Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

Κάλεσμα από την «Πρωτοβουλία Εργαζομένων Ενάντια στο Πρόγραμμα Σταθερότητας»

Ρίξτε μια ματιά στο κάλεσμα της Πρωτοβουλίας πολιτών ενάντια στο πρόγραμμα σταθερότητας για την αυριανή κινητοποίηση: Αύριο Πέμπτη ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ & ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ
10 το πρωί στη Κεντρική Πλατεία καλεί
η «Πρωτοβουλία Εργαζομένων Ενάντια στο Πρόγραμμα Σταθερότητας»
Κάλεσμα στους εργαζόμενους για μαζική συμμετοχή στην απεργία της Πέμπτης 11 Μάρτη απευθύνει με προκήρυξή της η «Πρωτοβουλία Εργαζομένων Ενάντια στο Πρόγραμμα Σταθερότητας». Για την προπαγάνδιση της απεργίας τα μέλη της «Πρωτοβουλίας» έχουν ήδη πραγματοποιήσει εξορμήσεις στην πόλη, σε εργασιακούς χώρους και σε στέκια εργαζόμενων όπου διακινείται φυλλάδιο στο οποίο αναφέρονται και τα εξής:

Μας μειώνουν τους μισθούς και τις συντάξεις… Κόβουν και μειώνουν επιδόματα… Αυξάνουν τα όρια ηλικίας για τη συνταξιοδότησή μας… Αυξάνουν τις ασφαλιστικές εισφορές που πληρώνουμε ενώ μειώνουν τις συντάξεις… Απελευθερώνουν τις απολύσεις… Καταργούν τη μονιμότητα, το 8ωρο, τη μόνιμη και σταθερή εργασία… Μας θέλουν να δουλεύουμε χωρίς ένσημα, χωρίς Συλλογικές Συμβάσεις, χωρίς δικαιώματα… Επέβαλαν την ελαστική εργασία, την υποαπασχόληση, τα 2ωρα, τα 4ωρα, τα «μπλοκάκια»… Αυξάνουν το ΦΠΑ, τους φόρους στα καύσιμα, στα τσιγάρα, στα ποτά, στα τέλη κυκλοφορίας… Καταργούν-μειώνουν το αφορολόγητο, αυξάνουν τη φορολογία για τους εργαζόμενους… Κόβουν τον 13ο και 14ο μισθό… Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε!





Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, συνταξιούχοι, άνεργοι, νέοι και νέες

Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τον οδοστρωτήρα του «Προγράμματος Σταθερότητας» που χτυπά τα δικαιώματά μας, μειώνει το εισόδημά μας, χειροτερεύει το βιοτικό μας επίπεδο και μας πηγαίνει χρόνια πίσω ξεθεμελιώνοντας κατακτήσεις δεκαετιών.

ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, σ’ ένα μαύρο μέτωπο, συναινούν στο ξεζούμισμα των εργαζόμενων, συμφωνούν στην επιβολή του εργασιακού μεσαίωνα και εκποιούν το λαό και τη χώρα στους ιμπεριαλιστές της ΕΕ, του ΔΝΤ και των «διεθνών αγορών».

Από την άλλη έχουμε να αντιμετωπίσουμε τη «δημοσιονομική τρομοκρατία» κυβέρνησης-αντιπολίτευσης-ΜΜΕ και τη μαύρη προπαγάνδα των «ελλειμμάτων», του «χρέους», των «spread», της «πτώχευσης» κτλ. Μια οργανωμένη προσπάθεια πειθαναγκασμού μας ώστε να αποδεχτούμε αδιαμαρτύρητα τις «θυσίες» και την αφαίρεση δικαιωμάτων μας.

Οι εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν παραιτηθεί από την υπεράσπιση των εργατικών συμφερόντων. «Για την τιμή των όπλων», κάτω από την πίεση των εργαζόμενων και λόγω της σφοδρότητας των αντιλαϊκών μέτρων, αναγκάζονται σε κάποιες κινητοποιήσεις για να εκτονώσουν τη λαϊκή οργή και αγανάκτηση. Στην ουσία συναινούν στο «Πρόγραμμα Σταθερότητας» και ακολουθούν μια πολιτική αδράνειας, εξωραϊσμού της κυβερνητικής πολιτικής, αποπροσανατολισμού των εργαζόμενων, υπονόμευσης και διάσπασης των εργατικών κινητοποιήσεων.

Να ξεσηκωθούμε! Όλοι στους δρόμους!

Για να υπερασπιστούμε τα συμφέροντά μας, να αποκρούσουμε την επίθεση του κεφάλαιου και των κομμάτων του, να αντιπαλέψουμε το «Πρόγραμμα Σταθερότητας», να διεκδικήσουμε τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Για να οργανώσουμε την αντίστασή μας, για να εκφράσουμε μαζικά την οργή και την αγανάκτηση μας, για να δυναμώσουν και να κλιμακωθούν οι εργατικοί και λαϊκοί αγώνες σαν η μόνη απάντηση στο «Πρόγραμμα Σταθερότητας» και στην ολομέτωπη επίθεση που δεχόμαστε.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε μας τα σχόλια σας, χωρίς προσωπικές αναφορές και ύβρεις