Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Τι είπε ο Δήμαρχος για κοινωνικά δίκτυα στην ομάδα μελών της Πρωτοβουλίας για τη δημιουργία κοινωνικών δομών αλληλεγγύης

Την περασμένη εβδομάδα μια ομάδα μελών της Πρωτοβουλίας για τη δημιουργία κοινωνικών δομών αλληλεγγύης στο Δήμο της Καρδίτσας επισκεφθήκαμε το Δήμαρχο Κώστα Παπαλό, προκειμένου να του εκθέσουμε την ανάγκη για γρήγορη και αποτελεσματική παρέμβαση, ώστε να λειτουργήσουν Κοινωνικό Ιατρείο- Φαρμακείο, Κοινωνικό Παντοπωλείο- κουζίνα, συλλογή ρούχων και παιδικών παιχνιδιών στην πόλη μας. 




Κοινωνικό Ιατρείο- Φαρμακείο

Ζητήσαμε να μας επαναβεβαιώσει ότι βρίσκεται σε ισχύ η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου(ελήφθη πριν ένα χρόνο περίπου, αλλά δυστυχώς δεν ενεργοποιήθηκε μέχρι σήμερα) για λειτουργία  Κοινωνικού Ιατρείου- Φαρμακείου στο χώρο του  Βιοκλιματικού ΚΑΠΗ Καρδίτσας και παράλληλα αν θα είχε αντίρρηση να αναλάβουμε εμείς την πρωτοβουλία να τεθεί σε λειτουργία. Η απάντησή του ήταν θετική και έτσι ομάδα της πρωτοβουλίας θα αναλάβει δράση. Πρώτον να κάνει μια επιτόπια επίσκεψη και δεύτερον να δημιουργήσει εκείνες τις νομικές προϋποθέσεις, ώστε μέσα στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα να μπορέσει να ξεκινήσει η λειτουργία του. Παράλληλα θα συνεχίσει τις επαφές με τον ιατρικό και φαρμακευτικό κόσμο, ώστε να εξασφαλιστεί η εθελοντική τους δράση στην προσπάθεια αλληλεγγύης των πολιτών που την έχουν ανάγκη.

 

Κοινωνική Κουζίνα- Παντοπωλείο

 

Την συγκεκριμένη δράση που αυτή την ώρα βρίσκεται στην εποπτεία της Εκκλησίας, δεδομένου ότι ο Δήμος εκχώρησε το δικαίωμα διανομής στην εκκλησία και αυτή με την σειρά της το ανέθεσε στους ιερείς της κάθε ενορίας (διανομή τροφίμων) και το συσσίτιο στο Σπίτι της Αγάπης, ζητήσαμε να διευρυνθεί  και κυρίως να έχουν πρόσβαση όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες. Θέσαμε επίσης το θέμα της διαφάνειας και της συμμετοχής όλων των φορέων που εμπλέκονται με το θέμα και κυρίως να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο διανομής με όσον το δυνατόν πιο αντικειμενικά κριτήρια. Επίσης, στόχος είναι να δημιουργηθεί ένας συγκεκριμένος χώρος τροφίμων, όπου με κουπόνια θα μπορούν να παίρνουν τα τρόφιμα οι έχοντες της συγκεκριμένης παροχής.


 Ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι θα επανεξετάσει το σύστημα διανομής τροφίμων, αφού δέχθηκε ότι πράγματι στόχος όλων είναι να βοηθηθούν το δυνατόν περισσότερα άτομα.

 

Συλλογή Ρούχων- παιδικών παιχνιδιών

Σε ότι αφορά το θέμα των ρούχων, μας ενημέρωσε ότι έχει εξασφαλίσει δυο κοντέιρ ρούχων από τη διανομή του Δήμου Αθηναίων, τα οποία έχει αποθηκεύσει. Ωστόσο δεν έχει γίνει η διαλογή και η τακτοποίηση τους ώστε να φτάσουν στους αποδέκτες. Όπως ίσως γνωρίζετε η ΟικόΣφαιρα έχει πραγματοποιήσει ανταλλακτικά παζάρια με ρούχα, παιχνίδια και άλλα αντικείμενα και η οποία εξακολουθεί να συγκεντρώνει ρούχα δημιουργώντας μια αποθήκη για επόμενες δράσεις. Στόχος μας είναι να βρεθεί ένα κτήριο που σε μόνιμη βάση θα μπορεί να λειτουργούν και ο κάθε πολίτης που έχει ανάγκη να μπορεί να τα προμηθεύεται. Για το θέμα αυτό δεν υπήρξε δέσμευση από το Δήμαρχο, δεδομένου ότι δεν διαθέτει χώρους στο κέντρο της πόλης

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε μας τα σχόλια σας, χωρίς προσωπικές αναφορές και ύβρεις