Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2010

Εξομολόγηση ενός οικονομικού δολοφόνου την Τρίτη 5/10 απο την κιν. λέσχη

Η Κινηματογραφική Λέσχη Καρδίτσας σε συνεργασία με την ΔΗ.Κ.Ε.Κ. και το Δήμο Καρδίτσας, στο χώρο του Δημοτικού Κινηματογράφου – την Τρίτη 5/1/2010 – στις 10:00 μ.μ. προβάλει την ταινία:
«Η ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΕΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥ» του ΣΤΕΛΙΟΥ ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ.
Παραγωγή: ΕΛΛΑΔΑ, 2008 Διάρκεια: 90’
Πρωταγωνιστούν: Κωνσταντίνος Βελέντζας, Ναταλία Λιονάκη
Περίληψη – Παρουσίαση της ταινίας:

Ο John Perkins εργαζόταν για μία δεκαετία ('71-'81) στην πολυεθνική εταιρεία Chas. T. Main. Φαινομενικά, τουλάχιστον. Διότι όπως ο ίδιος αποκαλύπτει, ο πραγματικός του εργοδότης ήταν οι μυστικές υπηρεσίες της πατρίδας του. Ο αληθινός ρόλος του Perkins ήταν εκείνος του 'οικονομικού δολοφόνου', ενός μυστικού πράκτορα που ανάλογα με τις επιταγές της αμερικανικής πολιτικής ταξίδευε ανά τον κόσμο με σκοπό να εδραιώσει την οικονομική αυτοκρατορία των Η.Π.Α. που είχε αρχίσει να δημιουργείται μετά το πέρας του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου. Στο στόχαστρο, οι πλουτοπαραγωγικές πηγές άλλων κρατών (συνήθως του τρίτου κόσμου) και η πολιτικοοικονομική τους ομηρία μέσω εξουθενωτικής δανειοδότησης. Βασισμένο σε σπάνιο προπαγανδιστικό υλικό, με δραματοποιημένες στυλ φιλμ - νουάρ σκηνές, κι αποκλειστικές εξομολογήσεις του best seller συγγραφέα Τζον Πέρκινς, αυτό το συναρπαστικό ντοκιμαντέρ, ρίχνει φως στους άγνωστους μηχανισμούς που χρησιμοποιούν αυτοί που κυβερνούν σήμερα τον κόσμο μας, στις ρίζες της ισλαμικής τρομοκρατίας, και τους λόγους που ένα τόσο μεγάλο μέρος του παγκόσμιου πληθυσμού ζει στα όρια της ανέχειας.
ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΛΕΣΧΗΣ

• 03/01/20010 στις 09:00 μ.μ Στο Παυσίλυπο το Ετήσιο Πάρτυ της Λέσχης
• 12/1/2010 στις 10:00 μ.μ στο Κινηματοθέατρο «ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΑΤΩΝΟΣ » του ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΤΣΙΤΟΥ
• 09/01/2010 στις 08:00 μ.μ Στο Παυσίλυπο έναρξη της Δωρεάν Digital Λέσχης «ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΕΛΒΙΣ» του ΒΑΣΙΛΗ ΡΑΪΣΗ Α΄ Βραβείο Φεστιβάλ Θες/νίκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε μας τα σχόλια σας, χωρίς προσωπικές αναφορές και ύβρεις