Πέμπτη 23 Ιουλίου 2009

Τελικός του κυπέλλου Mountain Bike & Run Cup 2009

Στην γειτονική Ελάτη Τρικάλων, σε μία από τις γραφικότερες τοποθεσίες της πατρίδας μας, θα πραγματοποιηθεί ο τελικός του Mountain Bike & Run Cup αυτό το Σαββατοκύριακο. Η μεγαλύτερη διοργάνωση της χρονιάς στο χώρο της ορεινής ποδηλασίας, έφτασε στο τέλος της και το ενδιαφέρον στο κατακόρυφο. Συνδιοργανωτές της Outsports αυτή την φορά είναι ο Δήμος Αιθήκων και ο τοπικός Αθλητικός Οργανισμός. Όσοι παρεβρεθούν στην εκδήλωση θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν πιο κοντά στο χώρο της ορεινης ποδηλασίας και να παρακολουθήσουν ένα συναρπαστικό, υψηλού επιπέδου θέαμα. Ο Αγώνας mtb ξεκινά την Κυριακή στις 11:00 από το χιονοδρομικό περτουλίου.

Το Mountain Bike & Run Cup ξεκίνησε από την Περαχώρα Κορινθίας στις 14 Μαρτίου και μετά από πέντε αγώνες στους Πόρους Πιερίας, την Καρδαμύλη Μεσσηνίας, την Πορταριά Μαγνησίας, τα Καλάβρυτα Αχαΐας, και τον Λαιλιά Σερρών έφτασε στο τελικό για το 2009, στην Ελάτη Τρικάλων, που είναι και ο μεγαλύτερος αγώνας στην Ελλάδα για το 2009, αφού είναι ο μόνος αγώνας κατηγορίας C1. Στο φετινό κύπελλο συμμετείχαν μέχρι στιγμής περίπου 1000 αθλητές στους έξι πρώτους αγώνες, ξεπερνώντας κατά πολύ του 641 συνολικά αθλητές που συμμετείχαν στο περσινό. Η επιλογή της Ελάτης ως τοποθεσία που θα διεξαχθεί ο τελικός του κυπέλλου, έγινε μετά από τον απόλυτα επιτυχημένο περσινό αγώνα που έγινε σε συνεργασία με τον Δήμο Αιθήκων και τον αθλητικό οργανισμό του Δήμου
Ο τελικός στο αγώνισμα της ορεινής ποδηλασίας θα έχει μήκος 60 χιλιομέτρων και 1420μ κάθετη υψομετρική διαφορά, διαδρομή στην οποία ο περυσινός νικητής Περικλής Ηλίας έκανε σε 2.29΄λεπτά. Ο τελικός του κυπέλλου ορεινού δρόμου αντοχής θα γίνει το Σάββατο 25 Ιουλίου με εκκίνηση και τερματισμό το χιονοδρομικό κέντρο. Οι αθλητές αφού περάσουν από την Βλάχα και το κέντρο της Ελάτης θα ανέβουν στο όρος Κόζιακα, σε μία πραγματικά εκπληκτική διαδρομή μήκους 21 χιλιομέτρων με μοναδική θέα.

Ο Δήμαρχος Αιθήκων κύριος Δημήτριος Μπατατόλης στον χαιρετισμό σχετικά με τον αγώνα μεταξύ των άλλων δήλωσε « Με μεγάλο ενθουσιασμό περιμένουμε τις αθλήτριες τους αθλητές, αλλά και τους φίλαθλους, των τελικών αγώνων του Κυπέλλου Mountain Bike & Run Cup, που θα διεξαχθούν στις 25 και 26 Ιουλίου του 2009, στην πανέμορφη Ελάτη. Ευχόμαστε στους διαγωνιζόμενους καλό αγώνα, με τις επιδόσεις που επιθυμούν, και σ' όσους έρθουν να τους συντροφεύσουν καλή διαμονή. Εμείς υποσχόμαστε την πιο ζεστή φιλοξενία, ώστε όλοι φεύγοντας να αποκομίσουν τις πιο ευχάριστες αναμνήσεις από τον τόπο μας και τους ανθρώπους του»

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την διοργάνωση στην διεύθυνση www.outsports.gr/bikenruncup09
πηγή: icycling. Το πλήρες κείμενο μπορείτε να το βρείτε στην παρακάτων διεύθυνση.
http://icycling.gr/index.php/nea/elliniki-podilasia/mbrc-2009-ailaia-stin-elati-aito-to-sabbatokiriako.php

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε μας τα σχόλια σας, χωρίς προσωπικές αναφορές και ύβρεις