Τετάρτη 8 Απριλίου 2009

Χαμένες ευκαιρίες

Η Καρδίτσα είναι πλέον γνωστό σε όλη τη χώρα ότι είναι η πόλη του ποδηλάτου, η πόλη με τους ποδηλατοδρόμους, με τις περισσότερες ποδηλατομετακινήσεις σε ημερήσια βάση, και άλλα ωραία πράγματα.
Αυτά βεβαίως τα αναγνωρίζουν οι άλλοι, αυτοί που δεν ζουν στην Καρδίτσα. Γιατί αυτοί που ζουν εδώ ξέρουν τι σημαίνει να πέφτεις «θύμα» των πολιτικών συγκυριών και μαζί βεβαίως να πέφτει «θύμα» και το ποδήλατο και οι ποδηλατόδρομοι.

Πριν λίγο διάστημα είχαμε γράψει ξανά ότι οι ποδηλατόδρομοι έχουν εγκαταλειφθεί, ότι η παρούσα δημοτική αρχή δεν έχει διάθεση να ενισχύσει και να επεκτείνει το δίκτυο ποδηλατοδρόμων, δεν έχει καμιά απολύτως διάθεση να πολλαπλασιάσει τον αριθμό των χρηστών (τουλάχιστον στο βαθμό που η ίδια θα έκανε μέσω συγκεκριμένων πολιτικών, γιατί είτε το θέλει είτε όχι οι χρήστες έχουν πολλαπλασιαστεί και σίγουρα η τάση είναι αυξητική).
Ήρθε και το άρθρο παρέμβαση του πρώην Δημάρχου Καρδίτσας που μας ενημέρωνε ότι άλλη μια ευκαιρία να πάρουμε χρήματα για τους ποδηλατοδρόμους χάθηκε, όταν οι γύρω πόλεις της Θεσσαλίας δημοπρατούν ήδη έργα σχετικά με το ποδήλατο και τα οποία χρηματοδοτούνται πλήρως από δημόσιες δαπάνες και ευρωπαϊκούς πόρους.
Τι έκανε όμως ο ίδιος για να μην χαθούν;
Γιατί δεν ύψωσε έγκαιρα τη φωνή του;
Και αυτή τη φορά τα βέλη στρέφονται προς την μείζονα μειοψηφία.
Καλή η αντιπολίτευση και αυτός είναι ο ρόλος της, αλλά δεν νομίζετε ότι έχει μια αυξημένη ευθύνη απέναντι σε όσους δημότες την στήριξαν στην ηγεσία του δήμου Καρδίτσας επί οκτώ ολόκληρα χρόνια;
Ο ρόλος της, κατά την άποψή μας, θα πρέπει να είναι πιο παραγωγικός, πιο αποτελεσματικός και προωθητικός για την ανάπτυξη αυτής της πόλης και όχι στείρα αντιπολιτευτικός.
Ο κόσμος έχει κρίση και μπορεί να κρίνει.
Ξέρει να τιμωρεί και να θυσιάζει ένα ικανό αυτοδιοικητικό στέλεχος ή έναν αιρετό όταν τα βήματα του επιδεικνύουν αλαζονεία και έπαρση.
Το μήνυμα η τοπική κοινωνία το έστειλε πριν 2-2,5χρόνια.
Οι δημότες που τον ψήφισαν και τον στήριξαν περιμένουν, φαντάζομαι, να τον δουν να στέκεται στο ύψος του και να δικαιώνει τη φήμη του έξυπνου, κοινωνικά καλλιεργημένου και πολιτικά ώριμου ατόμου.

11 σχόλια:

  1. νομίζω οτι προτρέχετε παιδια.Άκουσα οτι η δημοτική αρχή σχεδιάζει επέκταση των ποδηλατοδρόμων.Για την εγκατάλειψη έχετε δίκιο.Θέλει προσοχή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα μας βρεί θερμούς υποστηριχτές.Μακάρι να πάνε όλα καλά.Θα βοηθήσουμε όπως μπορούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΧΕΤΕ ΦΑΕΙ ΚΟΛΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟ...
    ΤΩΡΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ;
    ΜΕ ΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΘΕ ΚΑΘΟΛΟΥ!
    ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΤΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΑΙΖΕΤΕ;
    Η ΜΗΠΩΣ.....

    ΧΩΡΙΑΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ χωριάτη για ένα να είσαι σίγουρος. Δεν παίζουμε κανενός το παιχνίδι. Όσο για τη Νομαρχία, αν θέλεις μπορείς να ενημερώσεις το μπλόγκο με κόσμιο και πολιτικό τρόπο, για τις απόψεις σου. Όταν θα έχουμε θέμα θα το δημοσιεύσουμε. Κατά την προσωπική μου άποψη η Νομαρχία δεν έχει τον άμεσο αυτοδιοικητικό ρόλο (και ενδιαφέρον για τον πολίτη) που έχει ο Δήμος. Σε μιά δεκαετία το πολύ θα έχει γίνει ξανά αποκεντρωμένη διοικητική μονάδα του κρατικού μηχανισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δρόμοι διαλυμένοι,Παυσίλυπο κλειστό,πολιτιστικές εκδηλώσεις για γέλια,αθλητικοί χώροι στο ίδιο και χειρότερο χάλι.ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΟΥ ΔΙΕΨΕΥΣΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΔΟΚΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. το 99% των κατοίκων συμφωνεί μαζί σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠ' ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΟΤΙ "ΘΑΒΟΝΤΑΣ" ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΤΟ ΒΕΡΙΛΛΗ ΕΞΑΓΝΙΖΕΤΕ-ΕΞΥΨΩΝΕΤΕ ΕΜΜΕΣΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ; ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΡΟΠΗ "αν θέλεις μπορείς να ενημερώσεις το μπλόγκο με κόσμιο και πολιτικό τρόπο, για τις απόψεις σου"
    ΕΓΩ ΕΝΑΣ ΑΠΛΟΣ ΧΩΡΙΑΤΗΣ ΕΙΜΑΙ!ΕΝΩ ΕΣΕΙΣ, ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ, ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

    ΧΩΡΙΑΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΣΩΣΤΟΣ Ο ΧΩΡΙΑΤΗΣ αν και χωριάτης!

    ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΙΑΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. καλά τα λέτε karditsa live μόνο που κατα την άποψη μου θα έπρεπε να λείπουν απο το άρθρο σας οι τρεις τελευταίες γραμμές. αυτά περί φήμης καλύτερα να τα αφήσετε στον κάθε πολίτη. ζω αρκετά χρόνια στην καρδίτσα και από φήμες χόρτασα (για όλους τους υποψηφίους). έργα θέλω να δω και καλά θα ήταν να ψηφίζαμε βάση αυτών και όχι διάφορων φημών που ακούει καθένας μας απο τον περίγυρο του. σας το θέτω υπόψη γιατί θεωρώ το blog αξιόλογο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Επειδή ο καθένας μας έχει τις ευθύνες του απέναντι στα γεγονότα και επειδή για να αλλάξουν τα πράγματα, μερικές φορές απαιτείται και η συμμετοχή όλων μας, καλά θα ήταν να μην περιμένουμε μάνα εξ ουρανού, αλλά να δημιουργήσουμε και μεις με τον τρόπο μας τις εξελίξεις και τα γεγονότα. Και επειδή και εγώ έργα θέλω να δω και να ψηφίζω με βάση αυτά σου προτείνω να γίνουμε μια φωνή που θα ακουστεί δυνατά. Την φωνή των δημοτών με άποψη, με απαιτήσεις, με προτάσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μα ο Βερίλλης έγινε δήμαρχος μόνο και μόνο για να μη βγεί ο Τέγος. Βλέπε ποσοστά πρώτου γύρου τών δημοτικών εκλογών.

    Πρόσφυγας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψτε μας τα σχόλια σας, χωρίς προσωπικές αναφορές και ύβρεις