Δευτέρα 23 Μαρτίου 2009

Η μπροστά και η πίσω όψη ενός βιβλίου

Μας στάλθηκαν πριν λίγες μέρες δύο κείμενα προς δημοσίευση τα οποία αφορούν στο ίδιο θέμα, ένα βιβλίο που θα παρουσιαστεί σε μερικές ημέρες στην πόλη μας. Το πρώτο αναφέρεται στην προώθηση του βιβλίου ενώ το δεύτερο είναι μια κριτική του. Τα δημοσιεύουμε και τα δύο... Τα συμπεράσματα δικά σας...

1ο Κείμενο
Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καρδίτσας, πιστεύοντας ότι τα θέματα οδικής συμπεριφοράς και οι κίνδυνοι που απορρέουν απ’ αυτά, αποτελούν σημαντικό κεφάλαιο της ζωής μας αλλά και της καθημερινότητάς μας , διοργανώνει την Κυριακή 29 Μαρτίου και ώρα 11.00 π.μ., στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο, παρουσίαση του βιβλίου «Εντός & Εκτός Δακτυλίου» του συντοπίτη συγγραφέα οδικής συμπεριφοράς και ασφάλειας Σεραφείμ Μπαζάνη.

Στο βιβλίο ο συγγραφέας παρουσιάζει ενδιαφέρουσες μελέτες σχετικά με την μείωση των τροχοφόρων ατυχημάτων, την αποφυγή προστίμων καθώς και χρήσιμες οδηγίες για τα νέα τεχνολογικά μέσα.

Στην εκδήλωση που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και του Δήμου Καρδίτσας, εκτός του συγγραφέα θα μιλήσουν ο Βασίλης Κουτσίλας δημοσιογράφος της εφημερίδας Εθνικός Κήρυκας Νέας Υόρκης, ο Θάνος Αθανασόπουλος, συγγραφέας, δημοσιογράφος και εκδότης του περιοδικού «Δευκαλίων ο Θεσσαλός» καθώς και εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Τροχαίας Ν.Καρδίτσας.

Για τις λεπτομέρειες της εκδήλωσης συναντήθηκαν με τον πρόεδρο της ΔΗ.Κ.Ε.Κ. κ. Ξυδιά ο συγγραφέας του βιβλίου κ. Σεραφείμ Μπαζάνης και ο κ. Θάνος Αθανασόπουλος.

2ο Κείμενο
«Ο Σεραφείμ Δ. Μπαζάνης γεννήθηκε και μεγάλωσε τον περασμένο αιώνα εν έτη 1973 στο θεσσαλικό κάμπο και συγκεκριμένα στην Καρδίτσα. Είναι απόφοιτος δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, λάτρης και παραγωγός των ραδιοφωνικών εκπομπών από μικρή ηλικία και θαυμαστής των μεταφορών και επικοινωνιών. Έχει ταξιδέψει για δουλειές αλλά και για ψυχαγωγία σε πόλεις της Ελλάδας, αποκτώντας έτσι χρήσιμα στοιχεία για την οδική συμπεριφορά των οδηγών. Στην παρούσα έκδοση «εντός και εκτός Δακτυλίου» παρουσιάζει ύστερα από μελέτες και τεχνογνωσία, ενότητες επίκαιρες με μελλοντικό στόχο την μείωση των τροχοφόρων ατυχημάτων , την αποφυγή προστίμων καθώς και χρήσιμες οδηγίες για τα νέα τεχνολογικά μέσα».
Αυτά τα ολίγα γράφονται στο οπισθόφυλλο του βιβλίου «εντός και εκτός δακτυλίου» του συγγραφέα οδικής συμπεριφοράς και ασφάλειας Σεραφείμ Μπαζάνη, το οποίο θα παρουσιάσει ο Δήμος Καρδίτσας στις 29 Μαρτίου στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο παρακαλώ.
Τόσο σημαντικά και τεκμηριωμένα είναι αυτά που αντέγραφε ο συγγραφέας από διάφορες έρευνες και μελέτες που έχουν παρουσιαστεί κατά καιρούς σε διάφορα έντυπα και μέσα ενημέρωσης και τα οποία υπογράφουν ειδικοί επιστήμονες, που είπε ο Δήμος Καρδίτσας ότι θα πρέπει εργολαβικά και αποκλειστικά να αναλάβει την προβολή του πονήματος.
Δεν έχω τίποτα με τον συγγραφέα του βιβλίου, τον οποίο και δεν γνωρίζω προσωπικά, αλλά λύστε μου μια απορία.
Ο Δήμος Καρδίτσας αποφάσισε να προωθήσει, να προβάλλει και δεν ξέρω ενδεχομένως και να αγοράσει και έναν αριθμό βιβλίων του κ. Μπαζάνη. Αυτοί που σχεδίασαν και αποφάσισαν τη διοργάνωση της εκδήλωσης- παρουσίασης του βιβλίου, το βιβλίο το διάβασαν(;) και κατέληξαν ότι πρόκειται για μια σημαντική έκδοση που θα πρέπει να βάλουν την υπογραφή τους; Ή μήπως σκέφθηκαν γιατί καλύτερος είναι ο Ιαβέρης ή ο Καββαθάς, όταν εμείς ως Καρδιτσιώτης μπορούμε να έχουμε το δικό μας που ακούει στο όνομα Μπαζάνης;

http://karditsalive.blogspot.com/

6 σχόλια:

  1. Με κάτι τέτοια, του χρόνου, η δημοτική αρχή θα γεμίσει το προεκλογικό φυλλάδιο των έργων της...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΔΕΡΦΙΑ, ΤΑ ΜΑΚΡΟΣΥΡΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΔΙΑ-ΒΑΖΟΝΤΑΙ!
    ΑΝΟΡΘΟΓΡΑΦΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πράγματι ανορθόγραφε!!!
    Ακόμη και εγώ που συνέταξε το ένα από τα δυο κείμενα κουράστηκα για να τα διαβάσω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ουάου, μιλαμε ο τύπος (Μπαζιάνης) είναι και πολύ ειδικός ο άνθρωπος.
    Πάντα νιώθω δέος μπροστά σε τέτοιους φωτινούς παντογνώστες. όπως πάντα έλεγα οι σπουδές δεν είνει αναγαίες. Είναι ενδεχομένως και επικίνδυνες. Να τις αποφεύγετε όπως σωστά έπραξε και ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΚ κ. Ξυδιάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πιο καλογραμμένο βιβλίο, για την οδική ασφάλεια, ομολογώ πως δεν έχω ξαναδιαβάσει. Ζω στην Αθήνα και παρακολούθησα την βιβλιοπαρουσίαση που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναιών και με εντυπωσίασε η παρουσία επωνύμων και ενδιαφερόμενων.
    Μακάρι να βρεθούν μιμητές! Κάτι πολύ δύσκολο όμως για να ασχοληθεί κανείς, με τόσο μεγάλη ευαισθησία και ζήλο.
    Καλή πορεία στον κύριο Σεραφείμ Δ. Μπαζάνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλη προσπαθεια, που ενημερώνει και προειδοποιεί για τους κινδύνους στο οδικό δίκτυο. Γραμμένο με τέτοιο τρόπο, ώστε να μπορούν να το διαβάσσουν και οι αγράμματοι αλλά και οι αστοιχείωτοι.
    Όπως, ο χρήστης CITY CAT.., ας πούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψτε μας τα σχόλια σας, χωρίς προσωπικές αναφορές και ύβρεις