Παρασκευή 3 Απριλίου 2009

Ποδηλατικό Campus στην Καρδίτσα?

Τον προηγούμενο μήνα στις 7 Μαρτίου έγινε πανελλήνια συνάντηση εκπροσώπων ποδηλατών από όλη τη χώρα στην Αθήνα, έγινε παρουσίαση των κατά τόπους δράσεων για το ποδήλατο όπως επίσης και δράσεων για την προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας, ενώ παράλληλα συζητήθηκε το θέμα της Πανελλαδικής ποδηλατοπορείας. Στα πλαίσια της συνάντησης, πρωτοβουλία ποδηλατών της πόλης μας πρότεινε τη διενέργεια Πανελλήνιου ποδηλατικού campous στην περιοχής μας, πρόταση η οποία έγινε πανηγυρικά δεκτή από τους συμμετέχοντες. Ελπίζουμε η συγκεκριμένη εξέλιξη να ευοδωθεί με επιτυχία και να στηριχτεί από τους συμπολίτες μας και τις τοπικές Αρχές. Όσοι συμπολίτες ενδιαφέρονται να συμβάλλουν στην προσπάθεια αυτή ας μας στείλουν ένα μήνυμα στο email επικοινωνίας του blog. Ακολουθεί ένα κείμενο που αναφέρεται σε ζητήματα που τέθηκαν και αποφάσεις που πάρθηκαν κατά τη συνάντηση.

Γεια σας ποδηλάτες-ισσες ανά την επικράτεια!

Το πρώτο μεγάλο βήμα για την οργάνωση της πανελλαδικής ποδηλατοπορείας 2009 έγινε!
Στην ποδηλατική ημερίδα που έγινε στην Αθήνα στις 7 Μαρτίου συμμετείχαν εκπρόσωποι ποδηλατών απότην Δράμα, τα Καμμένα Βούρλα, την Θεσσαλονίκη (ΠΟΔΗΛΑΤ-ισσ-ΕΣ-Θεσ.) , την Κέρκυρα, την Κόρινθο (ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ "Στην Κόρινθο με Ποδήλατο")την Πάτρα, (Ποδηλάτες Πάτρας) το Ρέθυμνο ( "ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ"-ΡΕΘΥΜΝΟ,) την Σπάρτη,την Αθήνα (ΠΟΔΗΛΑΤ-ισσ-ΕΣ, Ποδηλάτες Ανατολικά, Ποδηλάτες Χαλανδρίου, Ποδηλάτες Βόρεια, Ποδηλάτες Νότια, Φίλοι του Ποδηλάτου) επίσης παρεμβάσεις έστειλαν οι ποδηλάτες Καρδίτσας και Φλώρινας.
Οι τοπικές κινήσεις παρουσίασαν την δράση και την εμπειρία τους και στη συνέχεια συζητήθηκε το θέμα της Πανελλαδικής Ποδηλατοπορείας (ΠΠ).
Αποφασίσαμε να προτείνουμε προς όλες τις κινήσεις στην Ελλάδα να γίνει η Π.Π. τηνΚυριακή 10 Μαίου.

Συζητήσαμε επίσης τους κεντρικούς άξονες των αιτημάτων μας και αποφασίσαμε ότι δεν θα έχουν να κάνουν αποκλειστικά με το ποδήλατο αλλά με την γενικότερη απαίτηση για βιώσιμη κινητικότητα και ανθρώπινο αστικό περιβάλλον.

Τα χοντρά γράμματα της αφίσας είπαμε να είναι κάπως έτσι

Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία
για βιώσιμες πόλεις (ή διεκδικούμε βιώσιμες πόλεις)
Ποδήλατο, Πεζοδρόμια, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, Πάρκα

Το σκίτσο της αφίσας το έστειλε η Πατρα. Είναι ένας Ινδιάνος που κάνει σήματα καπνού από το καπώ ενός αυτοκινήτου και βγαίνουν συννεφάκια σε σχήμα ποδηλάτου, δέντρου, λεωφορείου.

Στην αφίσα θα αναφέρονται επίσης όλες οι πόλεις που συμμετέχουν, ΓΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΟΣΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΑΛΛΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΝ ΠΟΔΗΛΑΤΟΠΟΡΕΙΑ ΝΑ ΤΟ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΕΓΚΑΙΡΑ.

Περιμένουμε με ανυπομονησία τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας. Επίσης θα ήταν χρήσιμο να διακινήσετε αυτή την πρόταση και σε άλλες κινήσεις/φορείς που ασχολούνται με το ποδήλατο είτε στην πόλη σας είτε σε γειτονικές πόλεις και να μας στείλετε στοιχεία επικοινωνίας.

Για να οργανωθούμε καλύτερα, και ενόψει της Π.Π. αλλά και γενικότερα, φτιάξαμε μια mailing list με τις ποδηλατικές κινήσεις από όλη την Ελλάδα. Ετσι, όλοι θα διαβάζουν τα νέα όλων. Αν λοιπόν στείλετε μειλ στο Podilato_Ellada@yahoogroups.com, θα σας διαβάσει όλη η Ελλάδα! Αν λάβατε αυτό το μειλ κατά λάθος και επιθυμείτε να διαγραφείτε από τη λίστα, στείλτε κενό μήνυμα στο
Podilato_Ellada-unsubscribe@yahoogroups.com


Με ποδηλατικούς χαιρετισμούς

Ποδηλατ-ισσ-ες

ΥΓ Η Καρδίτσα φρόντισε από τώρα να μας ανταμείψει για την οργανωτική δουλειά της Π.Π.. Σύμφωνα με την πρόταση των Καρδιτσιωτών, που έγινε πανηγυρικά δεκτή στην ημερίδα, το καλοκαίρι θα οργανωθεί ποδηλατικό campus στη Λίμνη Πλαστήρα! Είπαμε ότι αν όλα πάνε καλά, θα μπορούσε αυτή να είναι η αρχή μιας ετήσιας συνάντησης ποδηλατών όλης της χώρας, που μπορεί να γίνεται κάθε χρόνο και αλλού.

2 σχόλια:

  1. Ωραία αφορμή για το Δήμαρχο για άλλη μία συνέντευξη τύπου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διοργάνωση και δήμος είναι όροι ασύμβατοι. Εδώ μιλάμε για συνεργασία ανάμεσα σε πραγματικούς ποδηλάτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψτε μας τα σχόλια σας, χωρίς προσωπικές αναφορές και ύβρεις