Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου 2010

Ξεκινά αύριο & η digital λέσχη στο Παυσίλυπο


Η Κινηματογραφική Λέσχη Καρδίτσας εγκαινιάζει την Digital Λέσχη το Σάββατο 10/1/2010 – στις 8:00 μ.μ. με την προβολή της βραβευμένης (Α’ ΒΡΑΒΕΙΟ «ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ 2009) ταινίας «ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΕΛΒΙΣ» του ΒΑΣΙΛΗ ΡΑΪΣΗ, στο Παυσίλυπο.
Παραγωγή: ΕΛΛΑΔΑ /2009 Διάρκεια: 98’
Πρωταγωνιστούν: Θάνος Αγγέλης, Ιωάννα Σουρμελή-Τερζοπούλου, Γαβριήλ Ευσταθίου
Περίληψη:

Η ζωή του Μάρκου αλλάζει όταν βρίσκει μια εργασία που ξεχνάει μια φοιτήτρια, η Ηλέκτρα, στην καφετέρια: «Η μελαγχολία στη ροκ σκηνή». Θα αναζητήσει την Ηλέκτρα και, όταν τη βρει, η μουσική θα τους φέρει κοντά. Στην παρέα του Μάρκου διαδίδεται ότι τα έχει φτιάξει με μια “emo”. Όταν η Ηλέκτρα γνωρίσει τους φίλους του, τα πράγματα γίνονται χειρότερα. Τους βρίσκει επιφανειακούς και η διαφωνία για το πόσο ελαφρά πρέπει να παίρνει κανείς τη ζωή έρχεται στην επιφάνεια. Το χάσμα μεταξύ του Μάρκου και της Ηλέκτρας μεγαλώνει διαρκώς και η μουσική θα είναι πάλι η αφορμή για την τελική σύγκρουση….
Σημείωμα σκηνοθέτη: To «Τελευταίο τραγούδι του Έλβις» είναι η πρώτη ταινία που κάνω ως σκηνοθέτης. Πριν από αυτήν έχω δουλέψει ως σεναριογράφος σε ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους (πιο πρόσφατη δουλειά ήταν η «Διόρθωση» του Θάνου Αναστόπουλου- πρώτο βραβείο σεναρίου στο Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 2007). Θεατρικά έργα μου έχουν ανέβει σε διάφορες σκηνές της Αθήνας (πιο πρόσφατα τα «Η Άννα Εξαφανίζεται» στο Booze και «Ιστορίες για γαμοφοβικούς» στο Θέατρο Τέχνης). Έχω εργαστεί επίσης ως εμψυχωτής θεατρικών ομάδων δουλεύοντας το «θέατρο της επινόησης» (devised theater).Η κύρια δουλειά μου είναι εκπαιδευτικός (εργάζομαι ως φυσικός στη σχολή Μωραΐτη). To «Τελευταίο τραγούδι του Έλβις» γυρίστηκε από το καλοκαίρι του 2008 μέχρι το 2009. Η ελεύθερη διανομή της ταινίας στο διαδίκτυο ήταν από την αρχή το σχέδιο μου. Η ταινία σχεδιάστηκε έτσι ώστε να μπορεί να γυριστεί με λίγα ή καθόλου χρήματα. Χρησιμοποίησα ένα handycam CANON HV30 και το πρόγραμμα της Adobe Premiere για να την μοντάρουμε στον υπολογιστή μου. Τα παιδιά που παίζουν είναι πρώην μαθητές μου από τα εργαστήρια θεάτρου που είχα στη σχολή Μωραΐτη. Όλοι οι ηθοποιοί είναι ερασιτέχνες, εκτός από τον Τάκη Τζαμαργιά (πατέρας του Μάρκου) που είναι ηθοποιός και σκηνοθέτης και την πρωταγωνίστρια Ιωάννα Σουρμελή – Τερζοπούλου, η οποία παίρνει τώρα πτυχίο δραματικής σχολής τελειώνοντας τις σπουδές της στην Βρετανία. Τα λίγα χρήματα που χρειάστηκαν για την ταινία (κυρίως για εξοπλισμό) τα πλήρωσα ο ίδιος. Κανένας συντελεστής της ταινίας δεν πληρώθηκε και τους ευχαριστώ όλους για την εμπιστοσύνη που μου δείξανε και για το μεράκι τους για να κάνουμε κάτι όμορφο.
• Είσοδος Ελεύθερη
• Μετά το τέλος της προβολής θα ακολουθήσει συζήτηση με τον σκηνοθέτη κο Β. Ραίση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε μας τα σχόλια σας, χωρίς προσωπικές αναφορές και ύβρεις