Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009

Αγρογής... συνέχεια...

Συνεχίζει τη μυστήριο με τις προσλήψεις στην ΑΓΡΟΓΗ Α.Ε. αφού κανείς πλέον δεν παίρνει σαφή θέση, μετά από την αρχική δήλωση της Υπουργού Αγρ. Ανάπτυξης & Τροφίμων η οποία αμφισβητούσε τη νομιμότητα των προσλήψεων. Το θέμα επαναφέρθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στα γειτονικά μας Τρίκαλα, όπου υπάρχουν και οι περισσότερες αντιδράσεις, καθότι εκεί ορίστηκε η κεντρική υπηρεσία, ενώ πάρα πολλοί προσληφθέντες έλκουν από εκεί την καταγωγή τους.

Ο βουλευτή Τρικάλων κ Χ. Μαγκούφης δήλωσε για το θέμα λέγοντας: «σε επικοινωνία με τον κ. Χατζηγάκη που είχα, ισχυρίζεται πως οι προσληφθέντες είναι μόνιμοι υπάλληλοι και αν αυτό ισχύει παραμένουν. Το ΠαΣοΚ το ερευνά νομικά και μέχρι αυτό να αποδειχθεί, αυτοί οι υπάλληλοι είναι στον ΄΄αέρα΄΄.» Πάντως πρέπει να παρατηρήσουμε πως αυτή η δήλωση είναι πολύ διαφορετική από την αρχική της Υπουργού: «ως μη γενόμενες θεωρούνται οι 270 προσλήψεις στην Αγρογή» και πως «δεν υπήρξε προκήρυξη, δεν υπήρξε έγκριση της διυπουργικής επιτροπής προσλήψεων και ιδίως του υπουργείου Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης και δεν δημοσιεύτηκαν στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης». Και όντως κάπως έτσι έγινε και μαζεύτηκαν τόσα άτομα στην Αγρογή με τελείως άσχετες ειδικότητες ή χωρίς καμιά ειδικότητα.
Χαρακτηριστική ήταν η αντίδραση του πρώην προέδρου της Αγρογή κ Βάρρα, ο οποίος παραιτήθηκε προεκλογικά για λόγους ευθιξίας μετά την αθρόα και αδιαφανή προσέλευση «κόσμου» στην Αγρογή. Η ιστορία των παραιτήσεων δεν σταματά εδώ καθώς τον Νοέμβρη η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κα Κατερίνα Μπατζελή ζήτησε και έλαβε την παραίτηση και των πέντε μελών του διοικητικού συμβουλίου της ΑΓΡΟΓΗ ΑΕ καθώς το απελθόν ΔΣ λίγες ημέρες νωρίτερα είχε εγκρίνει νομιμοποιώντας επί της ουσίας τις 270 προσλήψεις παρά τη ρητή εντολή της υπουργού προς όλους τους εποπτευόμενους οργανισμούς να μην παίρνουν αποφάσεις που έχουν σχέση με προσλήψεις.
Και αυτή είναι πάνω κάτω είναι και η περίεργη ιστορία της ΑΓΡΟΓΗ Α.Ε. Τα σχόλια δικά σας.

5 σχόλια:

  1. ΑΓΡΟ(ΣΙ)ΓΗ
    ΣΣΣΣΣΣΣΣΣ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η δουλειά είναι δικαίωμα για όλους, και αυτό το "όλους" πρέπει να το εννοούμε.
    Στην ΑΓΡΟΓΗ δεν τηρήθηκαν ούτε τα προσχήματα προκειμένου να το μάθουν όλοι και να διεκδικίσουν μια θέση υπό ίσους όρους (που θα περιγράφοντας με αναλυτικό τρόπο και θα αφορούσε συγκεκριμένη ειδικότητα άρα και μετά την πρόσληψη θα καθόριζε και συγκεκριμένες αρμοδιότητες).
    Το ότι συνεχίζουν να εργάζονται ακόμη και σήμερα με διαδικασίες που και η ίδια η Υπουργός κατήγγειλε, τι σημαίνει;
    Μήπως εκτός από στρεβλές διαδικασίες έχουμε και ύποπτες μετεκλογικές διακομματικές συναλλαγές;
    Μήπως, οι εμπλεκόμενοι πολιτικοί (πρώην και σημερινοί)δεν παρακάμπτουν το ΑΣΕΠ μόνο για το "καλό του κόμματος" αλλά και για δικό τους όφελος; Άλλωστε για κάθε πράγμα υπάρχει και μια ΤΙΜΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. to oti synexizoun na ergazontai akomi simainei pws isws to exoun kala kleismeno to thema meta tin lipsi apofasis tou prwin dioikhtikou symbouliou gia ti monimopoiisi tous. Twra pws to kataferan ayto me molis 1 or 2 mines proipyresias ti stigmi pou alloi kouvaloun stin plati tous xronia kai xronia, agnwsto..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. “Σε ένα πνεύμα αποτελεσματικότερης λειτουργίας και επιτάχυνσης της κρίσιμης αποστολής που μας έχει ανατεθεί, το Δ.Σ. αποφάσισε την άμεση τοποθέτηση 91 ατόμων από τα πολυπληθή πέντε παραρτήματα της ΑΓΡΟΓΗ Α.Ε. και την Αθήνα προς 30 άλλα παραρτήματα της εταιρίας. Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται η ορθολογικότερη γεωγραφική κατανομή του διαθέσιμου προσωπικού και η βέλτιστη δυνατή ενεργοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού που έχει ως αποτέλεσμα την προστασία των οικονομικών συμφερόντων του Δημοσίου και της ΑΓΡΟΓΗ Α.Ε.”
    Περισσότερα στο σχόλιο της τσουκνίδας με τίτλο άρχισαν τα όργανα: http://tsouknida.com/2009/12/24/55-77/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. αλλη μια ιστορία που μυρίζει αγρογή ξεκινά στη Λάρισα?
    12 θέσεις ΠΕ ΓΕΩΠΟΝΩΝ και 5 ΤΕ με Σύμβαση Έργου στη Νομαρχία Λάρισας.
    Περισσότερα στην τσουκνίδα: http://tsouknida.com/2009/12/24/3333/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψτε μας τα σχόλια σας, χωρίς προσωπικές αναφορές και ύβρεις