Τρίτη 7 Απριλίου 2009

Μπλέξαν οι γραμμές μας

Πριν ενάμισι χρόνο ο δήμος Καρδίτσας, μετά από απόφαση του ΔΣ, ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός γραφείου υποδοχής δημοτών και τη λειτουργία της γραμμής εξυπηρέτησης κοινού, την 42400. Η λογική της υπηρεσίας αυτής ήταν να δέχεται παράπονα, ερωτήσεις, υποδείξεις κλπ. από τους δημότες να τα καταγράφει και να τα προωθεί στις υπηρεσίες. Στο πρώτο χρόνο λειτουργίας του ο τότε αρμόδιος αντιδήμαρχος, σε συνέντευξη τύπου, ανακοίνωσε ότι η γραμμή αυτή για τον πρώτο χρόνο ανταποκρίθηκε σε 3500 αιτήματα δημοτών. Πριν λίγες ημέρες ο νέος αντιδήμαρχος καθαριότητας, σε συνέντευξη τύπου, ανακοινώνει άλλη γραμμή εξυπηρέτησης κοινού για την καθαριότητα, το πράσινο και τον ηλεκτροφωτισμό, καταργώντας στην ουσία την γραμμή 42400.

Τελικά δεν καταλαβαίνω τα κίνητρα τέτοιων κινήσεων. Αν η γραμμή 42400 απέτυχε, ας βγούνε να το πούνε, να το ψάξουν, να προτείνουν κάτι άλλο και το ΔΣ να αποφασίσει επʼ αυτού. Αν η γραμμή πέτυχε ας τη διατηρήσουν και να προσπαθήσουν να τη βελτιώσουν. Πιστεύω τελικά ότι η κίνηση αυτή δεν σχετίζεται με την αποτελεσματικότητα ή όχι της γραμμής επικοινωνίας. Σχετίζεται με το άγχος των αιρετών να φανούν ότι κάνουν κάτι καινούργιο και με την απέχθειά τους να προσπαθούν να βελτιώνουν κάτι που το πρότεινε και το δημιούργησε κάποιος άλλος.

Ανεξάρτητα όμως με τα ψυχολογικά κίνητρα του κάθε αιρετού, αποφάσεις του ΔΣ δεν μπορούν να καταργούνται στη πράξη με προσωπικές πρωτοβουλίες.

6 σχόλια:

  1. Οι νόμοι και η δεοντολογία είναι ενοχλητικές λεπτομέριες για τον συγκεριμένο φωστήρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λετε οτι "οι αποφάσεις του ΔΣ δεν μπορούν να καταργούνται στη πράξη με προσωπικές πρωτοβουλίες"
    Σας πέρασε απ' το μυαλό οτι έτσι υποκαθιστάτε-καταργείτε το ΔΣ, για το οποίο "κόπτεσθε";
    (εκτός αν είστε(;) μέλη του).
    ΜΗ ΑΙΡΕΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. (συνέχεια)
    ή αν τους θεωρείτε(;) όλους άχρηστους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μα καλά την λεπτή ειρωνεία δεν την κατάλαβες ανώνυμε (2);
    Ακριβώς το αντίθετο λέει ο ανώνυμος (1).
    Λέει ότι ο συγκεκριμένος φωστήρας καταστρατηγεί με την αυθαίρετη απόφασή του, κάθε θεσμικό όργανο και γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του, το νόμο, τη δεοντολογία, το θεσμικό ρόλο των εκλεγμένων οργάνων
    Έλεος!!! αδέλφια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ειρωνεια ή ΠΟΥΛΑΜΕ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. στο σημείο αυτό η συζήτηση έπιασε πάτο. Δεν έχουμε ανάγκη ούτε από πώληση ούτε απο αγορά προστασίας. ΕΥΤΥΧΩΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψτε μας τα σχόλια σας, χωρίς προσωπικές αναφορές και ύβρεις