Πέμπτη 2 Απριλίου 2009

Το blog απεργεί...

Η περίφημη κρίση, αυτή που πολλοί δεν έβλεπαν και πολλοί αμφισβητούσαν, είναι εδώ. Δε θέλω να κάνω ανάλυση του πώς και γιατί προήλθε. Ούτε ποιος ευθύνεται γι’αυτό.
Γεγονός όμως είναι ότι η κρίση είναι εδώ, ότι θα επιδεινωθεί και θα σαρώσει βεβαιότητες και κεκτημένα. Είναι γεγονός ότι οι προτάσεις κυβέρνησης και εργοδοσίας για την αντιμετώπιση αυτής της κρίσης σταματούν στο κατώφλι της επιδείνωσης των εργασιακών σχέσεων, των μισθών, των συνθηκών εργασίας. Δεν ακούνε τον κόσμο της εργασίας, δεν περιλαμβάνουν τις ανάγκες και τις απόψεις των εργαζομένων. Ή μάλλον τους περιλαμβάνουν αλλά ως πρόβατα επί σφαγή. Τους ζητούν για μια ακόμη φορά θυσίες για το καλό όχι των εργαζομένων αλλά των εργοδοτών.

Ο φόβος και οι εκβιασμοί στους χώρους εργασίας εξαπλώνονται. Τα συνδικαλιστικά δικαιώματα και το δικαίωμα στην απεργία περιορίζονται. Οι κινητοποιήσεις όταν δεν μπορούν να υπονομευτούν εκ των έσω, ποινικοποιούνται. Στόχος οι μισθοί, οι συντάξεις, οι συλλογικές συμβάσεις. Η επισφαλής δηλαδή εργασία, και οι μειώσεις των μισθών είναι αυτό που έχει υιοθετηθεί και έχει αρχίσει να εφαρμόζεται και στις περισσότερες επιχειρήσεις.

Η ολική απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων αποτελεί το βασικό άξονα εξόδου από την κρίση.

Ο συνδικαλισμός εμπεριέχει συνθέσεις απόψεων, συμβιβασμούς, υποχωρήσεις. Αλλά πιστεύω ότι υπάρχουν στιγμές των μεγάλων καθαρών αποφάσεων. Υπάρχουν στιγμές κατά τις οποίες χαράσσονται οι διαχωριστικές γραμμές, που καλούμαστε να αποφασίσουμε σε ποια πλευρά θα σταθούμε, ποιού τα συμφέροντα θα υπερασπιστούμε. Αυτό είναι που καλούμαστε να κάνουμε τούτη την εποχή. Αυτές τις στιγμές ζούμε. Δεν υπάρχουν περιθώρια συμβιβασμού. Δεν υπάρχουν περιθώρια υποχωρήσεων. Δεν υπάρχουν περιθώρια ουδετερότητας. Είναι η στιγμή όχι μόνο της συλλογικής στάσης απέναντι στην κρεατομηχανή που έχουν στήσει εργοδότες και κυβέρνηση, αλλά και της ατομικής.

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ,

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ: Η ΚΑΘΑΡΗ ΜΑΣ ΑΠΟΦΑΣΗ

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

7 σχόλια:

  1. ΚΑΛΑ, ΟΤΑΝ "ΠΙΑΣΕΤΕ ΔΟΥΛΕΙΑ" ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΜΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ:
    ΠΟΣΑ "GOLDEN BOYS", ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΔΥΟ ΚΑΙ ΤΡΕΙΣ ΜΙΣΘΟΥΣ (ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΚΑΙ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΙ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Α' ΚΑΙ Β') ΔΗΛΩΣΑΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΝ ΩΣ ΑΠΕΡΓΟΙ; ΝΟΜΙΖΩ ΚΑΝΕΝΑΣ (ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΟΥΤΕ ΔΡΑΧΜΗ, ΟΧΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ).
    ΟΜΩΣ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟΥΣ "ΒΕΡΙΛΛΟ-ΑΛΕΞΑΚΗΔΕΣ" ΝΑ ΠΟΖΑΡΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ, ΜΕ ΤΟ ΑΖΗΜΙΩΤΟ, ΦΥΣΙΚΑ!

    ΜΑΛΑΚΑΣ ΚΑΡΔΙΤΣΙΩΤΗΣ ΑΠΕΡΓΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οχι και μαλάκας!
    Άνθρωπος με αρχές, ιδανικά και αξιοπρέπεια δεν είναι ποτέ μαλάκας. Γι΄αυτό σε παρακαλώ να μη τον ξαναπεις. Να λες ότι αυτό που κάνεις προυποθέτει μεγαλείο ψυχής και ανάπτυξη κοινωνικής συνείδησης.
    Τώρα όσο για τους άλλους που περιμένουν να δουν τις φάτσες τους στις φωτο, δώστους κυνικά σε φίλους, γνωστούς, στην μάνα, στον πατέρα, στον γείτονα που τους ψηφίζει ώστε τουλάχιστον να ξέρουν τι είδους και τι ηθικού και κοινωνικού αναστήματος άτομα ψηφίζουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αφου το μόνο πράγμα για το οποίο μπορούν να είναι περήφανοι είναι ο λογαριασμός στην τράπεζα, λογική η παρατήρηση του φίλου απεργού. Η ιστορία δεν πρόκειται να έρθει στο ραντεβού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΠΑΝΤΑ, ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ ΜΑΚΑΚΑ ΙΔΙΩΤΗ ( ΣΑΝ ΕΜΕΝΑ ).ΑΝΤΕ ΡΕ ΣΕΙΣ, ΝΑ ΠΙΝΕΤΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΕΣΠΡΕΣΑΚΙ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ, ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ( ΑΦΟΥ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ )!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν νομίζω πως σε αντίστοιχες με την συγκεκριμένη περίσταση υπάρχει εμείς & εσείς. Τουλάχιστον όχι στο επίπεδο που το θέτεις φίλε μου. Αντίθετα το σημαντικό είναι να υπάρχει αλληλεγγύη και συλλογικότητα. Βιώνουμε περίεργη και δύσκολη εποχή, αλλά ακόμη και σ' αυτή την κατάσταση βλέπουμε πως ενισχύεται η ιδιωτικότητα των πολιτών σε αντιπαραβολή με τη συλλογική δράση. Έτσι τα βλέπω...φίλε ΙΔΙΩΤΗ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ.ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΚΛΗΡΗ ΤΑΞΙΚΗ ΠΑΛΗ. ΠΑΛΗ ΤΑΞΗΣ ΕΝΕΝΤΙΑ ΣΕ ΤΑΞΗ. ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΟΡΘΩΝΕΤΑΙ. ΜΟΝΟ ΑΝΑΤΡΕΠΕΤΑΙ! ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΟΥΝ ΚΆΠΟΙΟΙ ΟΤΙ ΑΥΤΆ ΕΊΝΑΙ ΞΕΠΕΡΑΣΜΕΝΑ. Η ΚΡΙΣΗ, ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΗ ΚΥΚΛΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ, ΤΟ ΑΠΕΔΕΙΞΕ. ΓΙ' ΑΥΤΟ ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ. Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΩΝ "ΛΕΥΚΩΝ ΚΟΛΛΑΡΩΝ" ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΦΙΛΕ "ΙΔΙΩΤΗ", ΟΙ ΑΠΕΡΓΟΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ!!! Ή ΜΗΠΩς ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΕΙΑ? ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΠΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ. ΑΣΕ ΤΟ ΜΑΖΕΜΑ ΦΡΑΓΚΩΝ ΚΑΙ ΠΙΕΣ ΕΣΠΡΕΣΣΑΚΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΚΟΜΟΙΡΗΔΕΣ ΤΟΥΣ ΥΠΑΧΗΛΛΟΥΣ, ΑΝ ΚΑΤΑΔΕΧΕΣΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψτε μας τα σχόλια σας, χωρίς προσωπικές αναφορές και ύβρεις