Τετάρτη 20 Μαΐου 2009

Η άρδευση , οι αγρότες ούτε κουβέντα για την ποιότητα και την επάρκεια του πόσιμου νερού

Την αντίστοιχη περσινή περίοδο χύθηκε πολύ μελάνι για τη δυσκολία που πρόκειται να αντιμετωπίσει ο νομός λόγω της λειψυδρίας.
Σήμερα με τα νερά να τρέχουν οι αγρότες έχουν επιδοθεί σε ένα κυνήγι ξοδέματος του αρδευτικού νερού και με το καλημέρα της αρδευτικής περιόδου ζητάνε όλο και περισσότερο νερό για τα φυτρώματα.

Ο περιφερειάρχης με μια λογική «τσιγκουνιάς» τους έκοψε 200.000κ.μ. ημερησίως υποστηρίζοντας ότι δεν είναι απαραίτητα τα 500.000κ.μ που ζητάει ο ΤΟΕΒ Ταυρωπού.
Ο ΤΟΕΒ Ταυρωπού διαπιστώνοντας ότι κάποιος άλλος κάνει κουμάντο στα νερά, πήγε σήμερα στο νομάρχη Καρδίτσας και διαμαρτυρήθηκε.
Ο νομάρχης με τη σειρά του πήρε τηλέφωνο τον περιφερειάρχη και ο δεύτερος για να κατευνάσει τα πνεύματα συναίνεσε ώστε Πέμπτη- Παρασκευή- Σάββατο- Κυριακή να φύγουν 500.000κ.μ.νερού από τη λίμνη Πλαστήρα.
Ούτε γάτα, λοιπόν ούτε ζημιά.
Και το ερώτημα:
Δηλαδή ο περιφερειάρχης λέει: πόσο νερό χρειάζονται π.χ 500.000κ.μ ας τους δώσουμε 300.000κ.μ και αφού δεν τους φτάνουν θα υποχρεωθούν να μας παρακαλέσουν και μεις ως καλοί διαχειριστές της πελατειακής μας αντίληψης θα τους κάνουμε το χατίρι ώστε να τους έχουμε υποχρεωμένους;
Αν στο ερώτημα υπάρχει αρνητική απάντηση τότε γιατί δεν προχωράει ο φορέας διαχείρισης των υδάτινων πόρων της Θεσσαλίας ώστε να είναι ο πλέον αρμόδιος και υπεύθυνος για τη διαχείριση;
Ποιον εξυπηρετεί η διαιώνιση αυτής της θολής ευθύνης περί αρμοδιότητας διαχείρισης των υδάτινων πόρων;(Είναι η ΔΕΗ, είναι το Υπουργείο Ανάπτυξης, είναι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, η Νομαρχία, οι ΤΟΕΒ, οι αγρότες.κ.α) και γιατί δεν προχώρησε;

2 σχόλια:

  1. δεν προχώρησε, διότι μέσα στην θολούρα κάνουν όλοι πελατιακή πολιτική και διασφαλίζουν τον πολυπόθητο ρόλο του ρυθμιστή. θυμίζω σχετική σύσκεψη στην ΤΕΔΚ πριν ένα χρόνο. Οι τοπικοί παράγοντες στην πρόταση περί σύστασης φορέα διαχείρισης "τράβησαν τα κάρβουνα να καθήσουν" κατά την λαική έκφραση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το θέμα είναι ότι κανείς δεν νοιάζεται πραγματικά και κανείς δεν αντιλαμβάνεται απ' αυτούς που διοικούν σε τι αδιέξοδο θα φτάσουμε.
    Έχουμε έναν έφορο κάμπο που στο τέλος θα τον καταντήσουμε κρανίου τόπο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψτε μας τα σχόλια σας, χωρίς προσωπικές αναφορές και ύβρεις