Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2009

Ξεκινάει η κινηματογραφική λέσχη....

Η Κινηματογραφική Λέσχη Καρδίτσας ξεκινάει τις εβδομαδιαίες προβολές της - σε συνεργασία με την ΔΗ.Κ.Ε.Κ. και το Δήμο Καρδίτσας, στο χώρο του Δημοτικού Κινηματογράφου – την Τρίτη 20/10 –στις 10:15 μ.μ. με την προβολή της ταινίας «ΠΕΡΣΕΠΟΛΙΣ» των Μαρζάν Σατραπί, Βενσέν Παρονό..
Παραγωγή: 2007/ Γαλλία - ΗΠΑ Διάρκεια: 95’
Ηθοποιοί (ακούγονται οι φωνές): Κατρίν Ντενέβ, Κιάρα Μαστρογιάνι, Ντανιέλ Νταρ. Περίληψη – Παρουσίαση της ταινίας:

Όποιοι ισχυρίζονται ότι το κινούμενο σχέδιο δεν μπορεί να είναι ένα συναρπαστικό μέσο για ενήλικους και παιδιά ταυτόχρονα, θα χάσουν κάθε επιχείρημα μπροστά στο "Περσέπολις". Όπως η σειρά των τεσσάρων τόμων κόμικς στο οποίο βασίζεται, αυτός ο αυτοβιογραφικός άθλος είναι απόλυτα προσβάσιμος και συγχρόνως υψηλή μορφή τέχνης. Η καθόλου ναρκισσιστική αφήγηση σε πρώτο πρόσωπο της "ατίθασης" Μαρζάν Σατραπί, που ήταν 8 ετών όταν η Ισλαμική επανάσταση άλλαξε την Τεχεράνη στην οποία γεννήθηκε, αναδίδει έναν έντονο λυρισμό, που εκρήγνυται με στιγμές ανείπωτης γλύκας και απέραντης μελαγχολίας. Γενναιόδωρο, ανθρώπινο, αστείο και συγκινητικό, το "Περσέπολις" αποτελεί μια κινηματογραφική απόλαυση σε όλα τα επίπεδα

2 σχόλια:

  1. Είναι ενδιαφέρον ότι αποκτήσαμε ένα blog για τον πολιτισμό και την ψυχαγωγία στην Καρδίτσα, αλλά και για άλλες κοινωνικοπολισμικές δραστηριότητες, αλλά βρε θυμωμένο blog άλλα μας τάξατε και άλλα κάνετε χωρίς να μας ενημερώνετε.
    Τελικά δικαιώσατε όσους έλεγαν ότι το karditsalive" είναι θέμα χρόνου να γίνει "karditsalivestayle"...
    Περιμένουμε φωτογραφίες και εσταντανέ από διάφορες εκδηλώσεις έτσι για να ΄χουμε να σχολιάζουμε τι φορούσε η τάδε ή ο τάδε και άλλα τέτοια ωραία.
    Αντε καλό χειμώνα και καλή χειμερία νάρκη.
    Ο αληθινός κόσμος είναι αυτός που είναι έξω από μας και τον μικρόκοσμό μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νέα ομάδα, Νέα Κόλπα20 Οκτωβρίου 2009 στις 1:27 μ.μ.

    Δεν θα πλήξεις! Δεν θα πλήξεις! Σου χω ετοιμάσει εκπλήξεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψτε μας τα σχόλια σας, χωρίς προσωπικές αναφορές και ύβρεις