Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

Η Μάνα πήγε Δράμα (προσεχώς στην πόλη μας?)

Mας στάλθηκε πριν 2 ημέρες ένα δελτίο τύπου που αναφέρεται στη δωρεά από τη Βουλή των Ελλήνων και τα εγκαίνια από τον κ. Σιούφα του γνωστού αγάλματος του Καπράλου στην πόλη της Δράμας. Το δημοσιεύουμε με αφορμή τη χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου για αντίστοιχη δωρεά που έγινε στην πόλη μας και τις διαδικασίες express για χωροθέτηση, τοποθέτηση (στην Πλατεία Πλαστήρα), εγκαίνια κλπ μέσα στον Απρίλη. Τα σχόλια δικά σας.


Ένα άρθρο για σας απο το -AFTODIOIKISI.GR

Τα αποκαλυπτήρια του ορειχάλκινου αντιγράφου της «Μάνας», του φημισμένου γλύπτη Χρήστου Καπράλου, που αποτελεί δωρεά της Βουλής των Ελλήνων στο δήμο Δράμας έκανε σήμερα Παρασκευή στην είσοδο του νέου δημαρχιακού μεγάρου κάτω από έντονη βροχόπτωση, ο Δημήτρης Σιούφας.
Στο χαιρετισμό του ο πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε στην απόφαση της ολομέλειας της Βουλής να επεκτείνει τις πολιτιστικές και πνευματικές δράσεις στην ελληνική περιφέρεια, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις επενδυτικές ευκαιρίες που δόθηκαν τόσο στο νομό Δράμας όσο και το νομό Καβάλας όταν εντάχθηκαν στα ειδικά κίνητρα του αναπτυξιακού νόμου σε μια προσπάθεια τόνωσης της επιχειρηματικής προσπάθειας και πρωτοβουλίας. Επίσης αναφέρθηκε στην μεταφορά του φυσικού αερίου στη Δράμα και την υλοποίηση μιας μεγάλης επένδυσης με θερμοκήπια στην οποία απασχολούνται περί τα 170 άτομα.

Ο δήμαρχος Δράμας Θωμάς Μαργαρίτης καλωσορίζοντας τον πρόεδρο της Βουλής και τον γενικό γραμματέα Νίκο Στεφάνου τόνισε ότι η αγρότισσα μάνα, το σύμβολο της ζωής και της θυσίας, ταιριάζει απόλυτα στην κοινωνία του ακριτικού νομού που είναι μια κατεξοχήν αγροτική και κτηνοτροφική περιοχή, «όπου όλοι αναγνωρίζουμε ότι η μάνα αγρότισσα είναι το θεμέλιο και το προπύργιο της οικογενειακής και κοινωνική μας συνοχής. Γιατί όλοι μας έχουμε άμεση αντίληψη των δυσκολιών της ζωής της, ακόμα και σήμερα που βελτιώθηκαν σημαντικά οι συνθήκες στην ελληνική ύπαιθρο», κατέληξε.

Λίγα λόγια για τον Χ. Καπράλο μπορείτε να δείτε εδώ

11 σχόλια:

  1. "Μάνα είναι μόνο μία". Το λέει η παροιμία. Αυτές είναι 7. (όπως οι θανάσιμες πεθερές). Πρόκειται για θαύμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ πρωτότυπα τα είπε κ. Μαργαρίτης. Τα ίδια είπε και ο δικός μας Δήμαρχος. Που έχει κι ένα θέμα με τα αγάλματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Α ρε Σιούφα! Πάλι μας καβάντζωσες. Μάνα δεν είχαμε, μας έδωσες μάνα. Ποιός είσαι ο θεός?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΙΟΥΦΑ ΘΕΕ , ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΠΑΕ (...Αναγέννηση, μήπως και σωθεί!)
    ΟΠΑΔΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Βρε έδωσε ο άνθρωπος τη δυνατότητα στο δήμαρχο της πόλης να λέει το παράπονό του στη "Μάνα" πάσης Ελλάδας και μάλιστα χωρίς αντάλλαγμα και σεις το ειρωνεύεστε;
    Μα τι άνθρωποι είστε τέλος πάντων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. den to ekane gia mas..... gia ti foukariara ti MANA tou to ekane.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ορφανό καταλαβαίνω τη χαρά και τη συγκίνησή σου, αλλά συγκρατήσου παιδάκι μου, δεν είναι δα και το 8ο θαύμα του κόσμου!!!!

    Μια μάνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. H εφήμερίδα αλήθεια για το συγκεκριμένο θέμα αναφέρει: προσβολή στον Πλαστήρα. Σιγά ρε φίλε κ μην πείσμωσε το άγαλμα του Πλαστήρα κ αρχίσει να ροβολάει να βρει πλατεία να παρκάρει. (παρεπιπτόντως η πλατεία της νέας αγοράς δεν έχει χώρο είναι συνεχώς φίσκα από αυτοκίνητα, μήτε να το διανοηθείs black rider). Αλλού είναι το θέμα τσιχλοφουσκάκο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μανούλα δώρο, πρώτη φορά μου κάνουν, συγκινήθηκα το καψερό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. NONDAS, I LIKE NONDAS. IS IT FROM EPAMINONDAS?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΜΗΝ ΤΟ ΠΕΙΤΕ ΠΑΡΑΕΞΩ, ΕΜΕΝΑ ΤΟ ΑΓΑΛΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ. ΘΑΠΡΟΤΙΜΟΥΣΑ ΚΑΤΙ ΠΟΙΟ ΑΙΣΘΗΣΙΑΚΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψτε μας τα σχόλια σας, χωρίς προσωπικές αναφορές και ύβρεις