Παρασκευή, 10 Απριλίου 2009

Βλέπω... μποϊκοτάζ καφέ... αύριο....

Αυτές τις μέρες κυκλοφορεί στο internet ένα κείμενο που μας καλεί σαν καταναλωτές να συμμετέχουμε αυριο Σάββατο 11/4/2009 σε μποϊκοτάζ των καφέ για τις υψηλές τιμές χρέωσης των υπηρεσιών τους. Το συγκεκριμένο ζήτημα ακουμπάει και στη δική μας τοπική πραγματικότητα και το βιώνουμε καθημερινά. Το τελευταίο διάστημα μάλιστα έχει ξεκινήσει μια κουβέντα για τη συγκρότηση του καταναλωτικού κινήματος στην περιοχή μας. Παραθέτουμε το κείμενο και καλούμε τους συμπολίτες μας να συμμετέχουν: Όπως όλοι γνωρίζετε στα καταστήματα που μας σερβίρουν τους καφέδες μας, μας πιάνουν τα οπίσθια (!!) υπερχρεώνοντας τα ροφήματα, κερδοσκοπώντας εις βάρος των απλών καταναλωτών....

Ένα απλό προϊόν που στα σούπερ μάρκετ κοστίζει ανάμεσα στα 0,75 - 4 ευρώ η συσκευασία, στα καφέ που βρίσκονται σε κεντρικά σημεία και στις περιοχές αναψυχής και διασκέδασης της Αθήνας, των μεγάλων αστικών κέντρων και των τουριστικών προορισμών, οι τιμές ξεπερνούν κάθε φαντασία. Ένας ελληνικός καφές ξεκινάει από 2,5 ευρώ, η τιμή εκκίνησης του γαλλικού ειναι στα 3 ευρώ, ενώ ο καπουτσίνο - ως προϊόν ιταλικής φινέτσας και μόδας - ξεκινάει στα 3,5 ευρώ.

Όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα, που στο εξωτερικό οι τιμές αυτών των υπηρεσιών, δεν ξεπερνούν ούτε κατά το ήμισυ των παραπάνω “ελληνικών” τιμών.

Συνήθως οι τιμές του καφέ εκτινάσσονται σε περιόδους πολέμου. Τελικά, η Ελλάδα βρίσκεται σε ακήρυχτο πόλεμο με τη γενιά των 700 ευρώ - τους συνήθεις πελάτες, λόγω ηλικίας, των καφετεριών. Τα παιδιά αυτά τιμούν τον παραδοσιακό τρόπο συνεύρεσης και κοινωνικοποίησης των Ελλήνων, δίνοντας με αυτό τον τρόπο ζωή και οικονομική στήριξη στις επιχειρήσεις και στους χιλιάδες εργαζόμενους αυτών.

Καλούμε, λοιπόν, όλους εσάς να διεκδικήσετε δυναμικά τον απαιτούμενο σεβασμό προς τον πελάτη, την τσέπη του και τη νοημοσύνη του.

Το Σάββατο 11 Απριλίου 2009 δεν θα πάμε για τον καθιερωμένο καφέ με φίλους. Ας απολαύσουμε τη βόλτα μας στα μαγαζιά και στους δρόμους και ας μαζευτούμε στα σπίτια μας για καφέ.

Αν αυτές οι επιχειρήσεις θέλουν να επιβιώσουν εν μέσω κρίσης, ας ρίξουν τις τιμές, προκειμένου να διατηρήσουν την πελατεία τους.

4 σχόλια:

 1. ΕΜΕΙΣ ΦΤΑΙΜΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΑΜΕ ΣΕ "ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ" ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΓΕΛΑΔΟΒΟΣΚΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ. ΜΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΕ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μα έτσι όπως είναι τα πράγματα ούτε για μια μέρα μπορούμε να συντονίσουμε κάτι συλλογικό, αφού ο κοινωνικός ιστός είναι τελείως δυαλυμένος. Πάντως βρίσκουν και τα κάνουν οι "βοσκοί" όσο εμείς λειτουργούμε σαν μπουλούκι ζαλισμένων ζώων...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Αμπελοφιλοσοφούμε μεταξύ φραπέ και εσπρέσο!

  ΜΕΤΡΙΟΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ολα τα πιο πανω με βρισκουν απολυτα συμφωνο. μας αρεσει να δινουμε 5 ευρω τον καφε. μας ηδονιζει. καταναλωτικη ασυνειδησια λεγεται αυτο. χρειαζεται μποϊκοταζ επ' αοριστον. οργανωστε το ρε παιδια. ακομα και 1 ευρω ειναι ληστεια μετα φονου ο καφες στην καλυτερη καφετερια του κοσμου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψτε μας τα σχόλια σας, χωρίς προσωπικές αναφορές και ύβρεις