Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009

Η συνέχεια της ταινίας της λέσχης 4 μήνες, 3 βδομάδες 2 ημέρες...

Ρίξτε μια ματιά στο παρακάτω σχόλιο που μας έστειλε ο Παύλος Μπεμπές σχετικά με το ζήτημα των αμβλώσεων. Στην τελευταία ταινία της Λέσχης (4 μήνες, 3 βδομάδες 2 ημέρες) είδαμε μια «σοκαριστική» Ρουμάνικη ταινία η οποία αναφερόταν στα χρόνια της πτώσης του Τσαουσέσκου και στα αδιέξοδα των νέων γυναικών που για μία έκτρωση μπορούσαν να οδηγηθούν …στην πορνεία…την πλήρη εκμετάλλευση… τη φυλακή… Τι συμβαίνει όμως σήμερα 22 χρόνια μετά στις αναπτυγμένες «Δημοκρατικές» κοινωνίες της Ευρωπαϊκής Δύσης ; Τα πράγματα είναι καλύτερα ή… Διαβάστε το παρακάτω ρεπορτάζ (Από την ηλεκτρονική εφημερίδα www.zougla.gr) και τα συμπεράσματα δικά σας.

«Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Στρασβούργου τίθεται σήμερα υπό εξέταση ο αυστηρός νόμος κατά των αμβλώσεων στην Ιρλανδία. Όλα ξεκίνησαν μετά την πρωτοβουλία τριών Ιρλανδών γυναικών, που υποστηρίζουν ότι η απαγόρευση των εκτρώσεων παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα. Και οι τρεις χρειάστηκε να καταφύγουν στην Μεγάλη Βρετανία για να τερματίσουν κάποια κύηση. Από τη μεριά της η ιρλανδική κυβέρνηση έχει διορίσει δύο δικηγόρους, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι η χώρα έχει το υπέρτατο δικαίωμα να προστατεύει τη ζωή των εμβρύων. Οι τρεις γυναίκες θα κατονομασθούν συμβολικά Α, Β και C. Η άμβλωση θεωρείται παράνομη στην Ιρλανδία, μια βαθιά καθολική χώρα, και γίνεται εξαίρεση μόνο αν η έγκυος κινδυνεύει. Για το λόγο αυτό, περισσότερες από 140.000 Ιρλανδές πηγαίνουν στη γειτονική Βρετανία τα τελευταία 30 χρόνια για να κάνουν εκτρώσεις.»


1 σχόλιο:

  1. Δυστυχώς ζούμε με μια κατ επίφαση δημοκρατία, στο όνομα της οποίας γίνονται τα πιο μεγάλα εγκλήματα, ο πιο βίαιος στραγκαλισμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η πιο απάνθρωπη καταπάτηση της ελευθερίας του ατόμου και όλα αυτά με τη λογική ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό.
    Είναι αδιανόητο να μην έχει τη δυνατότητα της επιλογής η κάθε γυναίκα αν τελικά θα φέρει ή όχι στον κόσμο αυτό μια ζωή.
    Αυτή είναι μια πλευρά της Ε.Ε που δυστυχώς έχουμε την τάση να την ξεχνάμε και να μιλάμε για την δήθεν πρόοδο των ευρωπαϊκών κοινοτήτων

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψτε μας τα σχόλια σας, χωρίς προσωπικές αναφορές και ύβρεις