Δευτέρα 11 Μαΐου 2009

Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής στην Καρδίτσα, 19-21 Ιουνίου

Η 21η Ιουνίου δεν είναι μια μέρα όπως οι άλλες.
Γιατί είναι η ημέρα του θερινού ηλιοστασίου - η μεγαλύτερη του έτους.
Και γιατί είναι η Ημέρα της Μουσικής.
Με άλλα λόγια είναι Ημέρα Γιορτής! Της Μουσικής, των Μουσικών και όλων όσων αγαπάνε την Μουσική. Και είμαστε πολλοί! Απόδειξη πως χρόνο με το χρόνο η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής μεγαλώνει και καθιερώνει όλο και περισσότερες εορταστικές εκδηλώσεις ανά την Ελλάδα, ώσπου κάποια 21η Ιουνίου η μουσική να φτάσει πραγματικά παντού: σε κάθε γωνιά, κάθε πλατεία, κάθε δρόμο, κάθε πάρκο, κάθε συναυλιακό χώρο. Κι όταν αυτό γίνει, ο κόσμος χορεύοντας θα εκτοπίσει τ’ αυτοκίνητα υπό τους ήχους της μουσικής. Ωδεία, σχολεία και κάθε οργανισμός που γνωρίζει τη μαγεία ενός πενταγράμμου κώδικα επικοινωνίας θα οργανώσει τη δική του συναυλία. Αναπάντεχες μουσικές συναντήσεις και αυτοσχέδια live θα δώσουν ζωή στις πόλεις μας. Νέες μουσικές και νέοι μουσικοί θα εισβάλλουν δυναμικά στην καθημερινότητά μας.

Είναι ευκαιρία για όλους όσους ασχολούνται με τη μουσική, επαγγελματικά ή ερασιτεχνικά, να παρουσιάσουν τη δουλειά τους ή να συμμετέχουν με όποιο τρόπο μπορούν, ώστε να μεταμορφωθεί το κέντρο της πόλης σε μία μεγάλη μουσική σκηνή.
Φυσικά η μουσική θα έχει την τιμητική της, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι και οι υπόλοιπες τέχνες δεν είναι προσκεκλημένες. Ο χορός, η ποίηση, η ζωγραφική, η φωτογραφία, ο κινηματογράφος, η υποκριτική, η χειροτεχνία, η μαγειρική κ.τ.λ. μπορούν να δώσουν το παρόν και να εμπλουτίσουν τη γιορτή.
Την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής διοργανώνει τα τελευταία δύο χρόνια το Δημοτικό Ωδείο Καρδίτσας, το οποίο θα συμμετέχει κι εφέτος. Στη μουσική οικογένεια δεν χωράνε διακρίσεις, και η γιορτή είναι για όλους. Οι απόψεις μας εκφράζουν πάντα μία υποκειμενική αλήθεια. Σεβόμαστε την προτίμηση του καθένα και το δικαίωμα στην επιλογή. Δεδομένου όμως ότι εκείνη την περίοδο θα πραγματοποιούνται τα «Καραϊσκάκεια», κι επειδή ο χρόνος που έχουμε στη διάθεση μας είναι περιορισμένος, θα επικεντρώσουμε την προσπάθεια μας σε μουσικά είδη που αφορούν στους νέους. Μέσα σε αυτό το τριήμερο θα πραγματοποιηθούν συναυλίες, party και άλλα, όπως εκθέσεις, σεμινάρια, ανάλογα με τη συμμετοχή και τις προτάσεις όλων εμάς των πολιτών, μικρών και μεγάλων.
Αν ασχολείσαι με τη μουσική (ερασιτεχνικά ή επαγγελματικά), το θέατρο, το χορό, τη ζωγραφική, τη φωτογραφία, την εικονοληψία, την ηχοληψία και θέλεις να συμμετέχεις ή να βοηθήσεις, στείλε μας την πρόταση σου. Ένα δείγμα της δουλειάς σου, θα μας βοηθήσει πολύ.
Άν πάλι όχι, βοήθησε τη διοργάνωση με μία προώθηση του μηνύματος στους φίλους σου. Μπορεί να ενδιαφέρει κάποιον από αυτούς.
Η όλη προσπάθεια είναι μη κερδοσκοπική. Όλοι οι εμπλεκόμενοι συμμετέχουν αφιλοκερδώς.
Περισσότερες πληροφορίες για την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής θα βρείτε στην διεύθυνση:
http://www.musicday.gr

Επικοινωνία:
Email: happeningscene@gmail.com
Website: http://www.myspace.com/happeningscene

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε μας τα σχόλια σας, χωρίς προσωπικές αναφορές και ύβρεις