Πέμπτη 9 Απριλίου 2009

Μια εκδήλωση για το ποδήλατο στα Τρίκαλα - δύο όψεις










Την Κυριακή που μας πέρασε έγινε στα Τρίκαλα μια εκδήλωση από τον Δήμο, το ΤΕΦΑΑ και το Ινστιτούτου σωματικής απόδοσης και αποκατάστασης, κατά της διάρκεια της οποίας δόθηκαν δωρεάν 100 ποδήλατα στους πρωτοετείς φοιτητές του ΤΕΦΑΑ. (http://www.trikalacity.gr/news/view.article.php/8432/c1) Μια πρωτοβουλία που εκτιμήθηκε από τους νέους φοιτητές οι οποίοι μάλιστα έκαναν συμβολικά ένα γύρο με τα καινούργια τους ποδήλατα στην πόλη. Παράλληλα όμως με την εκδήλωση, για τη ακρίβεια ακριβώς απέναντι της, επίσης συμβολικά οι φίλοι του ποδηλάτου (http://filoipodilatou.blogspot.com ) της γειτονικής μας πόλης διαδήλωναν για την έλλειψη υποδομών θεωρώντας πως λείπουν από την πόλη οι ουσιαστικές παρεμβάσεις για το ποδήλατο ενώ το όλο σκηνικό δεν είναι παρά ένα ακόμη πολιτικό ταρατατζούμ (δική μου μετάφραση…). Οι φωτογραφίες είναι από την εκδήλωση, τη διαδήλωση και το δια ταύτα. Τα συμπεράσματα δικά σας…

Υ.Γ. για τη σημειολογία της υπόθεσης στην δεξιά φωτό συμπτωματικά διέρχεται ανάμεσα από τα 2 πανό ο Δήμαρχος Τρικάλων...


4 σχόλια:

  1. Νομίζω ότι ο πονηρός Βλάχος και ισόβιος Δήμαρχος Τρικάλων, το έπιασε το υπονοούμενο. Κατάλαβε προς τα που φυσάει ο αέρας και τώρα ετοιμάζεται να παίξει κι αυτός το χαρτί "ποδηλατόρδομος". Κάλιο αργά παρά ποτέ αδέρφια τρικαλινά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. to αντίθετο νομίζω πως συμβαίνει. Γι αυτό διαμαρτύρονται οι ποδηλατες της γείτονος, γιατί δεν υπάρχουν ποδηλατόδρομοι. Τώρα ο "ισόβιος" υπέβαλλε παχυλή πρόταση στην κοινωνία της πληροφορίας για τη χρηματοδότηση 200 high tech κοινόχρηστων ποδηλάτων που θα κάνουν check up στους χρήστες.... (δεν τα βγάζω απ το μυαλό μου παιδιά... αλήθεια είναι...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. όχι, επίμένω. Έμαθα ότι ετοιμάζει πρόταση για ποδηλατόδρομο, παραποτάμιο. Είναι δόλωμα βέβαια ο ποδηλατόδρομος για να "τσιμπίσει" η Περιφέρεια στο θέμα περιβάλλον και να δώσει τα φράγκα. Σημειολογικά όμως δεν είναι τυχαία η όλη κίνηση του Ταμήλου με τους φοιτητές αλλά και τα ποδήλατα για τσεκ-απ (γιατί όχι διάδρομοι?). Δίχνει αναγκαστική αλλαγή πλεύσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψτε μας τα σχόλια σας, χωρίς προσωπικές αναφορές και ύβρεις