Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2009

«ΘΕΡΜΗ ΥΠΟΔΟΧΗ» ΣΤΟ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚO ΦΟΡΟΥΜ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Ρίξτε μια ματιά στο κείμενο - κάλεσμα που μας στάθληκε από την Αντιρατσιστική πρωτοβουλία Καρδίτσας:
Αύριο στις 4 /11/2009 σε όλη την Ελλάδα προγραμματίζονται μια σειρά από κινητοποιήσεις με κορυφαία αυτή των Αθηνών (6 μ.μ. στο Σύνταγμα), όπου θα πραγματοποιηθεί πορεία μέχρι το Μέγαρο Μουσικής όπου και θα συνεδριάζει το ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΦΟΡΟΥΜ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ.
Εδώ στην Καρδίτσα, η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία καλεί όλους και όλες να συμμετάσχουν στην εκδήλωση – διαμαρτυρία που θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική Πλατεία στις 8 μ.μ..
Διεκδικούμε:

* Νομιμοποίηση των μεταναστών με πλήρη εργασιακά, πολιτικά, συνδικαλιστικά δικαιώματα
* Άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες.
* Κατάργηση του Συμφώνου Μετανάστευσης και Ασύλου της ΕΕ.
* Κατάργηση της FRONTEX - Να κλείσει η Παγανή και όλα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης.
* Όχι στις ρατσιστικές και φασιστικές επιθέσεις.
* Ανατροπή των ρατσιστικών νόμων.
* Ιθαγένεια σε όσα παιδιά γεννιούνται στην Ελλάδα ή έρχονται σε μικρή ηλικία



Την Πανελλαδική Οργανωτική Επιτροπή στηρίζουν οι: * International Assembly of Migrants and Refugees (IAMR) * ATIK-Confederation of workes from Turkey in Europe * MIGRANTE EUROPE * επιστημονικοί συνεργάτες του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ * Γ ΕΛΜΕ Αθήνας (ως παρατηρητής) * Κίνηση «Ενωμένοι ενάντια στον Ρατσισμό και την Φασιστική Απειλή» * Καμπάνια «0% Ρατσισμός - 100% Αλληλεγγύη» * Διεθνής Αμνηστία (ως παρατηρητής) * κοινότητα ACTION-Congo * Ένωση Αφρικανών Γυναικών * Μαροκινή κοινότητα * Αφγανική κοινότητα * Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος * Κίνηση Υπεράσπισης Προσφύγων και Μεταναστών Πάτρας * Συμμαχία Σταματήστε τον πόλεμο * Παγκόσμια Πορεία Γυναικών * Κέντρο ΑΝΤΙΓΟΝΗ * Δίκτυο κοινωνικής υποστήριξης προσφύγων και μεταναστών * ΑΡΣΙΣ * Κίνηση κατοίκων 6ου διαμερίσματος * Κίνηση "Απελάστε τον Ρατσισμό" * Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών * Νεολαία ενάντια στον Ρατσισμό στην Ευρώπη-YRE * Ένωση Εργαζομένων * Νεολαία Συνασπισμού * Bellaciao * Κόκκινο (συνιστώσα ΣΥΡΙΖΑ) * ΞΕΚΙΝΗΜΑ (συνιστώσα ΣΥΡΙΖΑ) * ΔΕΑ (συνιστώσα ΣΥΡΙΖΑ) * ΚΟΕ (συνιστώσα ΣΥΡΙΖΑ) * ΑΝΤΑΡΣΥΑ* ΟΚΔΕ Σπάρτακος* ΑΚΟΑ* ΚΚΕ (μλ)* Τμήμα Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ * Λαϊκές Αγωνιστικές Κινήσεις * Ταξική Πορεία * ΟΚΔΕ/Σπάρτακος *ΣΕΚ* Κοινωνικό Στέκι-Στέκι Μεταναστών Χανίων* Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης* Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα

3 σχόλια:

  1. γεωπονος

    Οσοι θελουν να νομιμοποιηθουν οι λαθρομεταναστες ειναι αυτοι που θελουν να τουσ εκμεταλευθουν με τον χειροτερο τροπο.Αφου δεν βρισκουν αρκετουσ ελληνεσ πολιτεσ να πεισουν για να τουσ ψηφισουν αναγκαζουν εξαθλιωμενους ανθρωπους-λαθρομεταναστες να το κανουν.Παιζουν με τους λαθρομεταναστες και δημιουργουν πολλα προβληματα στην ελληνικη πολιτεια.

    Οι σχηματισμοι αυτοι ας δειξουν την ευαισθησια τουσ στην αναβαθμιση της ποιοτητας τησ ζωης των ΡΟΜ που ειναι : ελληνες πολιτες , προσφερουν τις υπηρεσιες τους (ειτε κρατωντας οπλο ειτε προσφεροντας εργασια)στις ενοπλες δυναμεις, πληρωνουν φορους , μιλουν την ελληνικη γλωσσα κ ειναι κατα βαση νομοταγεις ανθρωποι!!!

    Γιατι δεν ενδιαφερονται καθολου για τους ΡΟΜ ΄; Να πανε να προσφερουν εθελοντικη εργασια για τους ΡΟΜ. Να τους βγαλουμε επιτελους απο την αδικη κοινωνικη απομονωση!!

    Ποσο υποκριτες ειναι ολοι αυτοι που μας καλουν και σε διαμαρτυρια για τους λαθρομεταναστες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. θα αφήσω ασχολίαστο το προηγούμενο παραλήρημα... και θα επισημάνω μόνο πως ο όρος «Λαθρομετανάστης» είναι αδόκιμος και προβληματικός και ως τέτοιος απορρίφθηκε από την ΕΕ και το ΣτΕ...
    και θα χρησιμοποιήσω ένα νεολογισμό για το γεωπόνο.... δεν υπάρχεις έτσι? δεν είσαι υπαρκτό πρόσωπο έτσι? πλάκα μας κάνεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καμινιώτης Παναγιώτης, Γεωπόνος5 Νοεμβρίου 2009 στις 7:18 μ.μ.

    Επώνυμος Γεωπόνος , σε απάντηση σχολίου του γεωπόνος

    Όταν αρχίζεις να νομίζεις ότι είσαι άξιος εσύ να νομιμοποιήσεις την ζωή κάποιου ΑΝΘΡΩΠΟΥ, τότε να είσαι σίγουρος ότι ο φασισμός δεν είναι κοντά σου. Είσαι ο ίδιος κομμάτι του.
    Ένα κομμάτι που θεωρεί ότι κάποιος επειδή είναι Έλληνας - Θεσσαλός - ..... έχει περισσότερα ανθρώπινα δικαιώματα από κάποιον άλλο, από διαφορετικό μέρος της γής.
    Ένα κομμάτι που μετράει την ανθρώπινη ζωή,με μέτρο αν κρατάει όπλο ή όχι , που μετράει την ανθρώπινη ζωή με το αν είναι λίγο ή πολύ νομοταγής(Θα τρελαθούμε εντελώς). Ένα κομμάτι που μετράει την ανθρώπινη ζωή με τους φόρους και τα όπλα και όχι με τον πολιτισιμό, την ζωντάνια, την φιλία, την αγάπη.

    Υπάρχουν όμως και άλλοι άνθρωποι σήμερα οι οποίοι πιστεύουν ότι η ανθρώπινη ζωή και προσφορά δεν μετριέται με το πόσο ζεστές είναι οι κάννες των όπλων , ούτε με τα πιστοποιητικά νομιμότητας . Άνθρωποι οι οποίοι δεν διαχωρίζουν, αλλά παλεύουν ενάντια στις απόψεις που χωρίζουν τις ζωές μας. Άνθρωποι οι οποίοι πιστέυουν ότι τα ίδια δικαιώματα έχουν οι ROM όπως και οι μετανάστες και οι Έλληνες και οι Θεσσαλοί και όλοι οι κάτοικοι αυτού του πλανήτη.Άνθρωποι οι οποίοι παλεύουν τα δικαιώματα αυτά να γίνουν πράξη για όλους, άσχετα εθνικότητας, χρώματος, γλώσσας. Και αυτούς τους ανθρώπους πρέπει όλοι εμείς να τους στηρίξουμε με κάθε μέσο και να τους βοηθήσουμε όσο μπορούμε.

    Θα ξεχνάει όμως ο παραπάνω γεωπόνος ότι οι μετανάστες είναι εδώ γιατί κάποιοι, μεταξύ αυτών και Έλληνες, τους σκοτώνουν στην πατρίδα τους με Ελληνικά όπλα. Γιατί κάποιοι, μεταξύ αυτών και Έλληνες, τους ξεριζώνουν από την πατρίδα τους επειδή τους σπέρνουν φτώχια, πείνα, εκμετάλλευση και βία.
    Και αυτούς τους ανθρώπους, οι επίσημες αρχές της χώρας μας τους περιμένουν στην πόρτα του σπιτιού μας με όπλα, φυλακές και βιαιότητα.
    Αυτοί οι άνθρωποι ΈΧΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ και δεν πρόκειται κανένας να τους τα αφαιρέσει, όσο και αν προσπαθεί.
    Και για την ιστορία: ΠΑΓΑΝΗ ΛΕΣΒΟΥ http://www.youtube.com/watch?v=a3oAo6cUkFc

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψτε μας τα σχόλια σας, χωρίς προσωπικές αναφορές και ύβρεις