Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009

Εδώ Πολυτεχνείο... εκεί πολυτεχνείο....

Τρεις οι συγκεντώσεις στην πόλη μας για την επέτειο των 36 χρόνων από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Στις 6 στην Πλατεία Δικαστηρίων από φορείς της πόλης,την ίδια ώρα στην πλατεία Πλαστήρα από την Πρωτοβουλία πολιτών για το Πολυτεχνείο, ενώ στις 6:30 μμ στην κεντρική πλατεία από την επιτροπή ειρήνης (άλλος για Χίο τράβηξε δηλαδή...κι άλλος για Μυτιλήνη...). Παράλληλα έχουν ανακοινωθεί εκδηλώσεις στις 11 το πρωί για το κινηματοθέατρο, από το Δήμο, το απόγευμα αφιέρωμα στο Γ. Ρίτσο από τη Λαική Βιβλιοθήκη και στις 9 το βράδυ συναυλία στο Παυσίλυπο με τον Βασίλη Λέκκα. + ακολουθεί το κείμενο που μας έστειλε η Πρωτοβουλία Πολιτών για το Πολυτεχνείο:

ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ

36 χρόνια μετά οι στόχοι και οι πόθοι της Εξέγερσης παραμένουν ανεκπλήρωτοι ζητώντας δικαίωση. Γιατί η εξέγερση δεν μπαίνει στο μουσείο, αλλά καλεί το λαό και τη νεολαία να εντείνουν τη πάλη τους και να συνεχίσουν να γράφουν τις νέες αγωνιστικές σελίδες.

ΖΕΙ στον αγώνα για ΨΩΜΙ.
Ιδιαίτερα σήμερα που εκατομμύρια έλληνες «ζουν» μέσα στην φτώχεια. Ιδιαιτέρα τώρα που η νέα κυβέρνηση εξαπολύει νέα επίθεση στα δικαιώματα των εργαζόμενων και της νεολαίας φορτώνοντας στην πλάτη τους τα βάρη της κρίσης. Λιτότητα, φορολογική αφαίμαξη, νέες περικοπές σε ασφάλιση – υγεία – περίθαλψη, η μόνιμη και σταθερή δουλειά έχει μετατραπεί σε ελαστική επισφαλή δουλεία, ιδιωτικοποιήσεις, απολύσεις και ανεργία, αφανισμός φτωχομεσαίων αγροτών.

ΖΕΙ στον αγώνα για ΠΑΙΔΕΙΑ
Ιδιαίτερα σήμερα που όση δημόσια και δωρεάν παιδεία έχει απομείνει, επιχειρείται να αντικατασταθεί με πολύ ιδιωτική, πληρωμή χρημάτων και φτηνή κατάρτιση καθώς ορθώνονται νέοι ταξικοί φραγμοί στο δικαίωμα της νεολαίας για μόρφωση.

ΖΕΙ στον αγώνα για ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
Ιδιαίτερα τώρα που η ένταση της επίθεσης απαιτεί και προστάζει την καταστρατήγηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και των συνδικαλιστικών ελευθεριών. Τώρα που το σύστημα αμφισβητεί το δικαίωμα στην διαδήλωση, που θωρακίζεται με τρομονόμους, στήνει παντού κάμερες ποινικοποιεί τους αγώνες και τους αγωνιστές. Που εντείνει την κρατική τρομοκρατία και καταστολή για να καθυποτάξει κάθε φωνή αντίστασης, κάθε συλλογική διεκδίκηση. Που μεθοδεύει την κατάργηση του Ασύλου, και επιχειρεί να βγάλει στην παρανομία τις απεργίες, τους συλλόγους, τις μαθητικές και φοιτητικές καταλήψεις Στους μετανάστες δείχνουν «μηδενική ανοχή» εξαπολύοντας εναντίον τους πογκρόμ και στοιβάζοντάς τους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.

ΖΕΙ στον αγώνα ενάντια στον ΠΟΛΕΜΟ και τον ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ. Οι κυβερνήσεις της χώρας μας -σημερινές και προηγούμενες- ήταν και είναι πλήρως υποταγμένες στα κελεύσματα των Αμερικάνων και Ευρωπαίων αφεντικών τους. Ευθυγραμμίζονται πλήρως με τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς σωρεύοντας κινδύνους για τα λαό.
ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΔΕΝ ΗΤΑΝΕ -ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ- ΓΙΟΡΤΗ
ΗΤΑΝΕ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΚΑΙ ΠΑΛΗ ΛΑΪΚΗ
Το εξεγερτικό του μήνυμα δεν χωρά, ούτε σε «μνημόσυνα» κατάθεσης στεφάνων και εξωραϊσμού της αντιδραστικής κυβερνητικής πολιτικής, ούτε υπηρετείται με προαποφασισμένες κομματικές εκδηλώσεις με «υγειονομική ζώνη προστασίας». Στην πόλη μας έχουμε και φέτος από τη μια, την διοργάνωση από τον δήμο και άλλους φορείς μιας «εκδήλωσης» με προαποφασισμένο περιεχόμενο από το οποίο απουσιάζει ακόμα και η υποψία αντικυβερνητικών αιχμών. Οι «φορείς» θα καταθέσουν στεφάνια στο μνημείο της Πλατείας δικαστηρίων και …αυτά. Για να βγει η υποχρέωση. Το ζήσαμε και πέρυσι και πρόπερσι. Από την άλλη η Επιτροπή Ειρήνης καλεί σε εκδήλωση στην Κεντρική πλατεία. Την αποφάσισε μόνη της και κατόπιν κάλεσε διάφορους φορείς να την επικυρώσουν σε σύσκεψη που δεν παρευρέθηκε κανείς(!!).Προσχηματικό κάλεσμα για να καλυφθεί μια κομματική εκδήλωση.
Όμως ο Νοέμβρης, το μήνυμα του Πολυτεχνείου σήμερα αφορά τους εργαζόμενους, τους μαθητές και σπουδαστές, όλον το λαό της πόλης μας. Για το λόγο αυτό συγκροτήθηκε η Πρωτοβουλία Πολιτών της Καρδίτσας για το Πολυτεχνείο, με σκοπό μια ΕΝΩΤΙΚΗ-ΚΙΝΗΜΑΤΙΚΗ, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ–ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ στις 17 Νοέμβρη.
ΚΑΛΟΥΜΕ στους ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
σε ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ την Τρίτη 17/11 στις 6μ.μ. στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΛΑΣΤΗΡΑ (ΠΑΥΣΙΛΥΠΟΥ)
36 χρόνια μετά, η εξέγερση μας καλεί να συνεχίσουμε στο δρόμο της ΜΑΖΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ του ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥ και ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΟΥ ΑΓΩΝΑ Μας καλεί να υλοποιήσουμε τους ανεκπλήρωτους στόχους και τα οράματα. ΕΜΠΡΟΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ!!

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ
για το Πολυτεχνείο

3 σχόλια:

  1. ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ. ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΛΑΣΤΗΡΑ ΠΟΙΟΙ ΚΑΛΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΟΠΩς ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΣΤΙΣ 16/11 ΣΕ ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ; Η ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΟΠΩς ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ 18/11; Ή Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΟΠΩΣ ΛΕΤΕ ΕΔΩ; ΟΤΑΝ ΞΕΝ]ΜΠΛΕΞΕΤΕ ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΜΑΣ. ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΤΙ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΙΚΟΥΣ ΕΙΔΑΜΕ ΝΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΑΓΚΑΖΕ ΜΕ ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΤΕΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΟΜΑΔΩΝ (ΚΚΕ ΛΜ Κ.Λ.Π.)ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΕ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ Η ΚΙΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΜΠΛΑ, ΜΠΛΑ, ΔΗΛΑΔΗ ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ ΑΡΚΕΙ ΚΚΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ. Α!ΚΑΙ ΤΙ ΜΟΝΑΞΙΑ ΗΤΑΝ ΑΥΤΗ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΙΑ ΤΟ ΚΚΕ ΑΠΟ ΟΤΙ ΠΡΟ ΚΥΠΤΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΩΝΥΜΟ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕ ΠΟΤΕ ΠΩΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΄΄ΑΥΤΑ΄΄
    ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ….ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ .. ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ…
    ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΜΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ,ΣΥΝΕΝΟΗΣΕΙΣ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟΨΕΩΝ ΚΛΠ.(ΒΕΒΑΙΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΚΕ ….ΟΛΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΑ-ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΒΡΕ ΑΔΕΛΦΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΨΗ-Η ΣΩΣΤΗ)

    ΤΗΝ ΜΟΝΑΞΙΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΙΔΑΤΕ ?
    ΣΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ (ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΕΤΕ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ)

    ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ
    (ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ ΕΙΧΕ ΑΛΛΕΣ…ΤΑ ΚΩΝΕ ΜΕ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΚΛΠ.. ΓΙ ΑΥΤΑ ΘΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΚΑΠΟΤΕ.. ΤΟΤΕ ΗΤΑΝ ΄΄ΚΑΛΟΙ΄΄…)
    ΤΟ ΚΚΕ ΠΑΛΙ ΜΕ ΤΟΝ ΓΝΩΣΤΟ ΤΡΟΠΟ ΜΕ ΟΧΗΜΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΛΕΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΦΟΡΕΩΝ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟΝ ΤΟΠΙΚΟ ΤΥΠΟ ΓΙΑ ΤΟ μαζικό ΤΑΞΙΚΟ ΓΙΟΡΤΑΣΜΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ΄΄ΓΙΑ ΚΑΚΗ ΤΟΥ ΤΥΧΗ ΟΜΩΣ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΕΤΟΙΟΣ ΦΟΡΕΑΣ( ΑΦΟΥ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΒΡΕ ΑΔΕΛΦΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ) ΠΗΓΑΝ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΝΟΥ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ .ΚΑΙ ΒΡΗΚΑΝ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟ(ΤΙΜΗ ΤΟΥ ) ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ΄΄ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΄΄ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ.
    ΚΑΙ Η ΠΛΑΚΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΑΛΛΟΝ ΜΟΝΟ ΠΕΡΙ ΑΥΤΟΥ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΤΟ ΚΚΕ ΕΚΑΝΕ ΠΡΟΣΥΓΓΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ.
    ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΣΑΣ …Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΝΤΙΚΟΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΠΕΡΝΕΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ αριστερίστικες θέσεις.
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α επώνυμα ΜΟΥΣΤΟΣ ΦΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "ΤΡΙΚΥΜΙΑ ΕΝ ΚΡΑΝΙΩ..."Ή ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΝΤΙΚΟΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΟΤΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΟΠΟΙΟΥΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ. ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ ΣΑΝ ΤΑΣΗ, ΕΚΕΙ ΑΛΛΩΣΤΕ ΞΕΧΕΙΛΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ...ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΣΑΣ ΣΥΓΚΙΝΕΙ!
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΚΕ "ΣΕ ΤΟΥΤΑ ΕΔΩ ΤΑ ΜΑΡΜΑΡΑ ΚΑΚΙΑ ΣΚΟΥΡΙΑ ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΙ"
    ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψτε μας τα σχόλια σας, χωρίς προσωπικές αναφορές και ύβρεις