Σάββατο 4 Απριλίου 2009

Να πληρώσουν όσοι φταίνε

Επιτέλους σ΄αυτή τη χώρα κάποιος πρέπει να κάνει την αρχή και να βροντοφωνάξει: ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΦΤΑΙΝΕ. Είτε αφορά την κεντρική πολιτική σκηνή, είτε αφορά την τοπική πολιτική σκηνή, το πρόβλημα είναι ίδιο. Όταν κάτι αρνητικό συμβαίνει το τίμημα το εισπράττουν όλοι. Λες και όλοι είναι συνένοχοι στο έγκλημα, στην απάτη, στην υπεξαίρεση, στην κοροϊδία, στη λαμογιά, στη ρουφιανιά και πάει λέγοντας.

Στη χώρα που ζούμε δεν υπάρχουν κανόνες ή κι αν υπάρχουν, καταστρατηγούνται με το πρόσχημα ότι είναι απαξιωμένοι, αναχρονιστικοί, φασιστικοί και ότι εδώ έχουμε δημοκρατία.
Στο όνομα αυτού του τύπου της δημοκρατίας γίνονται τα μεγαλύτερα …εγκλήματα.
Η κοινωνία βυθισμένη στο οικονομικό παραλήρημα, στην απάθεια και απαξία για κάθε τι συλλογικό, με μαθηματική ακρίβεια οδηγείται στην απόλυτη καταβύθιση και μάλιστα χωρίς σωσίβιο σωτηρίας.
Βλέπει καθημερινά την παρακμή και την απορύθμιση θεσμών και δομών της άλλοτε κραταιάς αστικής δημοκρατίας με τέτοια αδιαφορία που αμφιβάλλεις αν είναι ακόμη ζωντανή.
Σήμερα (Σάββατο) συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου να συζητήσει το θέμα που ανέκυψε με την προγραμματική σύμβαση για την προληπτική ιατρική και τις υπέρογκες αμοιβές των συνεργατών της εταιρίας D.V.A A.E, θέμα που έρχεται προς συζήτηση μετά από μεγάλη προσπάθεια και συλλογή εννέα υπογραφών δημοτικών συμβούλων τόσο της μειοψηφίας όσο και της πλειοψηφίας.
Στο όνομα των πλειοψηφιών και των μειοψηφιών πέρασα μεσάνυκτα το θέμα και αφού πέρασε κατά πλειοψηφία η διοίκηση του δήμου νομιμοποιείται να υλοποιήσει ένα πρόγραμμα που από το θεσμικό τους ρόλο οι ΟΤΑ δεν έχουν.
Άρα τι είδους εξυπηρετήσεις καλύπτουν με τη σύμβαση αυτή;
Ποιους ημετέρους θέλουν να ταΐσουν προς 22εκ. ευρώ, όταν συμπολίτες μας ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Όταν δεν γνωρίζουν αν την επόμενη το πρωί θα μπορέσουν να εξασφαλίσουν το γάλα των παιδιών τους;
Ευτυχώς, αυτή τη φορά η μείζονα μειοψηφία τους «έδωσε» πριν προλάβουν να διαπράξουν το ολίσθημα...

16 σχόλια:

  1. ΣΤΟ... ΣΚΑΜΝΙ ΘΑ ΚΑΤΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ??????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΓΡΑΨΕΣ:
    1. "...ένα πρόγραμμα που από το θεσμικό τους ρόλο οι ΟΤΑ δεν έχουν."

    ΚΑΝΕΙΣ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ! Και να ξέρεις οτι η κριτική με επιπόλαια επιχειρήματα δείχνει εμπάθεια και προκατάληψη, και κάνει τον άλλο συμπαθή!

    2. "...το γάλα των παιδιών τους"

    Ο ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ δε συνάδει με το επίπεδο που (υποθέτω οτι) φιλοδοξείτε να έχετε ως Karditsalive

    ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμφωνώ με τον ΨΗΦΟΦΟΡΟ. Αρχίσατε ωραία και δεν έχετε λόγο να το ρίξετε στον εύκολο λαικισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΓΑΛΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ "ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥΣ" ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΛΑΪΚΙΣΜΟ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΟΙΤΑΖΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΤΥΠΩΣΗ ΚΑΙ ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. για τον αναγνώστη που έγραψε περί λαικισμού..
    Νομίζω πως έχει δίκιο στο σκέλος αυτό... αλλά σε ότι αναφέρει για τον θεσμικό ρόλο των οτά νομίζω πως το δίκαιο είναι με την πλευρά του blog.
    Η εμπλοκή των οτά σε τέτοια ζητήματα δεν μπορεί να είναι κυρίαρχη. Δεν μπορεί να υποβάλλονται προγράματα που σχετίζονται με την υγεία παρακάμπτοντας το αντίστοιχο Υπουργείο, το νοσοκομείο και γενικότερα φορείς που έχουν θεσμικό ρόλο στο θέμα. Γενικότερα η εμπλοκή των οτα εδώ έχει διάφορά κενά και προβλήματα. Επίσης για την ιστορία διάβαζα σήμερα στις εφημερίδες πως η πρόταση του δήμου τελικά πάρθηκε πίσω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ο συντάκτης του κειμένου5 Απριλίου 2009 στις 10:14 π.μ.

    Εχει η Τοπική Αυτοδιοίκηση θεσμικό ρόλο να κάνει προληπτική ιατρική;
    Παρακαλώ πολύ ας μας ενημερώσει ο ψηφοφόρος βάση ποιου άρθρου, ποιου νόμου, έχει αυτή τη δυνατότητα;
    Περιμένω με ενδιαφέρον.
    Επίσης, γιατί είναι λαϊκισμός η αντιδιαστολή αυτών που επρόκειτο να εισπράξουν 22εκ.ευρώ ή μηνιαία αντιμισθμία 7.000ευρώ ή 9.000ευρώ και ενός δημότη που υποφέρει χωρίς δουλειά και κυριολεκτικά πασχίζει για τη διασφάλιση του καθημερινού φαγητού της οικογένειας;
    Αλλάζει το γεγονός ότι με τη σιωπή και την συγκατάθεση μέρους του δημοτικού συμβουλίου κάποιοι θα αμοίβοντας με αυτά τα υπερβολικά ποσά;
    Θυμίζω στον ψηφοφόρο ότι και ο τότε πρωθυπουργός της χώρας Κώστας Σημίτης, ήρθε στο Αργύρι της Αργιθέας και εγκαινίασε το πρόγραμμα τηλειατρικής, οπότε κρατάει χρόνια αυτή τη κολώνια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. αλλο το ΑΡΓΥΡΙ, άλλο η Καρδίτσα. Εκεί ήταν η πραγματική ουσία της τηλειατρικής, για περιοχές με γεωγραφική απομόνωση. Δεν ήταν γελιότητες. Όμως η πρωτοβουλία του Σημίτη δεν είχε στέραιη θεσμική βάση και γι αυτό αξιολογήται σήμερα ως "επικοινωνιακή". Άλλης ποιότητας το πολιτικό λάθος. Ούτε σκανδαλο, ούτε βλακεία. Δεν γνωρίζω τι, και αν, και γιατί, λειτουργεί από την συγκεκριμένη πρωτοβουλία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΕΓΡΑΨΕΣ:
    "Εχει η Τοπική Αυτοδιοίκηση θεσμικό ρόλο να κάνει προληπτική ιατρική;
    Παρακαλώ πολύ ας μας ενημερώσει ο ψηφοφόρος βάση ποιου άρθρου, ποιου νόμου, έχει αυτή τη δυνατότητα;"

    ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΤΙΘΕΤΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ, ΡΙΞΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΠΑΡΑΚΑΤΑΩ:

    Οργανωτική Δομή Δήμου Αθηναίων / Υπηρεσίες / Διοικητικές & Κοινωνικές Υπηρεσίες
    Διεύθυνση Προληπτικής Ιατρικής & Υγείας
    Διευθυντής: Παλασσόπουλος Γεώργιος
    Ταχ. Δ/νση: Σόλωνος 78, 106 80, Αθήνα
    Τηλέφωνο: 210 3626396
    Φαξ: 210 3626396

    Η Διεύθυνση Προληπτικής Ιατρικής και Υγείας αποτελείται από τα εξής τμήματα:
    α. Τμήμα Οργάνωσης και Λειτουργίας Δημοτικών Ιατρείων
    β. Τμήμα Κατάρτισης και Εφαρμογής Προγραμμάτων Πρόληψης και Ενημέρωσης Πολιτών
    γ. Τμήμα Διαχείρισης Υλικού

    ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το κείμενο και κατά τι δική μου άποψη λαικίζει ως προς το στυλ. Μπορείτε και καλύτερα.
    Καλύτερα να μην καταφεύγετε σ'αυτά που κοροιδεύετε. Οχι στο καψο-λαικό στυλ. Ας το αφήσουμε στα σκυλάδικα και τον Δήμαρχο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αγαπητέ ψηφοφόρε, μην νομίζεις ότι αυτά που "φαίνεται" να κανουν κάποιοι δήμοι, π.χ. πολυιατρείο Δήμου Πολίχνης, έχουν και την απαιτούμενη θεσμική βάση. Σε ενημέρωνω λοιπόν ότι ΔΕΝ έχουν, και οτι κινούνται με βαση τον "εθελοντισμό". Προσφορές γιατρών και δωρεές φαρμάκων. Δεν κάνουν νόμιμες διαγώσεις, δεν καλύπτουν με νομική ευθύνη τις ιατρικές πρακτικές που προσφέρουν. Η αντιπολίτευση και εκεί τους έχει στη σέντρα κάθε μέρα για το "νόμιμο των ενεργειών".
    Σε κάθε περίπτωση, εμείς οι αριστεροί θέλουμε ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ, ΔΩΡΕΑΝ, ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΑΦΟΥ ΕΠΙΜΕΝΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗ "ΘΕΣΜΙΚΗ ΒΑΣΗ" ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 106 (παρ.1 εδ.ια)του ΔΚΚ και μην κάνετε τους "ξερόλες".
    ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ ΕΙΝΑΙ Η "ΘΕΣΜΙΚΗ ΒΑΣΗ", ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ, ΚΑΙ ΑΛΛΟ Η ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ, Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΕΣΥ κτλ ΠΟΥ ΤΑ ΣΥΖΗΤΑΜΕ. (και όχι μόνο "εμείς οι αριστεροί").
    ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ5 Απριλίου 2009 στις 7:09 μ.μ.

    Ο νέος κώδιακς δήμων και κοινοτήτων αναφέρει ότι οι ΟΤΑ μπορούν να προσφέρουν υπηρεσίες προληπτικής ιατρικής σε ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΛΥΘΗΣΜΙΑΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ: ΑΜΕΑ, ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ, ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ, ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.
    Οχι στο γενικό πληθυσμό. Εκεί έχει την αρμοδιότητα το Υγείας Πρόνοιας.
    Προφανώς σ'αυτές τις ομάδες απευθύνεται ο Δήμος Αθηναίων (αν το πράγμα δεν είναι μόνο στα χαρτιά..)
    Οσο για τηλειατρική στο Δήμο Καρδίτσας ( ύψους 22 εκ.) που ο μακρυνότερος γιατρός είναι 50μ, πρόκειται για το συντομότερο ανέκδοτο, ειλικρινά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΦΙΛΕ ΕΣΥ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΣΩΣΤΑ. ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ. ΜΗΝ ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΨΗ-ΦΟ-ΦΟ-ΡΟΣ. ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 106 ΠΑΡ 1, ΑΛΛΑ ΕΙΔΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΚΠΟΝΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ. ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ "ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΜΕΛΕΤΗΤΗΣ" ΡΩΤΗΣΕ ΤΟΝ ΕΠΙΤΡΟΠΟ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΕΝΑΣ ΟΤΑ ΙΑΤΡΙΚΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ.
    Το μπλόγκο κανει δημοσιογραφική έρευνα πριν μιλήσει. Μακάρι να έκανε την μισή έρευνα και η δημοτική αρχή. Δεν θα είχε γίνει τόσο, μα τόσο ρεζίλι, εντός και εκτός των τειχών...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΚΟΙΤΑΧΤΕ, ΕΠΙΜΕΝΕΤΕ ΠΟΛΥ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ (ΚΑΙ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΛΑΘΟΣ).
    ΤΟ ΘΕΜΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΑΛΛΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ!
    (ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΣΤΕ "ΕΘΙΣΜΕΝΟΙ" ΑΠΟ ΕΝΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΟΠΟΥ ΔΙΑΡΚΩΣ ΟΛΟΙ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΤΟΝ "ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ" -ΤΙ ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ!)

    ΤΕΛΟΣ ΑΠΟ ΜΕΝΑ.
    ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΑΔΕΛΦΙΑ ΟΧΙ ΠΟΛΛΑ ΛΟΓΙΑ. ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΟΛΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψτε μας τα σχόλια σας, χωρίς προσωπικές αναφορές και ύβρεις