Δευτέρα 27 Απριλίου 2009

Οι γονείς κάνουν κατάληψη

Συμβολική κατάληψη του «Δημοτικού Σχολείου» Προδρόμου έχει οργανωθεί για το πρωί της Δευτέρας 27 Απριλίου 2009 από γονείς και μαθητές του Δημοτικού σχολείου. Η συγκεκριμένη κίνηση σχετίζεται με την καθυστέρηση της ανέγερσης του νέου κτιρίου που θα στεγάσει το Σχολείο, λόγω ανεύρεσης αρχαιοτήτων στο σημείο χωροθέτησης. Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι οι μαθητές να ταλαιπωρούνται εδώ και τρία χρόνια σε ακατάλληλες αίθουσες του πρώην Κοινοτικού Γραφείου Προδρόμου. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε πως τα μαθήματα γίνονται σε πρόχειρους χώρους (τάξεις χωρισμένες με νοβοπάν), ενώ ο προαύλιος χώρος είναι η πλατεία του χωριού.
«Ουδέν μονιμότερον του προσωρινού» λέει μια ρήση, και αυτό φαίνεται να επιβεβαιώνεται και στη συγκεκριμένη περίπτωση που βρίσκει τους μαθητές του χωριού, να ταλαιπωρούνται για 3 χρόνια σ’αυτή την κατάσταση. Αν τώρα η Παιδεία στη χώρα μας είναι πρόχειρη, προσωρινή και ευκαιριακή, τότε κάπως έτσι εξηγούνται και τα παραπάνω και η ρήση επιβεβαιώνεται δις.



2 σχόλια:

  1. Λοιπόν αυτό είναι αναμενόμενο αφού όταν βρίσκονται αρχαία κατά την διάρκεια ανέγερσης έργου δημόσιου ή ιδιωτικού δεν υπάρχει καθορισμένο (από το νόμο) χρονοδιάγραμμα για την έρευνα και τις σωστικές εργασίες, π.χ. ένα 6μηνο εργασίες και ένα 3μηνο για οριστική γνωμοδότηση. Επιπλέον, αρχαιολόγοι και εργάτες πληρώνονται όσο διαρκούν (χρονικά) οι εργασίες. Και ο νοών, νοήτω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τελικά το σχολείο θα γίνει στον υπάρχον χώρο.Υστερα απο τη συνάντηση που είχαμε προ ημερων με εμπειρογνώμονες - αρχαιολογους απο την Αθήνα η πιο καλη θεση για το σχολείο είναι εκει. Οι εργασίες θα ξεκινησουν τον Οκτωμβριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψτε μας τα σχόλια σας, χωρίς προσωπικές αναφορές και ύβρεις