Παρασκευή 13 Μαρτίου 2009

Μαλώνουν στο βάλτο τα βουβάλια και την πληρώνουν τα βατράχια

Νομίζω ότι πάει γάντι η συγκεκριμένη παροιμία αναφορικά με άρθρο του πρώην Δημάρχου Καρδίτσας Χρήστου Τέγου με τίτλο «οι εκδηλώσεις των Χριστουγέννων και η Ουκρανοποίηση του πολιτισμού μας» καθώς και της σχετικής απάντησης που έδωσε ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΚ Απόστολος Ξυδιάς, με τίτλο «τελειότητα και γελοιότητα στην αυτοδιοίκηση και όχι μόνο».

Ο κ. Τέγος παραθέτει μια σειρά οικονομικών στοιχείων όπου ούτε λίγο ούτε πολύ κάνει λόγο για διπλασιασμό του κόστους των εκδηλώσεων των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς του δήμου Καρδίτσα, για αμφιβόλου ποιότητας πολιτιστικές εκδηλώσεις και τέλος για υπέρογκες αμοιβές του …ατζέντη.
Ο κ. Ξυδιάς αντιπαραθέτει μια σειρά οικονομικών στοιχείων που καμιά σχέση δεν έχουν με αυτά που καταθέτει ο κ. Τέγος και μάλιστα υποστηρίζει ότι κανείς ατζέντης και ουδέποτε πήρε τόσο μεγάλα ποσά.
Βεβαίως το σίγουρο είναι ότι το θέμα θα έχει και συνέχεια και νέο κύκλο απαντήσεων και ανταπαντήσεων αλλά για το «μάρμαρο» κουβέντα καμιά.
Για την ποιότητα των πολιτιστικών εκδηλώσεων κουβέντα. Για το αν οι δημότες είναι ικανοποιημένοι, δεν τους ενδιαφέρει πραγματικά. Γιατί αν τους ενδιέφερε θα φρόντιζαν να ακούσουν τις ανάγκες των δημοτών (μικρών και μεγάλων, νέων και εφήβων) που βιώνουν το αδιέξοδο στην μικρή επαρχιακή πόλη, που τελικά δεν γίνεται τίποτα ή ορθότερα και για να μην είμαστε μηδενιστές γίνονται ελάχιστα, που σε καμιά περίπτωση δεν μπορούν να ικανοποιήσουν τις υπαρκτές ανάγκες του τοπικού πληθυσμού.
Δεν κάνουν λόγο για τις εκδηλώσεις που και αμφιβόλου ποιότητας ήταν και όλοι εμείς κληθήκαμε και καλούμαστε να τις πληρώσουμε και να τις ξαναπληρώσουμε.
Μαλώστε όσο θέλετε κύριοι πρώην, νυν και επόμενοι. Αλλά να ξέρετε ότι δεν αφορά κανένα μας το δικό σας μάλωμα.
Εκείνο που μας ενδιαφέρει είναι να γίνονται πραγματικά εκδηλώσεις:
- που προωθούν και υπηρετούν τον πολιτισμό,
- που βοηθούν στην πνευματική καλλιέργεια των κατοίκων,
- που προάγουν την κοινωνική και πολιτιστική κουλτούρα
Έλεος, λοιπόν!!!
Κάντε κάτι χρήσιμο και δημιουργικό και αφήστε τα μαλώματα λες και είστε μικρά παιδιά που έκλεψε τη σοκολάτα ο ένας από τον άλλον

9 σχόλια:

  1. Συμφωνώ και επαυξάνω! Να μη ξεχνάμε όμως οτι η δική μας ανοχή είναι πρόσφορο έδαφος για τέτοιου είδους αντιπαραθέσεις. Για πόσο ακόμη θα είμαστε βατράχια? Μήπως έφτασε η ώρα να μεταμορφωθούμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλή η εκτίμηση. Είναι αλήθεια ότι ο κ. Ξυδιάς πατάει στο τσαλακωμένο χαλί που έστρωσε ο κ. Τέγος. Όταν δεν υπάρχει πολιτιστικός Οργανισμός στο δήμο και δεν γίνεται κανένας προγραμματισμός πολιτιστικών εκδηλώσεων από τη Δημοτική αρχή τέτοια θα γίνονται. Κάποιοι θα το εκμεταλεύονται και θα μετατρέπουν τον πολιτισμό σε επιχείρηση. Δηλαδή "πολιτιστικό επιχειρείν".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δηλαδή τοΛάκη τον Ξυδιά τον κατατάσετε στα "Βουβάλια" της τοπικής ζωής? (δηλαδή στους παράγοντες με μεγάλο πολιτικό εκτόπισμα !!!).
    Βέβαια, έκανε πολλές μαλακίες και ο Τέγος. Η τελευταία είναι που αντιδικεί με τον ...Ξυδιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πάντως όλοι αυτοί οι διαξιφισμοί, αντιπαλότητες, η πόλωση, η πόλωση και η επικοινωνιακή προσέγγιση για όλα είναι ένα πολύ επικίνδυνο παιχνίδι... και αν δεν βγούμε εμείς από το λήθαργο δεν τα βλέπω καλά τα πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΞΥΔΙΑ, ΖΟΥΜΕ, ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΑ ΣΕ ΔΟΥΜΕ ! (δις)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ξυδιά μου, άνθρωπε του πολιτισμού, ελπίδα μας, φέρε και τη Ρουσλάνα χαρείς ότι μισείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΛΑΚΗ ΞΥΔΙΑ
    ΜΑΣ ΠΗΡΕΣ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ!

    ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΟ:

    Ο ΗΛΙΟΣ Θ'ΑΝΑΤΕΙΛΕΙ
    ΜΕ ΔΗΜΑΡΧΟ ΒΕΡΙΛΛΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΜΕΓΑΛΕ ΞΥΔΙΑ ΔΩΣΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΛΕΦΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψτε μας τα σχόλια σας, χωρίς προσωπικές αναφορές και ύβρεις