Πέμπτη 4 Ιουνίου 2009

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ. ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΑΥΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΣΕΙΣ.

Πάντα μας εκπλήσσει η μητέρα πατρίδα. Δεν προλαβαίνουμε να κλείσουμε το στόμα που έχει ανοίξει διάπλατα από την έκπληξη των όσων έγιναν γύρω από το Βατοπέδι, και βρισκόμαστε πάλι με το στόμα διάπλατο με το πανηγύρι της Zίμενς.
Τα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα δεν αποτελούν πλέον άλλο ένα show για τηλεοπτική κατανάλωση. Η αξιοπιστία ΟΛΩΝ των δημοκρατικών θεσμών έχει κουρελιαστεί. Το μέλλον αυτής της χώρας έχει κουρελιαστεί. Ο εθνικός της πλούτος έχει διαρπαγεί.
Η σοβαρή συζήτηση για τις το μέλλον της Ευρώπης και οι θέσεις των κομμάτων για τα κρίσιμα ευρωπαϊκά ζητήματα έχει πλήρως υποκατασταθεί από γκάλοπ μέτρησης ποσοστών. Πόσο ποιό χαμηλά θα ρίξουν την νοημοσύνη μας?
Φίλοι μου να πάτε στην κάλπη την Κυριακή. Και να τους δώσετε τα Βάϊα. Και τα ποσοστά επίσης, αυτά που θα τους επιτρέψουν να πάρουν τις επόμενες μίζες και να ξεπουλήσουν τον εθνικό πλούτο να τους τα βάλετε και αυτά στο σωστό σημείο.


5 σχόλια:

  1. ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ….

    Εν αρχή ην το πάθος: ΨΗΦΙΖΩ ΣΥΡΙΖΑ… γιατί η Ριζοσπαστική Αριστερά δεν μπορεί να περιμένει άλλο… δεν αντέχει άλλες συμπάθειες… θέλει αποδείξεις και ονόματα.
    Στη συνέχεια ο λόγος: από την μεταπολίτευση και μετά ένας ολόκληρος «επαναστατημένος κόσμος» χάθηκε μέσα από διαδρομές και αντιλήψεις στη λογική του «εφικτού αντιδεξιού αγώνα» στηρίζοντας με βαριά καρδία και πολύ πίκρα τον Σοσιαλιστικό, Σοσιαλδημοκρατικό, και τελευταία Κεντροαριστερό με ολίγη από Οικολογία πόλο.
    Ο κύκλος αυτός όμως έκλεισε οριστικά και αμετάκλητα μετά τα κορυφαία γεγονότα για το άρθρο 16 και την εξέγερση του Δεκέμβρη. Τα αριστερά, εθνικοαπελευθερωτικά, πατριωτικά, σοσιαλιστικά άλλοθι του Πασοκ (ανά εποχές άλλαζαν) και της απολιτίκ οικολογίας κατέρρευσαν σαν χάρτινοι πύργοι με τον πιο βαρύγδουπο και εκκωφαντικό τρόπο. Όσοι/ες συνεχίζουν ακόμη και σήμερα να επιμένουν σε αυτά δεν το κάνουν με βαριά καρδιά και πίκρα μεγάλη αλλά με συμφέρον και ιδιοτέλεια ίδια (ή παραπλήσια) με τον «μισητό» εχθρό της Δεξιάς.
    Το δημόσιο συμφέρον και τα αγαθά που απορρέουν από αυτό, με κορυφαίο της Παιδείας, μετατράπηκαν σε πεδίο επιχειρηματικών – πολιτικών παιχνιδιών όχι μόνο από τους βασικούς εκπροσώπους του νεοφιλελευθερισμού (ΛΑΟΣ – Ν.Δ.) αλλά και από ένα σοσιαλιστικό κόμμα (το τελευταίο στην Ευρώπη) που τουλάχιστον μέχρι τότε κράταγε τα προσχήματα.
    Οι μάσκες έπεσαν και αυτό που απέμεινε είναι η προσήλωση στην «τάξη και ηθική» του συστήματος, στην άλλη όψη μιας εξουσίας που τόσο μίσησαν…
    Ο ΣΥΡΙΖΑ με τα όποια του προβλήματα, με τις ανορθογραφίες του, τις ακαταλαβίστικες εσωτερικές του διαδικασίες κατάφερε σε μια δύσκολη περίοδο να κρατηθεί έξω από τα παιχνίδια εξουσίας και να σώσει την χαμένη τιμή της Ελληνικής Αριστεράς. Όχι μόνος του, είναι γεγονός, αλλά μαζί με άλλες δυνάμεις της Αριστεράς (π.χ. ΑΝΤΑΡΣΥΑ) και του πολύχρωμου Αντιεξουσιαστικού – Ελευθεριακού χώρου κόντρα σε παραδοσιακά σχήματα του χώρου (Κ.Κ.Ε.) που «αναγκάστηκαν» ή «εξωθήθηκαν» σε συμπόρευση με το συστημικό τόξο της «τάξης και ηθικής».
    Δεν κάναμε ούτε βήμα πίσω στον δρόμο του Δεκέμβρη στην υποστήριξη του Δημόσιου συμφέροντος, και όλοι/ες γνωρίζουν πλεον ότι υπάρχει ένα μεγάλο τμήμα του Ελληνικού λαού, της Αριστεράς, του Κοινοβουλίου που μπορεί σε συνθήκες ρήξης και ανατροπής (που δεν τις γεννάει το κόμμα αλλά η ίδια η κοινωνία) να είναι με τα κινήματα, με τους αγώνες με τις επαναστατικές διεργασίας της κοινωνίας, με τους «από κάτω».
    Μείναμε σε συνθήκες αφόρητης πίεσης (πρωτόγνωρες για την Ελλάδα) σταθερά προσηλωμένοι με τους «από τα κάτω» κερδίζοντας «ανέφικτους» αγώνες (άρθρο 16, παραλιακή, Βοτανικός, Πάρκο Κύπρου κλπ) στην καρδία του Νεοφιλελευθερισμού (στις μεγάλες στρατηγικές του μπίζνες) δημιουργώντας τους όρους (μαζί με άλλους) μιας νέας ουτοπίας (ενός νέου συλλογικού οράματος για την «κοινωνία των από κάτω»).

    Το βουβό ποτάμι ….
    Σε αυτό το ιστορικό για την Ριζοσπαστική Αριστερά βήμα οι όποιες «θεμιτές» σε άλλες εποχές «προσωπικές» και «αλλότριες» σκέψεις δεν έχουν θέση. Είναι από εκείνες τις λίγες ιστορικές στιγμές που πρέπει να αποφασίσει κάποιος/α με ποιον θα πάει και ποιον θα αφήσει, ιδιαίτερα όσοι/ες ενώθηκαν με τα «πορφυρά ποτάμια» της αριστεράς σε εποχές δύσκολες και με προσωπικό κόστος. Είναι από εκείνες τις στιγμές που δεν έχουμε ακόμη και το δικαίωμα της «εκκωφαντικής σιωπής» (της αποχής και του Λευκού) διότι το μόνο που θα ακουστεί είναι το σαρδόνιο γέλιο του συστήματος και το θερινό ροχαλητό της εξουσίας στις αναπαυτικές και επί αδρής πληρωμής σεσλόν της Ψαρρούς (παραλία της Μυκόνου).
    Κι αν κάποιοι δεν μπορούν να στηρίξουν φανερά – για λόγους «μαγκώματος» - μπορούν να το κάνουν σιωπηλά, στην κάλπη, εκεί που η σιωπή μπορεί να συναντήσει κι άλλες τέτοιες μετατρέποντάς τες σε επαναστατικές κραυγές όμοιες με εκείνες των βουβών ανθρώπων στην καμένη Πάρνηθα, στην Ηλεία, στην ζώνη του Περάματος, στα εργοτάξια του εθνικού μας Εργολάβου….στα Βο(υ)λευτικά γραφεία της ντροπής.
    Άλλωστε μια φορά επαναστάτης….. πάντα επαναστάτης έστω και βουβός…..

    ΠΑΥΛΟΣ ΜΠΕΜΠΕΣ
    Μέλος του ΣΥΡΙΖΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο λόγος που δεν λένε τίποτα οι μπαλκονάτοι για την Ευρώπη είναι ότι ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ για την Ευρώπη.

    Γλενικώς ξέρουν άριστα μόνο να κλέβουν. Στα άλλα υστερούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο κ. ΜΠΕΜΠΕΣ ΕΓΡΑΨΕ:
    "...Ο κύκλος αυτός όμως έκλεισε οριστικά και αμετάκλητα μετά τα κορυφαία γεγονότα για το άρθρο 16 και την εξέγερση του Δεκέμβρη. Τα αριστερά, εθνικοαπελευθερωτικά, πατριωτικά, σοσιαλιστικά άλλοθι του Πασοκ (ανά εποχές άλλαζαν) και της απολιτίκ οικολογίας κατέρρευσαν σαν χάρτινοι πύργοι με τον πιο βαρύγδουπο και εκκωφαντικό τρόπο. Όσοι/ες συνεχίζουν ακόμη και σήμερα να επιμένουν σε αυτά δεν το κάνουν με βαριά καρδιά και πίκρα μεγάλη αλλά με συμφέρον και ιδιοτέλεια ίδια (ή παραπλήσια) με τον «μισητό» εχθρό της Δεξιάς..."
    ...
    ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΞΥΠΝΗΣΕ!

    ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕ ΟΜΩΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΞΕΦΟΥΣΚΩΣΕ ΕΤΣΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ....

    ΤΟΥ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΟΝΕΙΡΑ ΓΛΥΚΑ ΣΤΟ ΒΑΘΥ ΥΠΝΟ ΤΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τοση μπάλα και τόσο γιουροβίζιον ούτε η χούντα δεν θα έπαιζε.Αλλα όταν έχεις προθυπουργό που ακούει σπανουδάκη...Αλλά να μου πείς και ο ανδρέας παπανδρέου άκουγε ρίτα σακελλαρίου.άστα να πάνε.πηξαμε στην κουλτούρα όσον αφορά την κεφαλή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ, με ποιό δικαίωμα θεωρείτε ότι οι κινητοποήσεις της νεολαίας τον Δεκέμβρη, είναι ιδιοκτησίας σας;Αυτή η καραμέλα κουράζει, γιατί δείχνει τον ελιτισμό σας και επί της ουσίας υποτιμά τους χιλιάδες νεολαίους που βγήκαν στους δρόμους.Πρέπει όμως να μας πείτε,σε ποια άλλα μετερίζια βρεθήκατε στο πλευρό άλλων αγωνιζόμενων ομάδων.Αν οι οπαδοί του ΚΚΕ έχουν συμπορευθεί με την τάξη και ηθική, εσείς που συμπορεύεστε με ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, ποια ηθική και τάξη, υπηρετείτε;Αν όχι του κατεστημένου, στη λογική της δήθεν ενότητας του κινήματος,τότε σίγουρα της ιδιωτικοποίησης των αγώνων.Και τα δυο όμως είναι επικίνδυνες λογικές για "προοδευτικούς"ανθρώπους. Ευτυχώς όμως που πρώτα και κύρια η νεολαία αντιδρά,και έστω και με αργά βήματα ο κόσμος επίσης. Εκεί είναι το ραντεβού όλων μας.Αλλάξτε ύφος επιτέλους...
    Κ. Μίχου
    (οπαδός του ΚΚΕ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψτε μας τα σχόλια σας, χωρίς προσωπικές αναφορές και ύβρεις