Τετάρτη 27 Μαΐου 2009

Ένας άνθρωπος που ήξερε να ζει και να πεθαίνει…

ΕΚΕΙΝΟ το βράδυ της Πρωτοχρονιάς του 2008 έτυχε να βρεθούμε με τον Μιχάλη Παπαγιαννάκη σε ένα φιλικό σπίτι για να γιορτάσουμε την έλευση της νέας χρονιάς. Χτυπημένος ήδη από τον καρκίνο, ο Μιχάλης υποδέχθηκε το νέο έτος σαν να τον περίμεναν άλλα χίλια χρόνια ζωής. Χαμογελαστός, ευδιάθετος, ομιλητικός, δεν άργησε καπνίζοντας με το γνωστό του στυλ την πίπα του (προφανώς για να τη σπάσει στον καρκίνο που τον χτύπησε στους πνεύμονες) να αποτελέσει το επίκεντρο της παρέας. Έτσι παρέμεινε μέχρι την τελευταία στιγμή. Ένας ενεργός- αν και παροπλισμένος- πολίτης του κόσμου, που «προσποιούνταν» με απίστευτη αξιοπρέπεια ότι η ζωή συνεχίζεται χωρίς τίποτα να έχει αλλάξει για τον ίδιο. Ασχέτως τού ότι στη ζωή του έδωσε πολλούς αγώνες για να αλλάξει προς το καλύτερο τον κόσμο γύρω του...
(Της Βούλας Κεχαγία, Εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ )



2 σχόλια:

  1. ΜΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΠΩΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ


    Οι Οικολόγοι Πράσινοι εκφράζουν τη βαθειά τους θλίψη για το θάνατο του Μιχάλη Παπαγιαννάκη επισημαίνοντας ότι είναι μια μεγάλη απώλεια και για τον κόσμο της οικολογίας. Η κριτική Αριστερά, η Οικολογία, η πολιτική αλλά και η κοινωνία έχασαν έναν υπέροχο συνάνθρωπο και συνεργάτη, έναν αγωνιστή με ξεχωριστό πολιτικό ήθος, ευαισθησία και μαχητικότητα, τολμηρό στις απόψεις του.
    Πάντα ο Μιχάλης Παπαγιαννάκης υπήρξε ένας ενεργός πολίτης, Πολλοί από εμάς πορευτήκαμε με τον Μιχάλη Παπαγιαννάκη μαζί σε κοινούς αγώνες για το περιβάλλον και για μια σειρά ευαίσθητα θέματα της ελληνικής κοινωνίας αλλά και για μια πιο κοινωνική, οικολογική και δημοκρατική Ευρώπη. Σε τελευταία ανάλυση ο Μιχάλης Παπαγιανάκης ήταν ένας ευρωπαίος πολίτης που αγαπούσε τη χώρα του αλλά αγωνίζονταν και για το κοινό ευρωπαϊκό σπίτι.
    Στέλνοντας το τελευταίο αντίο στον Μιχάλη Παπαγιαννάκη επισημαίνουμε ότι ήταν από τους πρώτους Έλληνες πολιτικούς που μίλησε για την Οικολογία στην Ελλάδα. Η κοσμοπολίτικη οξυδέρκεια του και η υπεράνω μικροκομματικού συμφέροντος νηφαλιότητα του, θα μας λείψει, ειδικά αυτούς τους περίεργους καιρούς.
    Εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη στους οικείους του και στους συνεργάτες του.



    Η Εκτελεστική Γραμματεία
    των Οικολόγων Πράσινων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ήθελα κάτι να πω, κάτι ανθρώπινο. Η φωτό όμως τα λέει όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψτε μας τα σχόλια σας, χωρίς προσωπικές αναφορές και ύβρεις