Τρίτη 14 Ιουλίου 2009

Ο νυν ο τέως και οι καπναποθήκες (ή και οι δύο δίκιο έχουν)

Διαβάζω σήμερα στον πρωινό τύπο ένα άρθρο του προηγούμενου Δημάρχου Καρδίτσας που αναφέρεται στις ανεκπλήρωτες δεσμεύσεις της τωρινής Δημοτικής Αρχής. Αναφέρεται στο πρόγραμμα των 137 δεσμεύσεων (καλό ε?) για έργα που δεν έγιναν, πολιτικές που δεν εφαρμόστηκαν κλπ κλπ. Και οι παρατηρήσεις είναι όντως ορθές και πρέπει να επανέρχονται δεδομένης της λήθης που μας διακρίνει και της μη εμπλοκής μας με ότι συμβαίνει γύρω μας, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους κάθε φορά διοικούντες να επιλέγουν για μας (λέμε τώρα…) χωρίς εμάς. Τώρα πως μου κόλλησε εμένα να ψάξω λίγο για το πρόγραμμα της σημερινής διοίκησης του Δήμου δεν ξέρω. Έπεσα πάντως σε αντίστοιχες δηλώσεις του νυν Δημάρχου που κατηγορεί τον τέως για μη τήρηση δεσμεύσεων που αφορούσαν στην αξιοποίηση των καπνοθηκών για ότι δηλαδή κατηγορεί τώρα ο τέως τον νυν. Ρίξτε μια ματιά…και κλάψτε…

Τέως προς νυν (τοπικός τύπος Τρίτη, 14/7/2009)
Ας δούμε κατ’ αρχήν τι υποσχέθηκε ο κ. Βερίλλης στο προεκλογικό του πρόγραμμα με τις 137 δεσμεύσεις….
Αξιοποίηση καπνοθηκών περιοχής Καρδιτσομάγουλας: Οι καπναποθήκες της Καρδιτσομάγουλας χάθηκαν οριστικά μετά την παραχώρησης του μεγαλύτερου τμήματος του οικοπέδου στο Επιμελητήριο.

Νυν προς τέως (Άρθρο με τίτλο: Καπναποθήκες – έργα στα λόγια http://www.verillis.gr/old_site/a_kapnapothikes.htm)
Επειδή λοιπόν δεν θέλουμε να υποτιμά τη νοημοσύνη μας παραθέτουμε τα δικά του λόγια, όπως ακριβώς καταγράφονται στα προεκλογικά του έντυπα το 2002. Συγκεκριμένα:
- Απολογισμός του Δήμου Καρδίτσας του 2002:
Αθλητικό και Πολιτιστικό Κέντρο στις Καπναποθήκες
Σημείο αναφοράς για την πόλη είναι η αξιοποίηση του χώρου των Καπναποθηκών και η μετατροπή του σε ένα πολυδύναμο χώρο, ικανό να φιλοξενήσει αθλητικές δραστηριότητες, πολιτιστικές, αλλά και εμπορικές εκθέσεις.
- Προεκλογικό φυλλάδιο:
«Χρήστος Τέγος, Υποψήφιος Δήμαρχος Καρδίτσας», του 2002
Ενταγμένο έργο: Κτιριακό Συγκρότημα Καπναποθήκης

Από τότε δόθηκαν από τον κ. Τέγο αρκετές, ίσως δεκάδες, συνεντεύξεις και δηλώσεις προπαγανδιστικού χαρακτήρα για τις καπναποθήκες αλλά σήμερα, σε μια νέα προεκλογική περίοδο, τέσσερα χρόνια μετά το τότε «ενταγμένο έργο» δεν είναι καν ενταγμένο. Παρόλο αυτά έρχεται πάλι στο προσκήνιο, χωρίς την παραμικρή αυτοκριτική και την αναγνώριση των λαθών του. Αλλά ακόμη και μετά από τα όσα συνέβησαν διαπιστώνεται ότι επαναλαμβάνονται δεσμεύσεις για την υλοποίηση έργων που είχαν συμπεριληφθεί στο προεκλογικό πρόγραμμα του 2002.
Ο Δήμος Καρδίτσας όμως που χόρτασε από τις υποσχέσεις του κ. Τέγου έχει ανάγκη από έργα. Έργα που θα δώσουν τη δυνατότητα στους δημότες να χαίρονται τον τόπο τους. Και οι δημότες δεν συγχωρούν την κοροϊδία όσο έντεχνα και αν σερβίρεται.

15 σχόλια:

  1. ΕΣΕΝΑ ΣΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΚΟΚΟΡΟΜΑΧΙΑ.
    ΕΜΕΝΑ ΠΑΛΙ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΟΙΜΙΑ
    "ΔΥΟ ΓΑΪΔΑΡΟΙ ΜΑΛΩΝΑΝ ..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι χειρότεροι δήμαρχοι όλων των εποχών = ΤΕΓΟΣ + ΒΕΡΙΛΛΗΣ. Το δίδυμο της καταστροφής. Ο Τέγος αν δεν ήταν η Δεξιά και ο Ζαγορίτης, ούτε στα όνειρά του θα έλεγε πως ήταν δήμαρχος. Ο άλλος να φχαριστάει τον Παλαμιώτη που τον έκανε δήμαρχο. Πάντως ο Βεριλλάκος θάχει να λέει στα εγγόνια του ότι κάποτε διετέλεσε Δήμαρχος. Και μη χειρότερα ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δυστυχώς ο Βερίλλης εκτός απο ανεπαρκής, έχει την ατυχία να περιστοιχίζεται απο συνεργάτες μετριότατους και ανίκανους. Με τέτοιο δυναμικό κάθε προσπάθειά του είναι καταδικασμένη. Επίσης, έχει την σχιζοφρενική αντιπολίτευση που του κάνει ο Τέγος και έτσι "κυλώντας ο τέτζερης βρίσκει το καπάκι". Ο Παλαμιώτης παίζει τον καταπληκτικό ρόλο του και έτσι ετοιμάζεται ο ένδοξος δρόμος για τον επόμενο Δήμαρχο ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΛΕΜΜΑ !!!!! Τον θέλει άλωστε ο και Πρόεδρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μαλλον έχουμε πρόβλημα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. πάντως η κατάσταση τώρα στην πόλη φαίνεται πως είναι η χειρότερη όλων των εποχών. ούτε τα ζητήματα που έχουν διεκπαιρεωτικό χαρακτήρα δεν κινούνται. Συμφωνώ ο τωρινός δήμαρχος θα το λέει στα εγγόνια του και δεν θα το πιστεύουν.. αυτο που προβληματίζει είναι πως στην εποχή μας ο οποισδήποτε θα μπορούσε να διατελέσει δήμαρχος να κάνει ότι γουστάρει ή να μη κάνει και τίποτε βρε αδερφέ ή να κάτι ότι μ....... του κατέβει στο μυαλό και όλα μέλι γάλα... κανείς δεν θα ασχοληθεί... και θα βγει η θητεία του χαλαρααααααααααα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πρόταση:
    Αυτή η έκταση θα μπορούσε να παραχωρηθεί από το υπουργείο Γεωργίας στο Παιδείας αφού μετά από απόφαση του Παν/μιου Θεσσαλίας η Καρδίτσα μένει η μόνη πόλη στη Θεσσαλία με ένα (και...μοναδικό) Πανεπιστημιακό τμήμα (δηλ. την Κτηνιατρική, αφού στα Τρίκαλα λήφθηκε απόφαση για ίδρυση νέου τμήματος εκτός των ΤΕΦΑΑ). Η ιδρυση ενός νέου τμήματος [Πχ Οδοντιατρική Σχολή] θα μπορούσε να συνδυαστεί με την παραχώρηση των Καπνακοθηκών για την ανέγερση των κτιρίων της Οδοντιατρικής Σχολής στην Καρδίτσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. οι προτάσεις φίλε μου υπάρχουν τώρα γιατί δεν γίνεται κάτι? Απειρία να το πω, ασχετοσύνη να το πω, τι χαν τα έρμα και ψοφούσαν να το πω...
    Anyway το κτίριο νομίζω προοριζόταν για πολιτιστικός πολυχώρος, όπως και η παλιά ηλεκτρική, όπως και κάτι πέτρινα κτίρια του ΕΘΙΑΓΕ προς το νοσοκομείο... και πολλά άλλα ενδεχομένως. Έλεος πια με την κοροϊδία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν μπορώ να σας καταλάβω φίλοι μου.Αυτή η λογική να θεωρείτε ότι η αντιπολίτευση έχει περισσότερη ευθύνη από την διοίκηση του Δήμου είναι παγκόσμια πρωτότυπη.Σκεφτείτε το λίγο και κουλάρετε. Μάλλον όμως σας ενοχλεί ότι είναι η μοναδική αντιπολίτευση που με τα όποια της λάθη, μιλά από την επόμενη των εκλογών. Οι αποτυχώντες ή καταλαμβάνουν καλύτερα αμειβόμενα πόστα, ή σιωπούν,ή ξαναμιλούν περιστασιακά και χωρίς αντικείμενο. Μάθετέ το λοιπόν, διοικούν ΒΕΡ+ΠΑΛ,το ωραιότερο δίδυμο.Τα εγγόνια τους βέβαια δεν θα θέλουν να ξέρουν το παρελθόν τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλά ρε πολυπράγμονες, τι τα περάσατε τα ΑΕΙ και ΤΕΙ, μπακάλικα; Οδοντιατρική στην Καρδίτσα. Μάλιστα !! Εγώ προτείνω με τέτοιον απίστευτο Δήμαρχο που έχουμε και με τέτοιον ψυχάκια στην Αντιπολίτευση, να κάνουμε έδρα κβαντοφυσικής. Διδάκτορα να αναγορεύσουμε τον Ξυδιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η ίδρυση νέων τμημάτων ΑΕΙ & ΤΕΙ για να ενισχυθεί μια επαρχιακή πόλη σε επίπεδο τοπικής ανάπτυξης (μισθώσεις, προμήθειες κλπ) ευτελίζει και απαξιώνει την έννοια της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Το μεγαλύτερο όμως πολιτικό έγκλημα έγινε επί ημερών του τ. Δημάρχου Τέγου, όταν παραγγέλθηκε μελέτη για την κατάσταση της Ανατ. κερκίδας του Σταδίου. Ποιές άραγε σκοπιμότητες εξυπηρέτησε "το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου" ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Είναι ιδιαιτέρως διασκεδαστική η ανάγνωση τόσο του δημοσιεύματος όσο και των σχολίων. Οι περισσότεροι είστε οι γνωστοί- άγνωστοι ρεμπεσκέδες της κεντρικής πλατείας, της εύκολης κριτικής και της απόλυτης κενότητας. Σε αυτή τη πόλη πράγματι αξίζει ο Βερίλλης και πάλι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Οταν γίνεται η ιδρυση ΑΕΙ στην πολη μας ευτελιζει την εννοια της τριτοβαθμιας εκπαιδευσης, ενώ όταν γίνεται αλλού [βλ Κοζάνη, Χανιά, Ρεθυμνο Γιάννενα, Κομοτηνή κ.α.] δεν την ευτελιζει?

    Δλδ εμείς θα σώσουμε την τριτοβάθμια εκπαίδευση? Δλδ όλοι να επωφελούνται ενώ εμεις να συρρικνωμαστε διαρκώς διότι θα γίνουμε οι θεματοφύλακες της ανωτατης εκπαίδευσης διώχνοντάς την προς άλλες πόλεις? Ελεος!!

    Με τέτοιες απόψεις θα συνεχίσουμε να πέφτουμε και να κοιταζουμε τους άλλους με τα κυάλια...

    Δλδ εσύ με το σκεπτικό σου δεν θε είχες πρόβλημα να διώξουμε όλες τις σχολές που ήδη έχουμε προς τις γειτονικές πόλεις?

    Ε, αντε να μην διεκδικούμε τίποτα, στο τελος να καταντήσουμε ένα κεφαλοχώρι, γιασ να μην πάθει τίποτα η "τριτοβάθμια" (ο θεος να την κάνει...) εκπαίδευση, ενώ οι άλλοι να επωφελούνται σε οικονομική, κοινωνική, αλλά και πληθυσμιακή ανάπτυξη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Φίλε ανώνυμε, "όταν δεν μπορούμε να απαντήσουμε, τότε βρίζουμε, βρίζουμε, βρίζουμε" (Τακτική Γκέμπελς). Φίλε ανώνυμε, "για να τους διαλύσεις, θα βάλεις ταγό (ηγέτη) τον χειρότερο" (απο τον Μακιαβέλλι). Φίλε ανώνυμε "όταν κοίταξα τον εαυτό μου, γέλασα τόσο πολύ, που έκανα εμετό" (Όσκαρ Ουάϊλντ). Για να μαθαίνεις !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Το σίγουρο είναι πάντως πως πολλοί γνωστοί-άγνωστοι ρεμπεσκέδες και τρόφιμοι των κομμάτων, εχουν ενοχληθει απιστευτα,απο την δυναμη και την επιρροη που εχουν τα blogs...καθως εχουν κερδισει την εμπιστοσυνη του κοσμου,μεσα απο την αξιοπιστια που τα διακρινει... Και κατι τελευταιο...
    ΕΑΝ ΟΙ ΝΕΕΣ ΓΕΝΙΕΣ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΑ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ BLOGS...ΤΟΤΕ ΙΣΩΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΕΚΕΙ ΕΞΩ. ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΟΜΩΣ,ΟΠΟΙΟΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΕΜΠΟΔΙΟ,ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ BLOGS ΚΑΙ ΣΤΑ ΟΣΑ ΔΙΑΔΡΑΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ,ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟΨΕΩΝ,ΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ,ΘΑ ΤΟΝ ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ. ΔΙΟΤΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΠΟΥ ΤΑ ΒΑΖΕΙ ΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ...ΤΟΝ ΠΝΙΓΕΙ ΧΩΡΙΣ ΟΙΚΤΟ,ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΡΟΗΛΘΕ."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Γεμίσαμε ρεμπεσκέδες και αμπελοφιλοσόφους! Έλα να προχωράμε οι μπροστινοί! Περιμένουν στην ουρά κι άλλοι κύριος! Με Βερίλη και Τέγο, το δίδυμο της συμφοράς, θα βαδίσουμε στον 21ο αιώνα. Όποιος δεν θέλει, να μετακομίσει. Δεν σας θέλουμε κύριε, να φύγετε !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψτε μας τα σχόλια σας, χωρίς προσωπικές αναφορές και ύβρεις