Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

Συλλήψεις για αφισορύπανση....


Χθες το βράδυ πριν τις 12 4 άτομα του ΕΕΚ που αναρτούσαν αφίσα για μια εκδήλωση συμπαράστασης στους συλληφθέντες του φετινού Δεκέμβρη, συνελήφθησαν από συνοριοφύλακες, κρατήθηκαν όλο το βράδυ και παραπέμφθηκαν σε τακτική δικάσιμο - 30/04/2010 - με την κατηγορία της αφισορύπανσης βάσει του νόμου του 2001.


8 σχόλια:

  1. Κοινή ανακοίνωση - καταγγελία15 Δεκεμβρίου 2009 στις 7:41 μ.μ.

    Κοινή ανακοίνωση-καταγγελία
    από ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΕΕΚ, ΚΚΕ(μ-λ) και ΣΥΡΙΖΑ
    για την προκλητική σύλληψη των φοιτητών για
    αφισοκόλληση.


    Οι οργανώσεις ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΕΕΚ, ΚΚΕ(μ-λ) και ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλουμε το συνεχιζόμενο (μέχρι τα όρια της γελοιοποίησης) όργιο βίας και τρομοκρατίας που ασκείται από την αστυνομία σε διατεταγμένη υπηρεσία και ευθυγράμμιση με την γραμμή «μηδενικής ανοχής» και των «προληπτικών συλλήψεων» από τον Χρυσοχοΐδη και την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
    Στην Καρδίτσα, τη Δευτέρα 14/12, τέσσερεις νέοι – φοιτητές των ΤΕΙ συνελήφθηκαν από τη αστυνομία και παραπέμφθηκαν με τη διαδικασία του αυτόφωρου επειδή αφισοκολλούσαν στο κέντρο της πόλης για συμπαράσταση στους συλληφθέντες νέους του “Ρεσάλτο”.
    Οι συλλήψεις αυτές δεν είναι μεμονωμένο γεγονός και ούτε οφείλονται σε «υπερβάλλοντα ζήλο» των αστυνομικών οργάνων. Εντάσσονται στη γενικότερη γραμμή της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και του υπουργού «προστασίας του πολίτη» (!!) για ενίσχυση των κατασταλτικών μηχανισμών, για ένταση της αστυνομικής αυθαιρεσίας, για στοχοποίηση της νεολαίας, για χτύπημα-περιορισμό των δημοκρατικών ελευθεριών και δικαιωμάτων, για επιβολή κλίματος τρομοκρατίας απέναντι στο λαό και στη νεολαία συνολικά.
    · Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε όλες αυτές τις ενέργειες.
    · Αγωνιζόμαστε για την υπεράσπιση των κατακτήσεων και των δικαιωμάτων μας.
    · Συμπαραστεκόμαστε στους τέσσερεις συλληφθέντες και απαιτούμε την αθώωσή τους
    · Καλούμε τους μαζικούς φορείς της πόλης μας, κόμματα, εργατικά σωματεία και συνδικάτα, αγροτικούς συλλόγους, μαθητικά συμβούλια, φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους κλπ. να καταδικάσουν αυτές τις ενέργειες και να συμπαρασταθούν στους συλληφθέντες απαιτώντας την αθώωσή τους.
    · Καλούμε σε μαζικό κίνημα συμπαράστασης και μαζική συμμετοχή στη δίκη των 4 που ορίστηκε για τις 30/4/2010.
    θ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΑΧΟΥΝΤΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΗΣ ΕΜΦΥΛΙΟΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΜΕ ΑΡΩΜΑ «ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ» ΠΑΣΟΚ.

    θ Η ΣΙΔΕΡΕΝΙΑ ΦΤΕΡΝΑ ΤΟΥ «ΒΥΡΩΝΑ» ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ –
    ΤΟΥ ΛΑΟΥ Η ΠΑΛΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η σύλληψη των τεσσάρων αν δεν είναι επίδειξη δύναμης από τους συνοριοφύλακες τότε τι είναι;
    Άκου συνελήφθησαν για αφισορύπανση; Από πότε εφαρμόζεται αυτός ο νόμος; Τότε τα στελέχη του ΚΚΕ θα έπρεπε να βρίσκονται κάθε μέρα στο κρατητήριο και στις αίθουσες των δικαστηρίων.
    Τι τους ενόχλησε τους συνοριοφύλακες η αφισοκόληση ή το περιεχόμενο της αφίσας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μόνο του ΚΚΕ? Εχουμε τοσους πολλούς νόμους που άν εφαρμοστούνε όλοι, δεν νομίζω ότι θα μείνει κανείς απ'έξω.Είναι πολύ γελοία σύλληψη.Τα σκυλάδικα που γεμίζουν τον τόπο δεν τους ενοχλούνε? ή αυτές τις χρειάζονται για ενημέρωση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πως το έπαθε αυτό ο κ. Ρόβλιας μας? Ο ΤΟΣΟ θεσμικός, ο ΤΟΣΟ Προεδρικός? Ποιος τον έφαγε και γιατί? Ο Υπουργός Εσωτερικών? Ο Υπουργός Άμυνας? Η αλαζονεία της εξουσίας? Η αλαζονεία του φρέσκου χρήματος? Οι κολλητοί από την Πάρο? Η ΕΥΠ - Που πας ρε καραμήτρο? Ή μήπως απλά ήρθε η ώρα να φανεί το πόσο «ξένο σώμα» ήταν πάντα στο ΠΑΣΟΚ.
    Όσο για το μπλόγκο, περί άλλα τυρβάζει σήμερα που η Καρδίτσα είναι στην πανελλήνια καυτή πολιτική επικαιρότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. απασχολημένοι με τις συλλήψεις των 4 αφισσοκολητών ήταν το βράδυ της Δευτέρας οι ...Ράμπο του Χρυσοχοϊδη και γι αυτό - προφανώς - δεν πήραν χαμπάρι οτι την ίδια ώρα γίνονταν διάρρηξη στο Δημαρχείο! Και εις ανώτερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αλήθεια, μήπως το ΚΚΕ έπρεπε να βγάλει κάτι έστω μια ανακοίνωση για τις συλλήψεις των 4. Λέω μήπως έπρεπε; Ή δεν πρέπει και ας μας διακιολογήσει την απόψή του στο κάτω κάτω .Το γεγονός είναι και μεγάλο και πολιτικότατο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΑΦΙΣΟΡΥΠΑΝΣΗ –ΑΦΙΣΟΚΟΛΛΗΣΗ
    ΑΥΤΟΦΩΡΟ ΜΕ ΧΕΙΡΟΠΕΔΕΣ.


    Αυτό που έκανε το μεταχουντικό κράτος της δεξιάς το κάνει και σήμερα το μετα΄΄σοσιαλιστικό΄΄
    κράτος του ΠΑΣΟΚ.
    Είναι μια απλή ιστορία απορρύπανσης? Η είναι μια συνειδητή επιλογή στοχοποίησης ΚΑΙ τρομοκράτησης συγκεκριμένων χώρων από την ΄΄σοσιαλιστική ΄΄ σιδερένια φτέρνα του ΠΑΣΟΚ με μπροστάρη τον Made in USA ΄΄ BΥΡΩΝΑ ΧΡΥΣΑΥΓΙΔΗ.΄΄

    Τάξη και ασφάλεια. Φαντάσματα από το σκοτεινό παρελθόν της ανθρώπινης ιστορίας ή εικόνες από το μέλλον της ολοκληρωτικής καπιταλιστικής βαρβαρότητας;
    Η δικτατορία της αστικής τάξης θα συνεχίσει να αναδύεται, στο βαθμό που η πάλη ενάντιά της δεν συνδέεται και δεν θέτει σε κίνδυνο τον πυρήνα του καπιταλιστικού ηφαιστείου, την επιχειρούμενη υπαγωγή όλων των πλευρών της ανθρώπινης ζωής και συνείδησης στην καπιταλιστική αξιοποίηση. Η τάση αυτή της ολοκληρωτικής εκμετάλλευσης δεν είναι δυνατόν να αντιστραφεί παρά μόνο μέσω της απειλής στην συνολική κυριαρχία του κεφαλαίου, μέσω της επιδίωξης, για συνολική κοινωνική απελευθέρωση.
    Οι αγωνιστές του δρόμου ,οι αντικαπιταλιστικές επαναστατικές οργανώσεις ,
    η νεολαία του μολυβιού και της εργασίας, ο ανυπόταχτος ελληνικός λαός ,
    πρέπει να δώσουν άμεση και δυναμική απάντηση . Οι μέρες τους είναι λιγοστές!!!!

    ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΜΕΤΩΠΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΄΄ΑΦΙΣΟΡΥΠΑΝΣΗ΄΄ ΤΩΝ ΑΠΟΚΛΕΙΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΕ έχουμε να πούμε τα εξής.
    Απέναντι στην ‘’καθαρότητα’’ του αστικού τοπίου ,τη μονοπώληση των αστικών επιφανειών,τις διαφημιστικές αφίσες ,τους μεγάλους πίνακες ανάρτησης διαφημίσεων και τα προϊόντα με ανάλογη αισθητική που κατακλύζουν τις πόλεις ,αιχμαλωτίζοντας τα βλέμματα των πολιτών , προσπαθώντας να τους υποτάξουν στους αισθητικούς κανόνες που επιβάλλει η διαφήμιση σήμερα,
    απέναντι στον φασιστικό αποκλεισμό ενημέρωσης και φίμωσης κάθε άποψης επικίνδυνης για το σύστημα:
    ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΟΙΧΟΥ ,λαμβάνοντας ενεργά μέρος στο σχηματισμό της, φωνάζοντας πως η πόλη είναι ζωντανός οργανισμός και είναι δύσκολο να μπει σε κανόνες και όρια.
    Ο δημόσιος τοίχος, ο δρόμος είναι χώρος έκφρασης ,επικοινωνίας και διαμαρτυρίας και δε μπορεί να αποστειρωθεί και να καλλωπιστεί’’.


    ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Είναι μια απλή ιστορία απορρύπανσης?

    αφισορρυπανσης-βεβαια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψτε μας τα σχόλια σας, χωρίς προσωπικές αναφορές και ύβρεις