Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Ο εχθρός δεν είναι ανάμεσά μας. Ο εχθρός είναι εκεί έξω και αλωνίζει επειδή εμείς το επιτρέπουμε.


Χάθηκε μια καταπληκτική ευκαιρία!!!
Η ιστορία έδειξε ότι οι αγροτικές κινητοποιήσεις έχουν ένα χαρακτήρα μαζικό και κυρίως μια δυναμική, η οποία άλλωστε τους κράτησε και ένα μήνα στους δρόμους.
Δεν θα κρίνω την κινητοποίηση αυτή καθ αυτή, ούτε την ηγεσία των αγροτοσυνδικαλιστών. Θα σας πω για την χαμένη ευκαιρία όπως την αντιλαμβάνομαι εγώ.
Είμαστε όλοι στα κάγκελα χωρίς φωνή, χωρίς δυναμική, χωρίς μαχητικότητα, χωρίς ουσιαστική αντίδραση ανατροπής αυτής της απάνθρωπης οικονομικής πολιτικής που βιώνουμε
Ήδη έχω κάνει, τουλάχιστον, δυο παραδοχές:
1.       Οι αγρότες ήταν ο μοχλός ανατροπής, με την προϋπόθεση ότι θα αξιοποιούνταν ώστε να ανατραπεί η τρικομματική κυβέρνηση
2.       Εμείς οι πολίτες αυτής της χώρας είμαστε στα κάγκελα, αλλά μέχρι εκεί
Όλοι στις παρέες μας, στη δουλειά μας, στο σπίτι μας, στις κοινωνικές συλλογικότητες που κινείται ο καθένας μας, μιλάμε για όσα δεινά υφιστάμεθα, για το ότι δεν πάει άλλο, τι θα κάνουμε, γιατί δεν αντιδράμε και άλλα τέτοια.
Η λύση δεν ξέρω από πού θα έρθει ούτε με τι όρους. Εκείνο που θεωρώ όμως ως βασική αρχή είναι η παραδοχή ότι πρέπει να τελειώνουμε με την τρικομματική, η οποία δεν έχει αφήσει τίποτα όρθιο.
Έτσι μίλησα για τη χαμένη, πρόσφατη, ευκαιρία  του ξεσηκωμού μας, ενωμένη με αυτή των αγροτών.
Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες έδειξαν ότι είναι κατώτερες των περιστάσεων , όχι τώρα που η κατάσταση είναι δραματική, αλλά και νωρίτερα με λιγότερο σύνθετα προβλήματα.
Αυτοί που εξακολουθούμε να κάνουμε απεργία όταν την προκηρύσσει ο κλάδος μας, είμαστε πλέον λίγοι, αλλά και ματαιωμένοι, αφού ξέρουμε ότι για μια ακόμη φορά έχουμε να παλέψουμε με το δίλημμα του πολιτικού μας εαυτού( πρέπει να απεργήσω, πρέπει να διεκδικήσω ακόμα και όταν γνωρίζω εκ των προτέρων ότι γίνομαι βαλβίδα εκτόνωσης της έντασης και ουσιαστικά νεροκουβαλητής της κυβέρνησης) και όχι με την επίλυση των προβλημάτων.
Οι απεργίες όπως γίνονται  πρέπει να σταματήσουν. Είναι άνευ αντικειμένου
Σκεφτείτε όλους τους  πολίτες στους δρόμους με αφορμή την αγροτική κινητοποίηση. Από το ένα άκρο της Ελλάδας μέχρι το άλλο, να μην δουλεύει τίποτα. Να παραλύσει η χώρα. Να μην υπάρχει κλάδος της εργασίας που να μην συστρατευτεί σ αυτής της μορφής αντίδραση.  Σκληροί και ανυποχώρητοι μέχρι να πέσει το έκτρωμα της τρικομματικής.
Στις 5 Μαρτίου οι αγρότες θα βρεθούν και πάλι στους δρόμους με ένα συλλαλητήριο αυτή τη φορά στην Αθήνα.
Ας μην τους αφήσουμε μόνους.
Ο εχθρός δεν είναι ανάμεσά μας. Ο εχθρός είναι εκεί έξω και αλωνίζει επειδή εμείς το επιτρέπουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε μας τα σχόλια σας, χωρίς προσωπικές αναφορές και ύβρεις