Παρασκευή 5 Ιουνίου 2009

Καταγγελίες ενόψει Ευρωεκλογών

Μας στάλθηκαν δύο δελτία τύπου που αφορούν σε καταγγελίες για οργανωμένες επιθέσεις σε συγκεκριμένες πολιτικές ομάδες ενόψει των μεθαυριανών εκλογών. Πιο συγκεκριμένα από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλονται καταστροφές εκλογικών περιπτέρων, ενώ οι Οικολόγοι Πράσινοι μιλούν για διακίνηση πλαστών ψηφοδελτίων. Ρίξτε μια ματιά στα κείμενα που ακολουθούν... κ καλή ψήφο...



Εκλογές τρομοκρατίας, επιθέσεις στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Έχει ενοχλήσει πολύ και πολλούς η δράση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, απ΄ ότι φαίνεται από τις σπασμωδικές αντιδράσεις εναντίον μας. Μετά την καταστροφή εκλογικών περιπτέρων σε γειτονιές της Αθήνας αλλά και στην επαρχία, μετά τις απειλές κατά των μελών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε διάφορες περιοχές, μετά τη στοχοποίηση υποψηφίων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ από εθνικιστικά και φασιστικά blog και φασίστες, μετά τη σύλληψη μελών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη Ρόδο επειδή έκαναν ...αφισοκόλληση (!), σειρά είχε το κεντρικό εκλογικό περίπτερο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Αθήνα, στην Βιβλιοθήκη, στα Προπύλαια και χθες στα Τρίκαλα.

Δεν φτάνει ο πλήρης αποκλεισμός του συνδυασμού από τα κανάλια και τις εφημερίδες φαίνεται... Ενοχλεί ακόμα και η παρουσία των περιπτέρων και των υλικών μας.

Προκαλεί εντύπωση που οι εμπρησμοί έγιναν μέσα σε πολυσύχναστα κέντρα «κάτω από τη μύτη» των αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονταν στους γύρω δρόμους, χωρίς να αντιληφθούν το παραμικρό .Εντύπωση προκαλεί και η συνεχιζόμενη σιωπή της κυβέρνησης και των Υπουργείων Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης, παρόλες τις επανειλημμένες καταγγελίες της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α για τα προηγούμενα περιστατικά.

Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση και η αστυνομία φέρουν ακέραια την ευθύνη για τη συνεχιζόμενη δράση τέτοιων φασιστικών ομάδων, όπως και αν αυτοπροσδιορίζονται, που προσπαθούν να τρομοκρατήσουν με τις τραμπούκικες ενέργειες τους.

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η αστική δημοκρατία υπάρχει για να εξυπηρετεί τους κυρίαρχους, να διαιωνίζει το αστικό πολιτικό σύστημα. Δεν κρατάνε όμως ούτε καν τα προσχήματα πλέον, σε μια έστω εκλογική διαδικασία...

Η απάντηση όμως θα δοθεί την Κυριακή, με την ψήφο χιλιάδων αγωνιστών, και κυρίως με τους ανυποχώρητους και μαχητικούς αγώνες από τη Δευτέρα. Θα τους χαλάσουμε τη "σούπα" σε κάθε περίπτωση. Γιατί σε μας δεν πιάνουν απειλές, ούτε τρομοκρατία. Είμαστε χιλιάδες, και αποφασισμένοι!


ΝΕΑ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ


«Άγνωστοι» τυπώσανε και διακινούν σε πολλές περιοχές ψεύτικα ψηφοδέλτια των Οικολόγων Πράσινων

Όσο πλησιάζει η 7η Ιουνίου, εξελίσσεται εναντίον των Οικολόγων Πράσινων οργανωμένη επίθεση από συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους και συμφέροντα, με ψεύδη, λάσπη και παραποίηση των απόψεων μας. Επιχειρείται η δημιουργία σύγχυσης των πολιτών, στιγματίζοντας τους Οικολόγους Πράσινους με εξωφρενικές κατηγορίες, με μόνο στόχο την ανακοπή του μεγάλου ρεύματος που τείνει ν’ ανατρέψει το απαρχαιωμένο πολιτικό σκηνικό.

Ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί των δημοσιευμάτων και επιθέσεων, συγκεκριμένοι πολιτικοί χώροι που χαρακτηρίζονται από ακραίες απόψεις, ευθύνονται για πλήθος εθνικών αποτυχιών, αποτελούν ευτυχώς, μειοψηφία στην κοινωνία, δημιουργούν παρόλαυτά, κλίμα «κοινωνικού λιντσαρίσματος» λασπολογώντας τους Οικολόγους Πράσινους, δυστυχώς με τις υπόλοιπες δημοκρατικές δυνάμεις να μένουν αδρανείς. Αποτέλεσμα αυτού του στιγματισμού και εθνικής πόλωσης, «άγνωστοι» κατάστρεψαν εκλογικά περίπτερα ή υλικά των Οικολόγων Πράσινων (Ζωγράφου, Ιλίσια, Κέρκυρα, Α. Πατήσια).

Το χειρότερο όλων όμως είναι μια πρωτόγνωρη προβοκάτσια που θυμίζει άλλες εποχές, με πολίτες να καταγγέλλουν πως διακινούνται σε παρμπρίζ αυτοκινήτων, γραμματοκιβώτια και σπίτια των βορείων προαστίων της Αττική, ψηφοδέλτια των Οικολόγων Πράσινων του 2004! Με φανερό στόχο την ακύρωση αυτών των ψηφοδελτίων όταν αυτά χρησιμοποιηθούν.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι ζητούν από τις δικαστικές αρχές ν’ ασκήσουν δίωξη στις προκλητικές για την δημοκρατία κινήσεις, ν’ αποκαλυφθεί ποιοι στήνουν το βρόμικο αυτό παιχνίδι που σκοπό έχει την ανακοπή του ρεύματος προς τους Οικολόγους Πράσινους. Καλούμε τους πολίτες που έχουν στα χέρια τους τέτοια πλαστά ψηφοδέλτια να επικοινωνήσουν μαζί μας και να βοηθήσουν με στοιχεία στην αποκάλυψη των υπεύθυνων της προβοκάτσιας και φυσικά να χρησιμοποιήσουν ψηφοδέλτια που έχουν πάρει από αξιόπιστη πηγή.

Καλούμε τις δημοκρατικές δυνάμεις και τα θεσμικά όργανα της ελληνικής δημοκρατίας να εμποδίσουν ακραίες συμπεριφορές που επιβάλλουν φασιστικές πρακτικές. Σήμερα είναι οι Οικολόγοι Πράσινοι αύριο ποιος?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε μας τα σχόλια σας, χωρίς προσωπικές αναφορές και ύβρεις