Παρασκευή 3 Απριλίου 2009

Πίσω Ολοταχώς (για τα golden boys της τηλε-ιατρικής)

ΠΙΣΩ ΟΛΟΤΑΧΩΣ!

Προκλήθηκε τελικά η σύγκλιση έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου αύριο Σαββάτο 4 Απριλίου στο Δήμο Καρδίτσας. Το έκτακτο συμβούλιο συγκλήθηκε με κοινή αίτηση συμβούλων στης αντιπολίτευσης και της συμπολίτευσης (ούπς την πατήσαμε!), με θέμα την ανάκληση της περίφημης απόφασης που αφορά τα golden boys της τηλε-ιατρικής. Το μπλόγκο θα σας ενημερώσει για τις εξελίξεις. Τώρα σας λέμε μόνο ότι η μεθόδευση είναι πρωτοφανής καθιστώντας τον Δημοτικό Σύμβουλο (και νυν αντιδήμαρχο) που εισηγήθηκε αρχικά το θέμα, ήρωα μιας κωμικής τραγωδίας. Όπως καταλαβαίνετε τον θέμα έχει προκαλέσει γενική θυμηδία, διότι δεν ξέρει κανείς τι να υποθέσει... Ας δούμε όμως μερικά κρίσιμα ζητήματα της υπόθεσης:

Το Σάββατο 4/4/2009 όπως προαναφέρθηκε, συνεδριάζει εκτάκτως το ΔΣ του δήμου Καρδίτσας με θέμα το περίφημο πια πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής. Το πρόγραμμα αυτό έγινε δικαίως τόσο πολύ γνωστό για μια σειρά λόγων.

Για την εταιρία DVA: Η εταιρία αυτή είναι γνωστή ήδη στον δήμο από την ετοιμασία φακέλου για τους μεσογειακούς αγώνες. Παρόλα αυτά, υπήρξε προσπάθεια απόκρυψης της εμπλοκή της και επιχειρήθηκε να εμφανιστεί ότι την κάνουν ιδιώτες και μάλιστα αφιλοκερδώς. Σχετικό με την εταιρεία είναι οι αμοιβές των στελεχών της με ποσά 9.300€ και 7.000€ μηνιαίως, όπως και η αγορά laptop με 3.800€ όταν η τιμή τους στα καταστήματα είναι μικρότερη από το 1/3 της προτεινόμενης τιμής. Ιδιαίτερα περίεργο είναι και το γεγονός ότι εμφανίζεται ο επιστημονικός υπεύθυνος του προγράμματος να πληρώνει ο ίδιος τη μελέτη με το ποσό των 30.000€.

Για την μη συνεργασία με τον Ιατρικό σύλλογο: Ο ενεργός ρόλος του ιατρικού συλλόγου στο πρόγραμμα αυτό και τυπικά και ουσιαστικά είναι αυτονόητος. Παρόλα αυτά γεννά σοβαρά ερωτήματα η μη συνεργασία του δήμου μαζί του. Αποτέλεσμα ήταν η σκληρή αντίδραση του Ιατρικού συλλόγου και η άρνησή του για το πρόγραμμα αυτό.

Για την παράκαμψη της υπηρεσίας: Από ότι φάνηκε δεν υπήρξε η οποιαδήποτε συμμετοχή της υπηρεσίας στη διαμόρφωση του προγράμματος αυτού. Τουλάχιστον για την ανάθεση της μελέτης στην εταιρεία τηρήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες;

Για τη σύμφωνη γνώμη της διοίκησης του δήμου με τις υπερκοστολογήσεις: Η ομολογία της διοίκησης ότι συναίνεσε υπερκοστολογήσεις είναι τραγική. Ο δήμος δείχνει αναξιόπιστος (να μην πούμε κάτι βαρύτερο) απέναντι στους δημότες, στο Υπουργείο, στην ΕΕ. Να μην ρωτήσουμε για τους ωφελημένους από τις υπερκοστολογήσεις. Δυστυχώς δεν είχανε και την πρόνοια να ομολογήσουν από την πρώτη στιγμή στο ΔΣ το γιατί το κάνανε.

Πέρα από τα παραπάνω όμως υπάρχει ένα ευρύτερο και σοβαρότερο ερώτημα. Το πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής που διεκδικεί η Καρδίτσα είναι 22 εκ. ευρώ. Δεν θα το υλοποιούσε πολύ καλύτερα από τον δήμο Καρδίτσας ένας εξειδικευμένος φορέας παροχής υπηρεσιών υγείας, όπως πχ το νοσοκομείο Καρδίτσας; Μπορεί ο κάθε δήμος να υποκαθιστά τους επίσημους φορείς σε θέματα υγείας με τις ευλογίες μάλιστα του Υπουργείου;

6 σχόλια:

  1. Νόμιζε ο Σωτηράκης Αντωνίου και ο Βερίλλης θα καροιδεύουν το κόσμο έτσι απλά. Τα golden λαμόγια της Καρδίτσας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φτου πιπέρι ανώνυμε το μπλογκο δεν συμμερίζεται την φρασεολογία. Προσπάθη σε να διατυπώνεις τις απόψεις σου σε ποιό "αφηρημένο" επίπεδο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΙ Ο ΣΩΤΗΡΑΚΗΣ Ο ΔΑΣΚΑΛΑΚΟΣ ΤΗΣ ΣΦΑΛΙΑΡΑΣ...GOLDEN BOY !!!
    ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΔΟΥΜΕ.ΕΤΕΡΟΧΡΟΝΙΣΜΕΝΑ ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΙΚΑ ΤΟΥ ΚΙ ΑΥΤΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΕΛΙΚΑ Ο ΒΕΡΙΛΗΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙς
    ΛΑΜΟΓΙΟ Η ΒΛΑΞ.
    ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΥΑΤΟ ΤΟΥ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΙΚΑΝΟΣ ΓΙΑ ΠΟΚΙΛΙΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. το όλο άρθρο είναι σούπερ.μπράβο. έτσι σας θέλουμε. ειδησεογραφικούς και οχι απλά καταγγελτικούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψτε μας τα σχόλια σας, χωρίς προσωπικές αναφορές και ύβρεις