Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2009

9η Οικολογική Γιορτή Καρδίτσας. 18,19&20 Σεπτέμβρη 2009

Όπως κάθε χρόνο και για 9η συνεχόμενη χρονιά η Οικολογική Γιορτή Καρδίτσας ανοίγει τις πύλες της για να υποδεχτεί το κοινό το τριήμερο 18,19 & 20 Σεπτέμβρη. Η οικολογική γιορτή Καρδίτσας αποτελεί μια κοινή προσπάθεια διάφορων φορέων του Νομού και συγκεκριμένα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, της Τ.Ε.Δ.Κ., του Δήμου Καρδίτσας, της Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης, της Δ/νση Βιομηχανικών Φυτών & ΟΣΔΕ , της ΑΝΚΑ. ΑΕ, του Κέντρου Γενετικής Βελτίωσης Ζώων, του Τοπικού Κέντρου Αγροτικής Ανάπτυξης και του Γεωπονικού Συλλόγου Καρδίτσας.

Μέσα στους στόχους της 9ης Οικολογικής Γιορτής είναι:
1. Η ενημέρωση και πληροφόρηση τόσο της κοινωνίας του Ν. Καρδίτσας όσο και της ευρύτερης περιοχής, αλλά γιατί όχι και ολόκληρης της χώρας, γύρω από περιβαλλοντικά θέματα και βιολογικά προϊόντα. Ακόμη η ευαισθητοποίηση του καταναλωτικού κοινού αποτελεί στόχο προτεραιότητας.
2. Η κατάθεση μιας άλλης πρότασης, ενός εναλλακτικού τρόπου παραγωγής προς τους αγρότες.
3. Να συναντηθούν βιοπαραγωγοί από όλη την Ελλάδα, να γνωριστούν και να ανταλλάξουν χρήσιμες απόψεις και εμπειρίες σχετικά με την παραγωγή και διακίνηση βιολογικών προϊόντων αλλά και γενικότερων οικολογικών θεμάτων.
4. Να συναντηθούν παραγωγοί και έμποροι βιολογικών προϊόντων από όλη την Ελλάδα, να γνωριστούν και να κλείσουν συμφέρουσες εμπορικές συμφωνίες.
Η 9η Οικολογική γιορτή περιλαμβάνει
-Ενημερωτική ημερίδα, με πολύ ενδιαφέρουσες εισηγήσεις Πανεπιστημιακών. Η ημερίδα φέτος είναι αφιερωμένη όπως και όλη η διοργάνωση στο θέμα της βιοποικιλότητας.
-Πανελλαδική εκθεσιακή αγορά βιολογικών προϊόντων και ειδών χειροτεχνίας με εκθέτες από διάφορα μέρη της Ελλάδας. Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε πως η συμμετοχή φέτος ξεπέρασε κάθε προσδοκία και αναγκαστήκαμε να αποκλείσουμε αρκετές συμμετοχές.
-Παράλληλες εκδηλώσεις όπως , ομιλίες – συζητήσεις στο χώρο της έκθεσης, καλλιτεχνικά και οικολογικά δρώμενα, εκδηλώσεις για τα παιδιά και άλλα.
Η 9η Οικολογική Γιορτή ξεκινά το πρωί της Παρασκευής 18 Σεπτέμβρη στις 09:00 π.μ. με την προγραμματιζόμενη ημερίδα στην αίθουσα του Εμποροβιοτεχνικού Επιμελητηρίου. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ανοίγει τις πύλες της η 9η Πανελλαδική Εκθεσιακή Αγορά Βιολογικών Προϊόντων, Χειροτεχνίας και άλλων οικολογικών δραστηριοτήτων. Το βράδι της Παρασκευής στις 20:30 θα λάβουν χώρα τα εγκαίνια στο άλσος του Παυσιλύπου.
 Ώρες λειτουργίας της Εκθεσιακής Αγοράς
• Παρασκευή 18:00 – 22:00
• Σάββατο και Κυριακή 10.00 έως 14.30 και 17.30 έως 22.00
www.oikologikigiorti.gr

1 σχόλιο:

Γράψτε μας τα σχόλια σας, χωρίς προσωπικές αναφορές και ύβρεις