι είναι. Ο πατέρας του υπηρετούσε εδώ ως επιθεωρητής σωματικής αγωγής.
    Μαοϊκός ήταν και είναι ο άνθρωπος....
    Βρήκαν Δούρειο Ίππο την οικολογία και βγάζουν τα απωθημένα τους.
    Έρμη Ελλαδίτσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψτε μας τα σχόλια σας, χωρίς προσωπικές αναφορές και ύβρεις