Πέμπτη 7 Μαΐου 2009

Καρδιτσιώτες: ΠΟΔΗΛΑΤΟΠΟΡΕΙΑ 365 ΜΕΡΕΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ

Η Καρδίτσα είναι η πόλη με τους περισσότερους ενεργούς ποδηλάτες στην Ελλάδα. Η Καρδίτσα είναι από τις πρώτες πόλεις στην Ευρώπη (και τον κόσμο), σε ημερήσιο αριθμό μετακινήσεων με ποδήλατο (σε αναλογία με τον πληθυσμό και σε αναγωγή στις 365 μέρες του χρόνου). Το ποδήλατο είναι για τους Καρδιτσιώτες καθημερινό μέσο μετακίνησης. Με χιόνι, με βροχή με ήλιο οι Καρδιτσώτες κάνουν την Καρδίτσα πόλη του ποδηλάτου.
Αυτό οφείλεται στους Καρδιτσιώτες, τα παιδιά, τους εργαζόμενους τους παππούδες και τις γυναίκες που καθημερινά επιλέγουν το ποδήλατο. Είμαστε πραγματικά προνομιούχοι. Η πόλη αυτή έχει συνδέσει το παρελθόν και το μέλλον της με το ποιο φτηνό, υγιεινό, κοινωνικά επωφελές και ποιητικό μέσο μετακίνησης στον κόσμο. Ο δρόμος για τη δημιουργία ποδηλατοδρόμων άνοιξε από τους πρωτοπόρους. Και η προσπάθεια θα συνεχιστεί. Όχι χάρη στους πολιτικούς. Χάρη στους Καρδιτσιώτες.
Εμείς θα γιορτάσουμε την Κυριακή 10 Μαΐου τα όσα πετύχαμε όλοι μαζί για το ποδήλατο. Και τα πετύχαμε ποδηλατώντας κάθε μέρα, παρεμβαίνοντας κάθε μέρα, σκεφτόμενοι κάθε μέρα, ώστε αύριο να είναι μια καλύτερη μέρα μια ασφαλέστερη μέρα, μια μαζικότερη μέρα για όλους τους ποδηλάτες της πόλης.
Θα είμαστε την Κυριακή 10 Μαίου, στις 12 στην Πλατεία Πλαστήρα. Έλα κι εσύ φίλε ποδηλάτη.
(YΓ. το αρθράκι το αφιερώνουμε στον πιτσιρικά της φωτογραφίας)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε μας τα σχόλια σας, χωρίς προσωπικές αναφορές και ύβρεις