Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2010

Βραβευμένες ταινίες του φεστιβάλ Δράμας (δωρεάν είσοδος) την Τρίτη 16/2 από την κιν. λέσχη

Η Κινηματογραφική Λέσχη Καρδίτσας συνεχίζει τις εβδομαδιαίες προβολές της - σε συνεργασία με την ΔΗ.Κ.Ε.Κ. και το Δήμο Καρδίτσας, στο χώρο του Δημοτικού Κινηματογράφου – την Τρίτη 16/2 –στις 10:00 μ.μ. με την προβολή των βραβευμένων ταινιών του Φεστιβάλ Μικρού Μήκους της Δράμας. Συνολική διάρκεια: 130'
Ταινίες που θα προβληθούν:
1. Κι εγώ για μένα Τζώρτζης Γρηγοράκης
2. Το νόημα της ζωής Γιάννης Ζιόγκας, Ίρις Ζιόγκα
3. Γάτα εξ ουρανού Δήμητρα Νικολοπούλου
4. Μετά τον χαρακτηριστικό ήχο Αχιλλέας Κυριακίδης,
5. Mesecina Σοφία Εξάρχου
6. Πυρετός Γιώργος Μπουγιούκος
7. Οσίκι Γιάννης Βεσλεμές


ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ:
• Κι εγώ για μένα - σκηνοθεσία Τζώρτζης Γρηγοράκης, 19λεπτά: Ο σκηνοθέτης Τζώρτζης Γρηγοράκης χειρίστηκε το θέμα εστιάζοντας στην καθημερινότητα και την προσωπική του ζωή. Μια πραγματική και δύσκολη ιστορία ενός πολύ κοντινού του προσώπου διάλεξε να μεταφέρει στην οθόνη ο Τζώρτζης Γρηγοράκης και έφυγε από το 32ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας με το βραβείο καλύτερης ταινίας (μυθοπλασίας).
• Το νόημα της ζωής - σκηνοθεσία Γιάννης Ζιόγκας, Ίρις Ζιόγκα, 15λεπτά: Η ταινία είναι animation, σε stop motion, η οποία μπορεί να «ξεκίνησε στην πλάκα» όπως είπε ο ίδιος ο σκηνοθέτης αλλά μιλάει για ένα θέμα που απασχολεί πολλούς, την αέναη αναζήτηση του άλλου μας μισού. Απέσπασε το Ειδικό Βραβείο Ένωσης Τεχνικών Ελληνικού Κινηματογράφου
• Γάτα εξ ουρανού - σκηνοθεσία Δήμητρα Νικολοπούλου, 22λεπτά: Μια έγκυος γάτα εισβάλλει στη ζωή της πολυάσχολης Κατερίνας και γεννά 4 γατάκια στο καφάσι των λαχανικών. Η Κατερίνα φροντίζει τη γάτα κι αυτή τα γατάκια της. Όμως, κάποιες μέρες μετά, η γάτα εξαφανίζεται. Η Κατερίνα πρέπει τώρα ν’ ασχοληθεί και με τα τυφλά και ανήμπορα ακόμα γατάκια... Έλαβε το Ειδικό βραβείο του υπουργείου Μακεδονίας Θράκη.
• Μετά τον χαρακτηριστικό ήχο - σκηνοθεσία Αχιλλέας Κυριακίδης, 14λεπτά: Μια γυναίκα αργοπεθαίνει σε ένα νοσοκομείο. Ένας άνδρας δέχεται ένα μήνυμα στον τηλεφωνητή του να την επισκεφθεί.. Στην ταινία πρωταγωνιστεί ο Δημοσθένης Παπαδόπουλος. Έλαβε Τιμητική διάκριση μουσικής.
• Mesecina – σκηνοθεσία Σοφία Εξάρχου, 32λεπτά: «Τι κάνει, τι κάνεις; Φέρε το χέρι σου. Κλείσε το ένα μάτι. Το βλέπεις εκείνο το αυτοκίνητο που έρχεται; Πάτα το….» ‘Έλαβε τις διακρίσεις: Ειδικό βραβείο του Ε.Κ.Κ. και της Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου.
• Πυρετός - σκηνοθεσία Γιώργος Μπουγιούκος, 10λεπτά: Οι κωμικοτραγικές περιπέτειες ενός νεαρού άνδρα που έκανε το λάθος ένα βράδυ να βγει από το σπίτι του για να αγοράσει ένα κουτί ασπιρίνες, πρόχειρα ντυμένος και ξεχνώντας να πάρει μαζί του χρήματα. Διακρίσεις: 1Ο Σπουδαστικό και βραβείο Ένωσης Τεχνικών Ε.Κ..
• Οσίκι – σκηνοθεσία Γιάννης Βεσλεμές, 14λεπτά: Ο Πέτρος σε λίγες μέρες εγκαταλείπει την Αθήνα. Όμως εμφανίζονται ξαφνικά ένας δεκαπεντάχρονος μουσικό, ο Φελιζόλ, και το ανθρωπόμορφο ψάρι ΟΣΙΚΙ και θα προσθέσουν ακόμη πιο πολλά σύννεφα πάνω από το συννεφιασμένο του μυαλό… Διακρίσεις: Βραβείο «νέο Ταλέντο fnac» και Βραβείο σκηνικών .

ΕΠΟΜΕΝΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΛΕΣΧΗΣ
ΤΡΙΤΗ 23/2/2010 ΤΟ ΧΑΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΣΕΡΑΦΙΝ του Μάρτιν Προβόστ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε μας τα σχόλια σας, χωρίς προσωπικές αναφορές και ύβρεις