Τετάρτη 29 Απριλίου 2009

Πόσα χρόνια χρειάζονται να γίνει ένας δρόμος 80 μέτρων;

Διάνοιξη της Καποδιστρίου.
Θυμάμαι να συζητιέται υπόθεση της διάνοιξης της Καποδιστρίου και ο κόμβος με την Τρικάλων εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Με τους γνωστούς αργούς ρυθμούς της Ελλάδας, κάποτε ξεμπέρδεψε (ή νομίσαμε έτσι) η υπόθεση και είχαμε την περιβόητη «εγκατάσταση του εργολάβου», που σήμαινε ότι τελείωσαν οι χρονοβόρες διαδικασίες των απαλλοτριώσεων, αποζημιώσεων, μελετών κλπ και είμαστε επιτέλους στη φάση της κατασκευής που λογικά θα τελείωνε γρήγορα.


Αυτό τουλάχιστον νόμιζα περνώντας από εκεί σχεδόν κάθε ημέρα και έβλεπα την πρόοδο των εργασιών. Δυστυχώς όμως διαψεύστηκα για την αισιοδοξία μου αυτή και ειλικρινά δεν μπορώ να εξηγήσω το γιατί.

Πόσος χρόνος λογικά απαιτείται να κατασκευαστεί ένα τέτοιο έργο, δηλ. ένα κομμάτι επιπέδου δρόμου της πόλης μήκους περίπου 80 μέτρων; Όταν ανέλαβε η νέα διοίκηση του δήμου ο εργολάβος ήταν ήδη εγκατεστημένος και ο δρόμος σκαμμένος, Από τότε πέρασαν 28 μήνες! Γνωρίζω ότι όλα τα έργα μπορεί να έχουν σημαντικές καθυστερήσεις, αλλά προς Θεού, δεν μιλάμε για την Εγνατία, ούτε καν για τον περιφερειακό της Καρδίτσας. Ας βρει τουλάχιστον ο δήμος τι φταίει και να το διορθώσει – αν μπορεί βέβαια να κάνει ή το ένα ή το άλλο- αλλιώς, με τέτοιους ρυθμούς, θα χρειαστούμε πάνω από 400 χρόνια για να ασφαλτοστρώσουμε την Καρδίτσα.

8 σχόλια:

  1. με τέτοιους ρυθμούς ακόμα και οι γείτονες θα μας ξεπερασουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ένα θυμωμένο blogo...
    έτσι αυτοπροσδιορίζεστε.
    Όμως έχω μια απορία:
    Γιατί είστε θυμωμένοι ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟ;
    Τί ακριβώς "ψάχνετε";
    (Υπάρχουν πολλοί ακόμη που "αξίζουν το θυμό μας" ... νομίζω(;))

    ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΗ ΘΥΜΩΜΕΝΟΣ (ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ένα θύμα της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής29 Απριλίου 2009 στις 7:30 μ.μ.

    Ο Δήμος είναι ο πιο άμεσος δημοκρατικός θεσμός, ο οποίος επηρεάζει την καθημερινότητα μας, την ποιότητα ζωής μας, καθορίζει τα συμφέροντά μας.
    Ο θυμός λοιπόν είναι απολύτως δικαιολογημένος.
    Κατά την άποψη μου ούτε η προηγούμενη δημοτική αρχή στάθηκε στο ύψος των απαιτήσεων των δημοτών, ενώ παράλληλα εκτιμώ ότι και εκείνη έκανε επίσης λάθη τακτικής.
    Συνεπώς, ο θυμός δεν είνια επιλεκτικός

    Συνεπώς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟ «ΠΑΥΣΙΛΥΠΟ»
    Το «Παυσίλυπο» δεν πρόκειται να ανοίξει εύκολα δυστυχώς. Οι λόγοι γνωστοί. Δεν έχω σκοπό να ασκήσω κριτική στην δημοτική αρχή. Κριτική ασκείς σε κάποιον που εκτιμάς ότι υπάρχει η δυνατότητα να διορθωθεί. Εδώ δεν υπάρχει. Θα κάνω, όμως, μια πρόταση μήπως και ανοίξει κάτω από την πίεση και κατακραυγή των δημοτών. Αυτός ο τρόπος αποδείχθηκε αποτελεσματικός.
    Έστω και τώρα θα πρέπει να γίνει διαγωνισμός από την εταιρεία «ΠΑΥΣΙΛΥΠΟ Α.Ε.» για την εκμίσθωσή του. Αυτό μπορεί να γίνει με μια απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Πριν, όμως, από οτιδήποτε πρέπει να γίνει η καταγραφή της περιουσίας. Αυτό έπρεπε ήδη να είχε γίνει όταν διαλύθηκε η ΔΕΤΑΚ. Δεν μπορεί να λειτουργήσει η Α.Ε χωρίς να συσταθεί επιτροπή για να εκτιμήσει και αξιολογήσει τα περιουσιακά στοιχεία που ο δήμος παραχωρεί στην «ΠΑΥΣΙΛΥΠΟ Α.Ε.». Αν αυτό δεν γίνει άμεσα το «ΠΑΥΣΙΛΥΠΟ» θα παραμείνει κλειστό για όλο το υπόλοιπο της τετραετίας της σημερινής δημοτικής αρχής.
    Χαντζοπλάκης Γιώργος
    Δημοτικός Σύμβουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η προηγούμενη Δημοτική Αρχή κρίθηκε από τον κόσμο της Καρδίτσας. Η αποδοκιμασία ήταν τόσο έντονη που έφερε στο Δήμο ως αναγκαστική λύση την χειρότερη Δημοτική Αρχή όλων των εποχών, η οποία δυστυχώς είναι εντελώς αναξιόπιστη, κινούμενη στο όριο του γελίου, μέσα και έξω από την Καρδιτσα. Έχουμε υποχρέωση όλοι να κάνουμε κάτι για την απαξίωση του Δήμου Καρδίτσας που άρχισε 5 χρόνια πριν. Και δυστηχώς, ο κατήφορος συνεχίζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πράγματι, αυτό που συμβαίνει με το Παυσίλυπο είναι πρωτοφανές.Αν ο δημοκρατικός έλεγχος λειτουργούσε σωστά, οι εφημερίδες θα τους είχαν καθημερινά στη σέντρα. Φαντάζεστε κάτι τέτοιο επί Κανταρτζή ή επί Τέγου?
    Όπως όμως δήλωσε και γνωστός πολιτικός άνδρας της περιοχής, με τον δήμαρχο, η πραγματικότιτα ξεπερνάει κάθε φαντσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Βασίλης Σουφλάκος25 Οκτωβρίου 2009 στις 2:56 μ.μ.

    Η δημοπράτηση του κόμβου Καποδιστρίου έγινε τον Απρίλιο 2009. Ο κόμβος λειτούργησε 7-10-2009. Αυτή είναι η αλήθεια..
    Βασίλης Σουφλάκος
    Αντιδήμαρχος Έργων
    ΥΓ. θα προσπαθήσω να ανταποκρίνομαι σε όποιον/α φίλο/η μου στείλει οτποιαδήποτε παρατήρηση στο vsouflakos@vodafone.net.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψτε μας τα σχόλια σας, χωρίς προσωπικές αναφορές και ύβρεις