Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009

Τι να πει κανείς για την ΑΓΡΟΓΗ της αλληνής...

Πριν από μερικές ημέρες ήρθε και εγκαταστάθηκε στην περιοχή μας με πυρετώδεις ρυθμούς το κλιμάκιο της ΑΓΡΟΓΗ Α.Ε. (Εταιρίας του Υπουργείου Αγροτική Ανάπτυξης & Τροφίμων) Και για όσους αναρωτιούνται και αγνοούν την ύπαρξή και το πολυδιάστατο έργο της να πούμε πως είναι εταιρεία αξιοποίησης αγροτικής γης, για την ανάπτυξη της υπαίθρου και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της αγροτικής οικονομίας βεβαίως βεβαίως… όπως με παρρησία δηλώνεται στην ιστοσελίδα της. Η Αγρογή που αναμένεται να δώσει καίριες λύσεις στα έντονα διαρθωτικά προβλήματα της γεωργίας μας εξαιτίας του μικρού και πολυτεμαχισμένου κλήρου, (τι γράφω πάλι… αηδίασα με τον εαυτό μου…) λοιπόν προχώρησε σε μεγάλο αριθμό προσλήψεων διαφόρων ειδικοτήτων για την κάλυψη άμεσων και επειγουσών αναγκών που σχετίζονται με την ετήσια ανανέωση και επικαιροποίηση του συστήματος αναγνώρισης αγροτεμαχίων. Αυτό που προσπαθούσε τόσα χρόνια να κάνει ο ΟΠΕΚΕΠΕ δηλαδή. (η πρόσκληση ανακοινώθηκε στο site www.agrogi.gr από 3-10/8/2009 και οι προσλήψεις έγιναν το Σεπτέμβρη). όμως...

Οι καταγγελίες για προεκλογικές προσλήψεις (πιπέρι… όποιος λέει τέτοια πράγματα…) είναι έντονες από πολλαπλές κατευθύνσεις, και τα προς το παρόν δεδομένα μιλάνε για συμβάσεις αορίστου χρόνου για μη δεδομένο αριθμό ατόμων. Στην Καρδίτσα οι προσλήψεις αφορούν16 άτομα (αυτό παίζει γιατί χθες ήταν 15 και προχθές 14) διάφορων ειδικοτήτων με τους περισσότερους να προέρχονται από το γειτονικό Νομό των Τρικάλων (ενισχύοντας καταφανέστατα ο σενάριο αλληλεγγύης του Αναπτυξιακού διπόλου Καρδίτσα – Τρίκαλα σε όλα τα επίπεδα). Για τον γειτονικό Νομό των Τρικάλων οι πληροφορίες μιλούν για 30 προσλήψεις (εκεί φαίνεται η δουλειά είναι περισσότερη…)… Το κλείνω εδώ το θέμα για την ώρα…γιατί είπαμε τι να πει κανείς για την αγρογή της αλληνής…. Περάστε κόσμε….περάστε κόσμε….

Read more...

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009

Με αφορμή τη χθεσινή ημέρα χωρίς αυτοκίνητο...

Γιορτή του ποδηλάτου η χθεσινή, και μία ακόμη ημέρα χωρίς αυτοκίνητο. Οι συμπολίτες μας βέβαια δεν φαίνεται πως το πήραν και πολύ χαμπάρι και δεν έγινε κάτι να τους το θυμίσει. Καμιά εκδήλωση εννοώ. Παρόλα αυτά κάτι συνέβη και έχει κι αυτό τη σημασία του. Αυτό που έγινε λοιπόν ήταν πως κάθισαν σε ένα τραπέζι διάφοροι φορείς της περιοχής και άνθρωποι που ασχολούνται με το ποδήλατο και ήρθαν από άλλα μέρη της χώρας για να συμμετάσχουν σε μια κουβέντα για το ποδήλατο και τη στρατηγική του Νομού αναφορικά μ’ αυτό και τη βιώσιμη κινητικότητα.
Την ευθύνη της συνάντησης είχε η ΑΝΚΑ, η οποία συντάσσει και το masterplan για το ποδήλατο για λογαριασμό της Νομαρχίας. Πολλά ακουστήκανε, ενδιαφέροντα και μη, φρέσκα και μπαγιάτικα κλπ κλπ. Αυτό που έχει σημασία όμως είναι πως ενώ γίνεται μια προσπάθεια να πάμε ένα βήμα μακρύτερα σαν περιοχή σχετικά με την ενσωμάτωση πολιτικών για το ποδήλατο στη ζωή μας αυτό που παρατηρούμε σαν χρήστες και κάτοικοι αυτής της πόλης είναι πως δεν ισχύουν καν τα αυτονόητα και δεν τηρούνται καν συνθήκες νομιμότητας γύρω από όλα αυτά τα ζητήματα που αφορούν το ποδήλατο και τη θέση τους στην πόλη μας.
Και θα γίνω πιο σαφής αναφέροντας πως :


• οι ποδηλατόδρομοί μας δεν συντηρούνται και αρχίζουν να γίνονται επικίνδυνοι για τη ζωή μας (να αναφέρω τους κιβόλιθους που έχουν φύγει ή τα καπάκια από τα κολωνάκια που καταστράφηκαν και τα έχουν μετατρέψεις σε φονικά όπλα?),
• δεν υπάρχει αστυνόμευση και τα αυτοκίνητα είναι συχνότατα πάνω στους ποδηλατοδρόμους, στους πεζοδρόμους και τις πλατείες μας, (στον ποδηλατόδρομο της Καραϊσκάκη δεν είναι μόνο τα αυτοκίνητα που τον κλείνουν σε πολλά σημεία αλλά και οι κάδοι του Δήμου… έλεος δηλαδή…)
• οι περιαστικοί ποδηλατόδρομοι έχουν αφεθεί στην τύχη τους εδώ και χρόνια, (να αναφέρω εδώ πως ο ποδηλατόδρομος που καταλήγει στα χίλια δέντρα είναι απροσπέλαστος πλέον και εξαιτίας των τριβολιών που έχουν κατακλύσει τη διαδρομή. Να θυμίσω επίσης και τον μυστήριο με το καφέ-μπαρ που καταπάτησε τον ποδηλατόδρομο και πολλούς άλλους νόμους φαντάζομαι για να φτιάξει το μαγαζάκι του εκεί μέσα…)
• να αναφέρω και τη μελέτη παρωδία στα πλαίσια του Habitat Agenta η οποία για τυπικούς και μόνο λόγους έγινε για να μην πληρώσει ο Δήμος μας από την τσέπη του το έργο της Βάλβη. Παρόλα αυτά είναι μια μελέτη που κόστισε στο Δήμο και τα αποτελέσματα αυτής είναι αστεία σε όλες της τις διαστάσεις. Η δε αντιμετώπιση από το Δήμο μας του αντικειμένου της Habitat Agenda δηλαδή του θέματος της βιώσιμης ανάπτυξης είναι αντίστοιχο με αυτό της μελέτης. Τυπική, χωρίς ουσιαστική διάθεση και τελείως τυχαία…

Ε αμάν πια δεν πάει άλλο με την κοροϊδία… Φρένο σε όσους λειτουργούν παράνομα, φρένο και στους διοικούντες που μας κοροϊδεύουν, φρένο και σε όσους τα αρπάζουν… Νομίζω πως η μόνη λύση θα ξεκινήσει από εμάς. Θα πρέπει να νοιαζόμαστε για την πόλη μας, να μην αφήνουμε κάποιους να την καταστρέφουν, να τους καταγγέλουμε, να τους μηνύουμε, να μπαίνουμε μπροστά τους όταν καταπατούν το δημόσιο χώρο, να μην τους αφήνουμε να σπαταλούν δημόσιο χρήμα.


Read more...

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009

Αγελαδινό γάλα «τέλεια τροφή» ή δηλητήριο?

Μια από τις εισηγήσεις που έγιναν στην οικολογική γιορτή και προκάλεσαν αίσθηση στους συμμετέχοντες ήταν αυτή της κ. Αυδή (καθηγήτριας της Γεωπονικής Σχολής ΑΠΘ) σχετικά με τις αυτόχθονες φυλές παραγωγικών ζώων. Το σημείο που έμεινε χαραγμένο στη μνήμη των περισσοτέρων είναι η άποψη που εκφράστηκε για τους κινδύνους που εγκυμονούν από την κατανάλωση του αγελαδινού γάλακτος και πως τα περί τέλειας και απαραίτητης τροφής είναι ένας μύθος που προάγεται από τις πανίσχυρες γαλακτοβιομηχανίες. Αιρετικό το σενάριο (ίσως και όχι...), παρόλα αυτά γίνεται αρκετά μεγάλη κουβέντα γύρω από το ζήτημα σε παγκόσμιο επίπεδο και παρακάτω θα δούμε μερικές του διαστάσεις.

Τα περισσότερα λοιπόν αγελαδινά γάλατα παρουσιάζουν συγκεντρώσεις φυτοφαρμάκων και διοξινών (μέχρι και 200 φορές πάνω από τα επίπεδα ασφαλείας), 52 ισχυρά αντιβιοτικά, αίμα, πύον, περιτώματα, βακτήρια και ιούς (να αναφέρουμε επίσης τα άρρωστα ζώα, τη γενετική βελτίωση και τις ορμόνες για την αύξηση της παραγωγής?). Το θέμα όμως δεν σταματά εκεί, γιατί ακόμη και όταν το γάλα δεν έχει τα παραπάνω προβλήματα πάλι υπάρχουν ζητήματα που σχετίζονται με τη δυνατότητα πέψης και απορρόφησης της τροφής από τον άνθρωπο από κάποια ηλικία και μετά, από περίπλοκες πρωτείνες του γάλακτος απορροφούν ασβεστίο από τον οργανισμό και σχετίζονται επίσης με απώλεια αίματος από το έντερο κλπ.
Το αγελαδινό γάλα λένε κάποιοι είναι τόσο χρήσιμο για τον άνθρωπο, όσο το γάλα του γουρουνιού, του αλόγου ή της καμηλοπάρδαλης. Το ανθρώπινο γάλα είναι η τέλεια τροφή για τα μωρά όπως το αγελαδινό γάλα για τα μοσχαράκια. Το αγελαδινό γάλα περιέχει τεράστιες ποσότητες ορμονών και πρωτεϊνών εκ του φυσικού, ικανών να μετατρέψουν ένα μοσχαράκι 30 κιλών σε μια αγελάδα 500 κιλών μέσα σε ένα χρόνο και αυτό είναι μια ιδιότητα που το κάνει εκτός από άχρηστο για το είδος μας και επικίνδυνο. Και αυτό συμβαίνει και στο βιολογικό γάλα.
Είναι συνετό λοιπόν να πίνει γάλα ένας ενήλικας; Εξαφανίζεται τελικά το ένζυμο που χωνεύει το γάλα από μία ηλικία και μετά; Αν ναι, το γάλα δεν χωνεύεται και είναι τοξικό για τον οργανισμό; Είναι καλύτερα να καταναλώνουμε το γάλα σε μορφή γιαουρτιού και τυριού; Είναι μόνο μερικά από τα ερωτήματα που προκύπτουν. Στο internet μπορείτε να βρείτε πολύ περισσότερα για το συγκεκριμένο θέμα κυρίως σε ξένες ιστοσελίδες και να σχηματίσετε πληρέστερη εικόνα.


Read more...

Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2009

9η Οικολογική Γιορτή Καρδίτσας. 18,19&20 Σεπτέμβρη 2009

Όπως κάθε χρόνο και για 9η συνεχόμενη χρονιά η Οικολογική Γιορτή Καρδίτσας ανοίγει τις πύλες της για να υποδεχτεί το κοινό το τριήμερο 18,19 & 20 Σεπτέμβρη. Η οικολογική γιορτή Καρδίτσας αποτελεί μια κοινή προσπάθεια διάφορων φορέων του Νομού και συγκεκριμένα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, της Τ.Ε.Δ.Κ., του Δήμου Καρδίτσας, της Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης, της Δ/νση Βιομηχανικών Φυτών & ΟΣΔΕ , της ΑΝΚΑ. ΑΕ, του Κέντρου Γενετικής Βελτίωσης Ζώων, του Τοπικού Κέντρου Αγροτικής Ανάπτυξης και του Γεωπονικού Συλλόγου Καρδίτσας.

Μέσα στους στόχους της 9ης Οικολογικής Γιορτής είναι:
1. Η ενημέρωση και πληροφόρηση τόσο της κοινωνίας του Ν. Καρδίτσας όσο και της ευρύτερης περιοχής, αλλά γιατί όχι και ολόκληρης της χώρας, γύρω από περιβαλλοντικά θέματα και βιολογικά προϊόντα. Ακόμη η ευαισθητοποίηση του καταναλωτικού κοινού αποτελεί στόχο προτεραιότητας.
2. Η κατάθεση μιας άλλης πρότασης, ενός εναλλακτικού τρόπου παραγωγής προς τους αγρότες.
3. Να συναντηθούν βιοπαραγωγοί από όλη την Ελλάδα, να γνωριστούν και να ανταλλάξουν χρήσιμες απόψεις και εμπειρίες σχετικά με την παραγωγή και διακίνηση βιολογικών προϊόντων αλλά και γενικότερων οικολογικών θεμάτων.
4. Να συναντηθούν παραγωγοί και έμποροι βιολογικών προϊόντων από όλη την Ελλάδα, να γνωριστούν και να κλείσουν συμφέρουσες εμπορικές συμφωνίες.
Η 9η Οικολογική γιορτή περιλαμβάνει
-Ενημερωτική ημερίδα, με πολύ ενδιαφέρουσες εισηγήσεις Πανεπιστημιακών. Η ημερίδα φέτος είναι αφιερωμένη όπως και όλη η διοργάνωση στο θέμα της βιοποικιλότητας.
-Πανελλαδική εκθεσιακή αγορά βιολογικών προϊόντων και ειδών χειροτεχνίας με εκθέτες από διάφορα μέρη της Ελλάδας. Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε πως η συμμετοχή φέτος ξεπέρασε κάθε προσδοκία και αναγκαστήκαμε να αποκλείσουμε αρκετές συμμετοχές.
-Παράλληλες εκδηλώσεις όπως , ομιλίες – συζητήσεις στο χώρο της έκθεσης, καλλιτεχνικά και οικολογικά δρώμενα, εκδηλώσεις για τα παιδιά και άλλα.
Η 9η Οικολογική Γιορτή ξεκινά το πρωί της Παρασκευής 18 Σεπτέμβρη στις 09:00 π.μ. με την προγραμματιζόμενη ημερίδα στην αίθουσα του Εμποροβιοτεχνικού Επιμελητηρίου. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ανοίγει τις πύλες της η 9η Πανελλαδική Εκθεσιακή Αγορά Βιολογικών Προϊόντων, Χειροτεχνίας και άλλων οικολογικών δραστηριοτήτων. Το βράδι της Παρασκευής στις 20:30 θα λάβουν χώρα τα εγκαίνια στο άλσος του Παυσιλύπου.
 Ώρες λειτουργίας της Εκθεσιακής Αγοράς
• Παρασκευή 18:00 – 22:00
• Σάββατο και Κυριακή 10.00 έως 14.30 και 17.30 έως 22.00
www.oikologikigiorti.gr

Read more...

Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2009

Εποχές Μαυρογιαλούρων

Αγαπητοί συμπατριώτες και συμπατριώτισες (και αυτό από δηλώσεις υποψηφίου μας,μα καλά δεν άλλαξε τίποτε από την εποχή Μαυρογιαλούρου?) σας καλούμε να δείτε την νέα κολεξιόν υποψηφίων που βγήκε στο σιργιάνι της ψήφου….

για να μας τρελάνει... Και μας τρελαίνει (με την καλή έννοια) με τις φωτογραφίες των υποψηφίων, πολλές εκ των οποίων ξεθάφτηκαν από τα σκονισμένα μπαούλα τους, πράγμα που δεν ξέρω αν τελικά το κάνουν για να αναδείξουν το πάλαι ποτέ σφρίγος της νεότητας ή γιατί έχουν διαπιστώσει κάτι αγνό και αληθινό στο βλέμμα τους που σήμερα έχει χαθεί. Μας τρελαίνουν επίσης με τις ανακοινώσεις των επισκέψεών τους στα χωριά της περιοχής που θυμίζουν παλιές δοξασμένες μέρες του ΚΤΕΛ Καρδίτσας : Κόρδα, Μαραθέα, Παλαμά Μάρκο το 17 στο πίσω μέρος του ΚΤΕΛ. Μας τρελαίνουν με τις γεμάτες πρωτοτυπία ατάκες: Η αγάπη όλων για τούτα τα χώματα που πατούμε…. Στην μάχη αυτή είμαστε όλοι παρόντες…. Έχουμε ιστορικό χρέος…. Στη δύσκολη πορεία προς την αναγέννηση της χώρας…. (δεν τα βγάζω από το μυαλό μου παιδιά απο τις εφημερίδες του Σαββάτου τα ξεσήκωσα...) Μας τρελαίνουν με όλες αυτές της μάχες του "αγκώνα" (στην πρώτη γραμμή της κορδέλας πέφτουν κορμιά από τις αγκωνιές για τη φωτογραφία) και του πρώτου πλάνου στα διάφορα εγκαίνια αγιασμούς ευχέλαια… κλπ... κλπ... κλπ... ααααα δεν θα μας τρελάνουν αυτοί... εμείς θα τους τρελάνουμε...

Read more...

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009

Προεκλογικά Ανέκδοτα

Μιά μέρα σκοτώθηκε μια γυναίκα που ήταν μεγάλη πολιτικός και μεγαλοστέλεχος στο κόμμα της, με υπουργεία και πολλές περγαμηνές.
Όταν έφθασε στον άλλο κόσμο, την υποδέχτηκε ο Άγιος Πέτρος και της λέει :
- Πού θα ήθελες να περάσεις την αιωνιότητα σου, στην Κόλαση ή στον Παράδεισο;
Εκείνη το σκέφτεται λίγο και λέει :
- Δεν είμαι σίγουρη.
- Τότε, λέει ο Άγιος Πέτρος, θα κάνουμε το εξής, θα περάσεις 24 ώρες στην Κόλαση και 24 ώρες στον Παράδεισο και μετά αποφασίζεις.
Η πολιτικός συμφωνεί. Πάνε λοιπόν, στην Κόλαση. Εκεί η πολιτικός βλέπει όλους τους πολιτικούς φίλους της που είχαν πεθάνει να παίζουν γκολφ, να ποντάρουν στο καζίνο, να πίνουν σαμπάνια, να φλερτάρουν με ωραίους άντρες και πανέμορφες γυναίκες και γενικά να διασκεδάζουν πολύ. Ακόμα και ο Διάβολος ήταν μαζί τους και κάνανε παρέα, λέγοντάς τους τα καλύτερα πρόστυχα και πικάντικα ανέκδοτα. Όλα πολύ ωραία και η πολιτικός περνούσε υπέροχα.


Πριν να το καταλάβει, πέρασαν οι 24 ώρες και ήρθε ο Άγιος Πέτρος να την πάρει να πάνε στον Παράδεισο. Ο Παράδεισος ήταν ένα πολύ ήσυχο μέρος με ήρεμη ατμόσφαιρα, οι άγγελοι έπαιζαν γαλήνια μουσική με τις άρπες και τις λύρες τους, οι φιλόσοφοι μιλάγαν για τη ζωή και το θάνατο και όλοι μαζί συζητούσαν με τον Θεό που ήταν πολύ γλυκός κι ευχάριστος τύπος. Η πολιτικός αισθανόταν πολύ όμορφα και πριν να το καταλάβει, πέρασαν και αυτές οι 24 ώρες, ώσπου ήρθε ο Άγιος Πέτρος να τι ρωτήσει τι αποφάσισε τώρα που είδε και τα δύο μέρη. Η πολιτικός το σκέφτεται λίγο και τουλέει :
- Ο Παράδεισος ήταν πολύ ωραίος και γαλήνιος, αλλά στην Κόλαση ήταν όλοι οι φίλοι μου και διασκέδαζαν πιο πολύ, οπότε θα προτιμήσω την Κόλαση.
Ο Άγιος Πέτρος σέβεται την επιθυμία της και την στέλνει στην Κόλαση.
Όμως, η Κόλαση ήταν λίγο διαφορετική τώρα, ένα διαλυμένο μέρος με αποπνικτική ατμόσφαιρα και όλοι οι φίλοι της πολιτικού δούλευαν στα κάτεργα και κουβαλούσαν τεράστιες πέτρες, ενώ και ο Διάβολος ήταν πάνω από τα κεφάλια τους και τους διέταζε συνεχώς. Η πολιτικός δυσαρεστημένη πάει και τον ρωτά :
- Τι έγινε εδώ; Προχθές όλα ήταν τόσο ωραία και όλοι διασκέδαζαν.
Και ο Διάβολος της απαντά :
- Τότε είχαμε προεκλογική εκστρατεία, σήμερα μας ψήφισες!!!


Read more...

Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2009

Εκλογικό Potpourri



Eκλογές λοιπόν και σκληρή προεκλογική περίοδος έρχεται… Οι υποψήφιοί μας μπαίνουν απότομα στον αγώνα… κοιτάνε και «μετράνε» τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, τα γραφεία τους παίρνουν φωτιά.. μαζεύουν κόσμο, οι εφημερίδες και τα λοιπά ΜΜΕ τρίβουν τα χέρια τους και ετοιμάζονται για την μπάζα της χρονιάς. Κρίσιμα και τα ερωτήματα για την περιοχή μας….

Θα τα καταφέρει επιτέλους η απανταχού παρούσα και τα πάντα πληρούσα Κα. Ασημίνα; Νομίζω πως το δικαιούται τελικά μετά από τόσα χρόνια προσπαθειών κόπων εξόδων, ταλαιπωρημένης γκαρνταρόμπας και εκατομμυρίων φλας (αφού από τα τόσα φλας έχει σίγουρα 2-3 τόνους μαυρίσματος παραπάνω από τους πολιτικούς της αντιπάλους). Ο νεότερος της βουλής τι θα κάνει θα βγει μόνος ή με τον κηδεμόνα του στο δρόμο της νωπής εντολής? Ο άλλος φέρελπις νέος, ο κινητικότατος και πολλά υποσχόμενος θα μείνει πάλι στην απέξω, μόλις που ξεπέρασε την περί ΣΕΚΑΠ σκανδαλολογία? Θα εμφανιστεί κανένα νέο ταλέντο στο προσκήνιο? Δύσκολα τα πράγματα στο στρατόπεδο αυτό, δεδομένων και των λοιπών 3ων ακλόνητων φαβορί….
Παραδίπλα τι γίνεται? Και εκεί φαίνεται πως ο κ. Ρόβλιας είναι το αντίστοιχο φαβορί, ενώ από εκεί και πέρα το παιχνίδι είναι ανοιχτό, για τον πρώην να κάνει το comeback αλλιώς πάει πρόγκηξε το γομάρι και πίσω δεν γυρνάει. Ο άλλος ο παππούλης με τη μαγκουρίτσα τι θα κάνει λέτε να κάνει την έκπληξη? Οι δύο Αυτοδιοκητικοί μας θα μπουν τελικά στο ψηφοδέλτιο; Κρίμα δεν είναι μωρέ μετά από τόσο κόπο και δηλώσεις? Χαμός θα γίνει και επειδή όλα θα γίνουν σύντομα φαντάζομαι πως θα δούν πολλά παλαβά τα ματάκια μας… και επειδή η μάχη θα είναι σκληρή και η επιλογή δύσκολη, ετοιμαζόμαστε για σκληρό crash test των υποψηφίων με διαδικασίες ΑΣΕΠ…. Βεβαίως… Θα τους βάλουμε κάτω και θα δούμε πτυχία, βαθμούς, μεταπτυχιακά, γλώσσες, υπολογιστές, εντοπιότητα (για να σε δω ρε φίλε πόσες μέρες είσαι Καρδίτσα?) και ότι άλλο θέλετε για να δούμε τελικά τι γίνεται στον πίνακα κατάταξης….

Read more...

Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2009

Σκηνές από το Δημοτικό μας Συμβούλιο (και όχι από ταινία δράσης...)

Μόνο ξύλο δεν είχαμε δει στο δημοτικό μας συμβούλιο και αυτό κόντεψε να γίνει την περασμένη εβδομάδα. Φαίνεται πως οι δημοτικοί μας άρχοντες γύρισαν φορτσαρισμένοι από τις καλοκαιρινές τους διακοπές και είπαν να ξεσπάσουν στα μούτρα μας. Να πω πως όσες φορές έχω παρακολουθήσει το δημοτικό συμβούλιο θλίβομαι για το επίπεδο και το χάος που επικρατεί τα τελευταία χρόνια με τους δημοτικούς συμβούλους να παλεύουν ποιος θα φωνάξει δυνατότερα το διάστημα που είναι οι δημοσιογράφοι και οι κάμερες μέσα… Μετά ως δια μαγείας όλα χάνουν το ενδιαφέρον τους και οι άρχοντές μας αποσύρονται για κανένα τσιγαράκι κανα καφεδάκι…κλπ Tέλος πάντων...

Θα προσπεράσω τα ζητήματα που προκάλεσαν τις τάσεις (προσλήψεις στην Ανακλύκλωση, εκδηλώσεις ΔΗΚΕΚ κλπ) και θα έρθω στον κοινό τόπο στο σημείο που οι απόψεις συγκλίνουν με μαγικό τρόπο. Πίσω από το σημαιάκι του κόρνερ δηλαδή. Γιατί ο θεός της μπάλας έκανε πάλι το θαύμα του … το μέγα ζήτημα της κατασκευής της Ανατολικής κερκίδας του γηπέδου λοιπόν είναι ένα θέμα στο οποίο όλοι σκύβουν με κατανόηση και θέλουν να βάλουν το χεράκι τους ή το ποδαράκι τους καλύτερα … να βοηθήσουν για να λυθεί επιτέλους αυτό το ακανθώδες και κρίσιμο για το μέλλον του τόπου θέμα… Όλοι λοιπόν στο πλευρό της ΑΣΑ και του ανώνυμου (ή επώνυμου) φιλάθλου της που μπορεί πλέον να κατέβει από την «κουρουμπλιά» που βρισκόταν χρόνια τώρα για να τηράει την ΑΣΑ από ψηλά (ο συμβολισμός της καθόδου από το δέντρο ορκίζομαι είναι τυχαίος) και να ανέβει στην Ανατολική κερκίδα και μετά μπορεί να κοιμηθεί ήσυχος με τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια.
Ίσως λοιπόν δεν είναι τυχαία η ποδοσφαιροποίηση του Δημοτικού μας Συμβουλίου… Πάντως είναι απαράδεκτος ο λαϊκισμός που επικρατεί και η παντελής έλλειψη σοβαρότητας για την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου θέματος ενώ κανείς δεν τολμά για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους να αρθρώσει λογική σκέψη και λόγο μπροστά στους φιλάθλους που έφτασαν στο σημείο να μεταφέρουν την ατμόσφαιρα της κερκίδας στην Αίθουσα του Δημ. Συμβουλίου αβασάνιστα… Δεν είναι δυνατό πάντως να υπάρχουν τόσο τραγικές ελλείψεις στην περιοχή μας από πλευράς αθλητικών υποδομών και να ασχολούνται όλοι με τόση ζέση με την κερκίδα και μόνο. Από τη μια πλευρά να έχουμε καθημερινά δημοσιεύματα για την κερκίδα, να ζούμε όλο αυτό το χάος, να βλέπουμε τόσα ποδοσφαιρικά γήπεδα με νυχτερινό φωτισμό που ελάχιστα ως καθόλου χρησιμοποιείται, και να έχουμε ένα άθλιο δημοτικό γυμναστήριο, ένα ανεπαρκέστατο και εχθρικό προς τους πολίτες κολυμβητήριο, προγράμματα μαζικού αθλητισμού που γίνονται μόνο για τα μάτια του κόσμου με τους γυμναστές τους να μας έχουν γραμμένους στα παλιάς τους τα STAN SMITH και… και… και...
Τελικά μήπως όμως και στις περισσότερες εκφάνσεις της ζωής μας δεν επικρατεί η ποδοσφαιρική αισθητική, μήπως δεν αδειάζουν οι πόλεις μας μόλις έχει ένα υποτιθέμενα κρίσιμο ποδοσφαιρικό αγώνα; Ποιος συμπολίτης ή αιρετός ενδιαφέρεται για το αν στην πινακοθήκη μας λόγου χάρη βαράνε μύγες και έχει να γίνει εκδήλωση από του Αγίου κούκου, αλλά όχι παιδιά για την ομάδα μας, για τα παλληκάρια μας, για την κερκίδα όλοι να συμβάλλουν… Εμπρός λοιπόν παλληκάρια στον αγώνα πάμε μαζί …. Παράτσα τα ουίσκια κ τα τσίπρα κ για την ΑΣΑ ένα μονου ειπα να την ειδώ στην Α Εθνική κ ας πλατσιανιέμαι καταί ως του προυί…


Read more...