Δευτέρα 31 Αυγούστου 2009

Η Φοιτητική ζωή στην πόλη...


Το βίντεο είναι ένα απόσπασμα από μια δουλειά που έγινε από το ΤΕΙ ξύλου κ επίπλου για την προώθηση του τμήματος στα σχολειά της χώρας μας. Νομίζω πως έχει ενδιαφέρον... και ένα ζήτημα που μπαίνει εδώ είναι η εμπλοκή των παιδιών που έρχονται να σπουδάσουν στην περιοχή μας με ουσιαστικά ζητήματα που αφορούν στην πόλη και το Νομό μας.


15 σχόλια:

  1. Τραγικο επίπεδο πόλης και σχολής. Τι κρίμα για τα παιδιά να περάσουν μια τόσο στερημένη από πολιτισμό φοιτητική ζωή. Φοβάμαι ότι φεύγουν φτωχότερα απ' ότι έρχονται. Είναι πολύ ανυσηχητικό αυτό το "υλικό προώθησης στα σχολεία". Και οι προσδοκίες του μπλόγκ πολύ χαμηλές διστυχώς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμε αδικείς την Καρδίτσα!
    (ξεχνάς το ... φεστιβάλ παλέρμο;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μάλλον πρόκειται για Σπουδαστική ζωή στην Καρδίτσα και όχι φοιτητική μιας και στην πόλη μας υπάρχουν κυρίως σπουδαστές (ΤΕΙ) και λίγοι φοιτητές στο Πανεπιστήμιο (Κτηνιατρική).

    Ότι φεύγουν φτωχότεροι από εμπειρίες δεν νομίζω, απ' ότι λένε οι ίδιοι τουλάχιστον μια χαρά τους κάθεται η Καρδίτσα!
    Υπάρχουν και χειρότερα! (βΛ. Τρίκαλα και αλλού όπου οι σπουδαστές-φοιτητές είναι τρεις και ο κούκος...)

    Εξάλλου αρκετοί σπουδαστές προέρχονται από χωριά ή μικρές πόλεις και απομακρυσμένες περιοχές της Β. Ελλάδας και αλλού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ηλιοκαψαλισμένος Blogger1 Σεπτεμβρίου 2009 στις 8:39 π.μ.

    γιατί τόση απαξίωση? Νομίζω πως στο συγκεκριμένο ΤΕΙ γίνεται αρκετή καλή δουλειά (από επαφές με τους σπουδαστές του) και επίσης παρατηρώ πως είναι αρκετά εξωστρεφές ίδρυμα... κλπ... γιατί νομίζεις πως είναι τραγικό το επίπεδο της σχολής? επίσης το βιντεάκι είναι ένα φρέσκο πραγματάκι με αισθητική videoclip που δείχνει τη νυχτερινή ζωή στην πόλη... όσο για το επίπεδο της πόλης... εκεί χωράει πολύ κουβέντα... κ ότι κ να πεις έχεις δίκιο... (θυμάμαι τις φωτό από το δημ. συμβούλιο της περασμένης εβδομάδας κ δεν μπορώ να αρθρώσω λέξη...) πάντως υπάρχουν σημεία πολιστικής αισιοδοξίας (πχ εικαστικά..) Όσο αφορά στο μπλογκο είναι ανοιχτό σε κριτική κ προτάσεις, αλλά και κείμενα που μπορείτε να στείλετε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. να ρωτήσω κάτι και εγώ? Εσείς που κάνετε την δωρεάν (τζάμπα), ανώνυμη και μηδενιστική κριτική, μπορείτε να μας προτείνετε κάτι για να βελτιωθεί η κατάσταση? Έστω δύο - τρία πραγματάκια βρε παιδί μου. Ή, ακόμα καλύτερα, μπορείτε να μας δώσετε κάποιο παράδειγμα από κάποια πόλη που έχετε ζήσει και την θεωρείτε τόόόόόόόσο περισσότερο προοδευμένη από την Καρδίτσα? Για να την χρησιμοποιήσουμε ως πρότυπο βρε παιδί μου. Πολύ θα με ενδιέφερε αν μπορούσε κάποιος να απαντήσει στις ερωτήσεις μου. Έτσι, για να έχουμε μία πραγματική βάση συζήτησης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προφανώς ο παραπάνω ανώνυμος δεν έχει πάει πέρα από το "Δέλτα". Επείσης δεν γνωρίζει ότι είμεαστε η πόλη με το χαμηλότερο κατά κεφαλή εισόδημα και τον χαμηλότερο ρυθμό ανάπτυξης από όλες τις πρωτέυουσες νομών στην Έλλάδα. Επίσης η πόλη που εμπειστεύτηκε τα πολιτιστικά της σε έναν πρώην πυροσβέστη. Λίγη αυτογνωσία δεν βλάπτει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ένα μεγάλο πρόβλημα είναι η αποδιοργάνωση του κοινωνικού ιστού, η έλλειψη ενεργών φορέων και ομάδων. Γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα ο σχεδιασμός να γίνεται από λίγους και προφανώς να απευθύνεται σε λίγους. Θέλει πολύ δουλειά και πρέπει ΄να γίνει από κάτω, δεν νομίζω πως μπορούμε να περιμένουμε πολλά πράγματα από τους πολιτικούς μας. Εκεί πλέον το παιχνίδι της επικοινωνίας είναι το μόνο που μετράει και οι τύποι έχουν μάθει να παίζουν βρώμικα και μόνο... Μόνοι μας θα πρέπει να δουλέψουμε για να αλλάξουμε την πόλη μας... θα πρεπει να ζητήσουμε - να απαιτήσουμε αυτά που δικαιούμαστε, να σπάσουμε τα μούτρα σε όσους μας θεωρούν ζώα, να ζωντανέψουμε τις γειτονιές μας, να κάνουμε την πόλη μας φιλική και σύγχρονη..,.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δείτε κι άλλες απόψεις φοιτητών/τριών στο group που υπάρχει στο facebook
    "Ήμουν και εγώ φοιτητής στην Καρδιτσα!!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εγώ θα πρότεινα μια σημαντική άυξηση των συντελεστών δόμησης στο ευρύτερο κέντρο, τουλάχιστον, της πόλης με στόχο να απαλλαγούμε επιτέλους από τις παραγκοειδείς κατασκευές (γυψοσανίδες, τσίγκια και άλλα...παρεμφερή) που μας ντροπιάζουν στα μάτια ξένων επισκεπτων και όχι μόνο.
    Παρόμοια καθήλωση των συντελεστών δόμησης δόμησης (ειδικά στο κέντρο) νομίζω ότι απαντάται κυρίως σε κωμοπόλεις και δεν συνάδει με τον χαρακτήρα μιας πρωτεύουσας Νομού που διεκδικεί νέες δομές. (σχολές, διοικητικές κρατικές υπηρεσίες κλπ.)

    Εξάλλου, αυτή η απαράδεκτη εικόνα με τις κοντοπίθαρες κατασκευες παντός είδους και τα ξεχαρβαλωμένα κεραμίδια! στο κέντρο! είναι νομίζω απαράδεκτη πάνω απ' όλα για την αισθητική όλων μας.

    Οσο για τις συνοικίες εκεί είναι άλλο θέμα, αλλά το κέντρο τουλάχιστον θα πρέπει να είναι η βιτρίνα μιας πόλης με ορθολογικές κατασκευες και όχι κτίσματα που παραπέμπουν σε χωριό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Θα ήθελα να αναφέρω ορισμένες προσωπικές απόψεις:

    Ένα θέμα είναι οι κυβόλιθοι. Σπασμένοι, γουρνες ολόκληρες ατέλειωτες, βυθίσεις και δεν συμμαζευεται...
    Οι κυβόλιθοι πιστεύω δεν κάνουν για τις πόλεις. Δεν αντέχουν απλώς τα φορτία. Είναι για το αλσάκι του χωριού όπου περνάνε 10-15 άτομα την ημέρα. Γι' αυτό και δεν βλέπω να χρησιμοποιούνται σε πόλεις με αυτοκινητα, μηχανάκια, μεγάλο φόρτο πεζών κλπ. Εκτός από αυτό είναι και το χορτάριασμα που παρατηρείται σε αυτούς στις άκρες αλλά και όπου έχουν αναγκαστικά κενά (αγριάδες κλπ).

    Επίσης, οι κεραμοσκεπές στις πολυκατοικίες θεωρώ ότι δεν ταιριάζουν. Εκτός από την απώλεια του χώρου της ταράτσας υπάρχουν και άλλα θέματα. Οι κεραμοσκεπές έχουν νομίζω συγκεκριμένη χρονική διάρκεια. Επειτα αν αρχίσουν τα σταξίματα σε πλάκα από κάτω και άντε αυτός που μένει στο ρετιρέ να πείσει τους υπόλοιπους ενοίκους να συνεισφέρουν για νέα σκεπή... Το κόστος νομίζω θα είναι τεράστιο.
    Η καλύτερη λύση κατά τη γνώμη μου για τις πολυκατοικίες είναι η θερμομόνωση και υγρομόνωση της πλάκας έτσι ωστε να είναι δυνατόν να χρησιμοποιείται και ως χώρος ανάπτυξης φυτών (γρασίδι πχ), όπως στην Αθήνα και άλλες πόλεις τώρα τελευταία για ένα έχουμε μια πιο δροσερή πολη το καλοκαίρι. Επιπλέον πλεονεκτήματα: έξτρα χώρος για οποιεσδήποτε δραστηριότητες ή αποθηκεύσεις, αισθητική (να μην φαίνεται η πόλη σαν χωριό), θέα, κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τουλάχιστον «ο ανώνυμος που δεν έχει περάσει το Δέλτα» ξέρει πως γράφεται το «επείσης» και το «εμπειστεύτηκε». Μάλλον οι πολλές έξοδοι πέρα από το «Δέλτα» σε κάνουν να ξεχνάς και την ορθογραφία!!!!!!! Και μετά θέλουμε να κάνουμε και σοβαρή συζήτηση για «κατά κεφαλή εισόδημα» και «ρυθμό ανάπτυξης»……..
    Καλή η ανταλλαγή απόψεων αλλά εγώ επιμένω: πραγματικά θα ήθελα να ακούσω από αυτούς που έχουν ζήσει σε άλλες επαρχιακές ελληνικές πόλεις (που έχουν ζήσει όμως εκεί, όχι απλώς να τις έχουν επισκεφθεί για τουρισμό), αυτούς που έχουν περάσει το Δέλτα ρε παιδί μου, να μας πούνε τι ακριβώς – ή έστω περίπου – δύο-τρία πραγματάκια τι να κάνουμε για να βελτιωθούμε… περιμένω……..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μην κολακεύεις τον ευατό σου αγαπητέ ανακαλύπτοντας ορθογραφικά λάθη. Τα μπόγκ δεν είναι διαγωνισμός ορθογραφίας ούτε πεδίο εξασκησης για "δασκαλάκους".Οι έπειροι μπλόγκερς όχι μόνο δεν προσέχουν την ορθογραφία, αλλά γράφουν με λατινικούς χαρακτήρες. Η ταχύτητα και η οξύτητα του πνεύματος μετράει.Και αυτή γνωρίζω ότι είναι πράγματι ανυπόφορη.
    Για να λές ότι "να κάνουμε για να βελτιωθούμε" υποθέτω ότι είσαι από αυτούς "που κάνουν" σε αυτή την πόλη, στη βάση κάποιας λαικής εντολής, την οποία πήρες ακριβώς γιατί γνώριζες ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ και όχι για την ορθογραφική σου δεινότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΧΑ ΧΑ ΧΑ
    Δηλαδή η ανορθογραφία είναι δείγμα «οξύτητας πνεύματος»? ΟΥΑΟΥ…..
    Και προφανώς και δεν το βλέπω ως κολακεία να «ανακαλύπτεις» τέτοια «λάθη». Είναι τόσο εξόφθαλμα που, με το συμπάθιο, και ένα παιδάκι της τετάρτης δημοτικού με άνεση τα καταλαβαίνει. Αλλά, αφού είσαι τόσο έμπειρος μπλόγκερ θα ξέρεις ότι στα μπλογκς όπως και στα φόρα υπάρχουν κανόνες: ή γράφεις στα ελληνικά ή στα γκρικλις. Εγώ, που δεν είμαι και πολύ έμπειρος σε αυτά, υποθέτω ότι όταν γράφεις στα ελληνικά πρέπει να τηρείς μία σχετική ορθογραφία. Στο κάτω-κάτω της γραφής υπάρχει και το σπέλιγκ στα γουόρντς. Τώρα, αν εσένα σου αρέσει να γράφεις και να διαβάζεις το «επείσης» τότε, ΟΚ, έτσι είναι αν έτσι νομίζετε.
    Τέλος πάντων, αυτά είναι επουσιώδη. Το σημαντικό είναι ότι μόλις κάποιος κάνει κριτική στην κριτική και ζητάει συγκεκριμένα πράγματα και όχι αερολογίες και εύκολη, ανέξοδη και ανώνυμη κριτική, τότε γίνεται αμέσως αντίπαλος, εχθρός, με επιχείρημα μάλιστα – αν κατάλαβα καλά – το «εσύ είσαι εκλεγμένος, είσαι υπεύθυνος, ξέρεις τι να κάνεις, οπότε κάντο και μη μας πολύ-πρήζεις », όταν αμέσως πιο πάνω μιλάμε για συμμετοχή και ενεργοποίηση όλων μας για να κάνουμε την Καρδίτσα μας καλύτερη. Δεν πειράζει, να ‘στε καλά… Α, και δεν είμαι ούτε εκλεγμένος, ούτε αιρετός, ούτε έχω καμία «δημόσια» θέση σε αυτή την πόλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ειναι προφανες οτι δεν εισαι εκλεγμενος γιατι η σκεψη σου οπως την παρακολουθησα ειναι υγιης και ευλογες και η ενστασεις σου να υποδειχθει ενα μοντελο στο οποια ειναι αναπτυγμενη μια επαρχιακη πολη της ελλαδας που να διαφοροποιηται αισθητα απο την καρδιτσα.Οι καταστροφολογια του φιλου μας απο πανω λιγο μπορει να βοηθησει.ασφαλως και υπαρχουν οικονομικα και αναπτυξιακα ζητηματα, μπορει να μην ειμαστε οι τελευταιοι της ελλαδας αλλα δεν απεχουμε πολυ απο αυτη την θεση, πολιτιστικα ομως φιλε μου θα μου επιτρεψεις να διαφωνισω.οι θεατρικες ομαδες και σκηνες που υπαρχουν ,το δικτυο ποδηλατοδρομων ορισμενα μαγαζια που την μουσικη τους ισως και την αισθητικη τους δυσκολα συναντας ακομη και στην αθηνα και πανω απο ολα η ποιοτητα του ανθρωπινου υλικου με κανουν λιγο περισσοτερο αισιοδοξο απο εσενα.αν σε ολα αυτα υπηρχαν και αιρετοι με λιγο μερακι και αγαπη για την πολη πιστεψε με μπορουσαμε να κανουμε θαυματα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Νομίζω ότι το ΤΕΙ ξύλου-επίπλου είναι πολύ καλό,
    μάλλον αρκετά, αν πεισθώ από φίλους σπουδαστές, μιας και είμαι στη Λάρισας που είμαι πολύς κόσμος ..και χύμα λίγο το ΤΕΙ εκεί. Η Καρδίτσα δεν είναι και άσχημη, μια χαρά τη βλέπω

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψτε μας τα σχόλια σας, χωρίς προσωπικές αναφορές και ύβρεις