Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

Το χάρισμα της Σεραφίν την Τρίτη 23/2 από την κιν. λέσχη

Η Κινηματογραφική Λέσχη Καρδίτσας συνεχίζει τις εβδομαδιαίες προβολές της - σε συνεργασία με την ΔΗ.Κ.Ε.Κ. και το Δήμο Καρδίτσας, στο χώρο του Δημοτικού Κινηματογράφου – την Τρίτη 23/2 –στις 10:00 μ.μ. με την προβολή της ταινίας: «ΤΟ ΧΑΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΣΕΡΑΦΙΝ» του Μάρτιν Προβόστ, ΓΑΛΛΙΑ – ΒΕΛΓΙΟ 2008. Συνολική διάρκεια: 121'.
ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Ulrich Tukur, Yolande Moreau, Serge Lariviere, Francoise Lebrun, Anne Benoit.
ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ:

1912: Λίγο πριν ξεσπάσει ο Α' Παγκόσμιος Πόλεμος, στη μικρή πόλη Σενλίς, 50 χιλιόμετρα βόρεια από το Παρίσι, η μοναχική και ιδιόρρυθμη Σεραφίν Λουίς (Γιολάντ Μορό) δουλεύει ως οικιακή βοηθός στο σπίτι της Μαντάμ Ντυφό. Η Σεραφίν, αν και δεν είναι πια νέα, κάνει οποιαδήποτε δύσκολη δουλειά προκειμένου να κερδίσει κάποια χρήματα και να αγοράσει τα υλικά που της χρειάζονται για να ασχοληθεί με το πάθος της, τη ζωγραφική. Περνά τα βράδια της κλεισμένη σε μια σοφίτα και ζωγραφίζει μικρούς, περίπλοκους και με πολύ έντονα χρώματα πίνακες, οι οποίοι απεικονίζουν φρούτα και φυτά. Στα χρώματά της χρησιμοποιεί ασυνήθιστα υλικά που βρίσκει γύρω της όπως κρασί, λάσπη, αίμα ζώων, λάδια από τα κεριά της εκκλησίας, φρούτα και πέταλα λουλουδιών.

1 σχόλιο:

  1. ρίξτε μια ματιά στη ζωή
    http://en.wikipedia.org/wiki/S%C3%A9raphine_Louis
    και το έργο
    http://www.youtube.com/watch?v=8wnTwBZ0e74
    της Séraphine Louis, γνωστής ως "Séraphine de Senlis", της ζωγράφου της ταινίας μας...

    Για την ταινίας κάποιος είπε πως ο σκηνοθέτης δεν εισχωρεί στους χαρακτήρες το οποίο έχει ως συνέπεια το αποτέλεσμα να είναι σχεδόν ακαδημαϊκό... και νομίζω πως έχει δίκιο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψτε μας τα σχόλια σας, χωρίς προσωπικές αναφορές και ύβρεις