Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

Η άλλη Ελλάδα (με την κακή έννοια...στην περίπτωσή μας)

Ρίξτε μια ματιά σε ένα απόσπασμα ενός οδοιπορικού στην περιοχή μας (από το blog Η άλλη Ελλάδα). Mεγάλο το σοκ: στη Λίμνη Ταυρωπού ήρθα γύρω στο 1985 για πρώτη φορά. Και είχα χρόνια να έλθω. Τότε δεν υπήρχε καν οδικό κύκλωμα γύρω από τη λίμνη, υπήρχε ένας ανατολικός χωματόδρομος που έφτανε μέχρι το φράγμα. Το σοκ λοιπόν είναι το τι ανάπτυξη έχει γνωρίσει η λίμνη! Υπάρχει ένας οικοδομικός οργασμός χωρίς προηγούμενο. Κάθε κομματάκι γης πουλιέται. Οι μπετονιέρες και τα τσιμέντα πηγαινοέρχονται. Ένας τεράστιος δρόμος κατασκευάζεται.


Για το εύκολο χρήμα από τον τουρισμό ρημάζουν τον τόπο. Χτες κάτω στην Καρδίτσα πήγα να πιω νερό και βρωμούσε, δεν πίνονταν. Η Καρδίτσα όμως υδρεύεται από τη λίμνη του Ταυρωπού. Πήρα νερό της βρύσης στο χωριό Μούχα, και αυτό είχε την ίδια βρώμα, δεν πίνονταν. Ξενώνες, ξενοδοχεία, ταβέρνες: τα τρία κακά του Έλληνα τουρίστα. Σε 10 χρόνια εδώ θα υπάρχουν ολόκληρες πολιτείες! Αν πέφτουν όλα τα απόβλητα στη λίμνη, τι θα γίνει η λίμνη; Απλώς, θα γίνει βόθρος.

Κάτι επίσης αξιοπρόσεκτο είναι ότι, όπως και οι ντόπιοι λένε, φέτος υπάρχουν λιγότερα νερά, λόγω ξηρασίας. Κάθε πέρσι και καλύτερα δηλαδή... Η κλιματική αλλαγή είναι κι εδώ. Αντίθετα με τη ύδρευση, οι βρύσες στο δάσος, όσες υπάρχουν, έχουν υπέροχο νερό. Μόνο πρόβλημα η βρωμιά του έλληνα βρωμοτουρίστα, που αφήνει το σκουπιδαριό του στους δημόσιους χώρους, ιδίως στις βρύσες.
Δείτε το πλήρες κείμενο εδώ

2 σχόλια:

  1. βαγγελης παπαβασιλειου5 Φεβρουαρίου 2010 στις 2:32 π.μ.

    πολυ ευγενικος ο ανθρωπος τι να πω,μπορουσε να γραψει αλλες 3 σελιδες με αυτα που είδε αλλα δεν το έκανε.Μακάρι αυτοί που μπορούνε να δουνε τι έγινε εκει πανω να αρχίσουνε να γράφουν μπας και καταλάβουμε τι κάνουμε και το σταματήσουμε εστω και εδώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ώστε το νερό της Καρδίτσας βρωμάει λόγω της τουριστικής κίνησης της λίμνης Πλαστήρα; Πραγματικά πρώτη φορά το ακούω αυτό. Μήπως έχετε υπ’ όψιν σας καμία μελέτη έγκριτων καθηγητών – περιβαλλοντικών ιπποτών – των Πολυτεχνείων μας και το λέτε αυτό; Γιατί εγώ ούτε που θα μπορούσα να φανταστώ τέτοια δικαιολογία για την οσμή του νερού. Η Νομαρχία και ο Δήμος το ξέρουν; Και το συγκαλύπτουν; Μήπως έχουμε σκάνδαλο;
    Και θα ήταν προτιμότερο να υπάρχει ακόμα χωματόδρομος (!!!) γύρω από τη λίμνη για να μην βλέπουμε όλο αυτό το τσιμέντο που μας χαλάει την οικολογική αισθητική μας; Σωστότατο!!! Μήπως και να πηγαίνουμε ακόμα με τα μουλάρια; Ε; Καλύτερα δεν θα ήταν; Και σαφώς φιλικότερο προς το περιβάλλον! Εμπρός, όλοι μουλάρια λοιπόν!!!
    Και ακριβώς πότε επισκέφθηκε ο «ευγενικός» αυτός «κύριος» την περιοχή μας και λέει ότι φέτος υπάρχουν λιγότερα νερά από όλες τις άλλες χρονιές και πάμε κάθε φέτος και χειρότερα; Εκτός και αν επισκέφθηκε καμία άλλη λίμνη και τις μπέρδεψε ο άνθρωπος με τόσα ταξίδια ανά την Ελλάδα που κάνει συνεχώς. Ή αν εμπιστεύθηκε την πληροφόρησή του σε λάθος ανθρώπους… Γιατί αυτό που γράφει είναι εκ των πραγμάτων άσχετο.
    Λοιπόν, παιδιά, με λίγα λόγια για να μην σας κουράζω: αφήστε τις γελοιότητες γιατί εκτίθεστε. Εκτός και αν θέλετε να δικαιώσετε αυτούς που σας γράφουν στα σχόλια ότι είστε τόσο πωρωμένοι που ακόμα και την Καραϊσκάκη θα την θέλατε χωματόδρομο…

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψτε μας τα σχόλια σας, χωρίς προσωπικές αναφορές και ύβρεις