Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Γυναίκα είσθε, συμπαθής μου είσθε, είναι αρκετό αυτό κ. Μακρή;


 

Ήρθε μας είδε, μας είπε τι καταπληκτική δομή είναι το Κέντρο Γυναικών Καρδίτσας, τι άριστη συνεργασία έχει  με τις εργαζόμενες, με τι αυτοθυσία  και μεράκι εργάζονται, πόσο μπροστά είμαστε στο θέμα της ισότητας, αλλά όταν της επισημάνθηκε ότι αυτό το κάνουν οι εργαζόμενες έχοντας έξι (6 ) μήνες απλήρωτες, απάντησε ότι  γι αυτό δεν ευθύνεται η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων.
 Πράγματι κ. Ζέττα Μακρή δεν εννοούσαμε ότι εσείς φταίτε για την απληρωσιά των εργαζομένων γυναικών στο Κέντρο Γυναικών Καρδίτσας, το οποίο λειτουργεί άρτια 20 χρόνια, αλλά το λιγότερο που θα περιμέναμε από εσάς και από την επίσκεψη που πραγματοποιήσατε σήμερα στην Καρδίτσα, θα ήταν η δέσμευσή μας ότι θα επιδιώξετε μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων  ή άλλων χρηματοδοτικών πηγών , να στηρίξετε αυτή την τόσο σπουδαία όπως, δηλώσατε δημόσια, δομή που αφορά τις γυναίκες.
Καλές είναι οι επισκέψεις και οι δημόσιες  σχέσεις, καλό και το χτίσιμο του πολιτικού προφίλ σας, αλλά δεν αρκεί. Δεν αρκεί να μιλάτε για ισότητα όταν ένα Κέντρο το οποίο δημιουργήθηκε ακριβώς γι αυτό το λόγο, να έχει τις ίδιες τις εργαζόμενες έξι μήνες απλήρωτες.
Και τέλος πάντων γιατί ήρθατε; Δεν έγινε αντιληπτός  και ευδιάκριτος ο λόγος της επίσκεψής σας και μάλιστα με τέτοια επισημότητα. Αν ήρθατε να μας πείτε πόσο καλό είναι το Κέντρο Γυναικών, οκ. Το ξέρουμε αλλά μια ακόμη αναφορά σε θετικά πράγματα δεν έβλαψε ποτέ  κανέναν
Ήρθατε  για να μας πείτε για το πρόγραμμα “Δράσεις Παρέμβασης του Κέντρου Γυναικών Καρδίτσας στην εκπαιδευτική κοινότητα για την πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας” που υλοποιεί το Κέντρο σε συνεργασία με τη Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με χρηματοδότηση της Γ.Γ. Ι.Φ; .
 Όχι ότι δεν είναι σημαντικό και ουσιαστικό το πρόγραμμα για να μην παρανοηθώ, αλλά είναι αρκετό;
Αν επιθυμούσατε να δείτε από κοντά τη συγκεκριμένη δομή και να έχετε προσωπική άποψη για τη λειτουργία της, οφείλατε να έρθετε και να περάσετε απαρατήρητη. Να κάνετε τις συσκέψεις σας και τις συζητήσεις μας με τη δημοτική αρχή και τη διοίκηση του Κέντρου, κατατρίβοντας το μυαλό σας, ώστε να βρεθεί μια λύση.
Όταν και αν βρίσκατε τη λύση, τότε δικαίως να κάνετε δημόσιες δηλώσεις.
Η δημοσιότητα των προγραμμάτων Γυναικείας Επιχειρηματικότητας μια χαρά τα κοινωνούνε οι τοπικοί φορείς (Κέντρο Γυναικών, ΑΝΚΑ, Δήμοι,κ.α) και μια χαρά στηρίζουν όπου και όσο μπορούνε τις γυναίκες να αποκτήσουν ένα εισόδημα για να στηρίξουν τις άνεργες οικογένειές τους, αφού όπως είπατε η γυναίκα ακόμα και με λιγότερα λεφτά παραμένει στην εργασία  χάνοντας από τα κεκτημένα εργασιακά δικαιώματα.
Αλήθεια τι οξύμωρο να είσαι Γενική Γραμματέας Ισότητας και να διατυπώνεις μια τέτοια θέση, αντί να δείχνεις το δρόμο της ουσιαστικής ισότητας των φύλων.
Οξύμωρο να επισκέπτεστε την Καρδίτσα ως  Γενική Γραμματέας Ισότητας και να μην έχετε καμιά επαφή με το Εργατικό Κέντρο ώστε να μορφώσετε μια εικόνα των ποσοστών ανεργίας και των ιδιαίτερων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες εργαζόμενες.
 Την επόμενη φορά που θα έρθετε  στην Καρδίτσα,   ως πολιτικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης κ. Ζέττα Μακρή, καλό θα ήταν να έχετε να μας πείτε κάτι, όχι τίποτε άλλο για να μην εκτίθεστε αδίκως, διότι που είστε συμπαθής.
Υ.Γ: Σήμερα η κριτική ήταν εστιασμένη στην κυβερνητική εκπρόσωπο, αλλά την επόμενη θα είναι στο Δήμαρχο Καρδίτσας, που ενώ το Κέντρο υλοποιεί προγράμματα προϋπολογισμού άνω των 300.000€ δεν μπορεί να εισπράξει διότι είναι απλήρωτο το προσωπικό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε μας τα σχόλια σας, χωρίς προσωπικές αναφορές και ύβρεις